Dagens middag- bakpotatis med tonfiskröra
INGREDIENSER
4 portioner/st.
4 st | bakpotatis |
2 burkar | tonfisk |
1 st | rödlök |
1 st | paprika röd |
4 st | champinjoner --- det har inte jag eftersom jag inte äter svamp. |
2 st | ägg hårdkokta |
2 dl | crème fraiche |
0,75 dl | majonäs |
1,5 msk | alioli --- vet inte ens vad det är så det har jag med hoppat över :) |
1 tsk | maldon flingsalt provence, örtkryddad ----------------- hoppat över |
0,5 krm | svartpeppar |
GÖR SÅ HÄR
- 1. Sätt ugnen på 225ºC. Tvätta och skrubba potatisarna. Skär ett kryss i potatisens ovansida och ställ den sidan uppåt i ugnen. Grädda i ca. 1 timme. Prova med en sticka eller kläm på den för att se om den är klar, mjuk.
- 2. Hacka lök, paprika (spara lite hackad paprika till dekoration). Riv de kokta äggen. Hacka eller riv champinjonerna. Lägg allt i en större skål och rör om.
- 3. Låt vätskan få rinna av tonfisken och tillsätt tonfisken i mindre bitar. Tillsätt creme´fraiche, majonäs, aioli, salt och peppar. Rör om och smaka av med ev. mer salt och peppar.
- 4. När potatisen är klar så skär ett djupare kryss i potatisen och glesa ut flikarna lite. Lägg en klick smör i potatisen och ta en nypa salt och strö över.
- 5. Fördela tonfiskröran i potatisen. Dekorera med lite hackad paprika och strö över ev. lite salt.
- 6. Tips! Tycker du om svarta oliver? Ta då och tillsätt även 0,5 dl svarta oliver.
- 7. I dag fick jag lära mej av "Kockan" att man kan faktiskt även äta skalet på den bakade potatisen.
Bild kommer senare :)

Kommentarer
Trackback