Dagens middag- bakpotatis med tonfiskröra

 

INGREDIENSER

4 portioner/st.
4 st  bakpotatis
Tonfiskröra
2 burkar  tonfisk
1 st  rödlök
1 st  paprika röd
4 st  champinjoner --- det har inte jag eftersom jag inte äter svamp.
2 st  ägg hårdkokta
2 dl  crème fraiche
0,75 dl  majonäs
1,5 msk  alioli --- vet inte ens vad det är så det har jag med hoppat över :)
1 tsk  maldon flingsalt provence, örtkryddad    ----------------- hoppat över
0,5 krm  svartpeppar

GÖR SÅ HÄR
  1. 1. Sätt ugnen på 225ºC. Tvätta och skrubba potatisarna. Skär ett kryss i potatisens ovansida och ställ den sidan uppåt i ugnen. Grädda i ca. 1 timme. Prova med en sticka eller kläm på den för att se om den är klar, mjuk.
  2. 2. Hacka lök, paprika (spara lite hackad paprika till dekoration). Riv de kokta äggen. Hacka eller riv champinjonerna. Lägg allt i en större skål och rör om.
  3. 3. Låt vätskan få rinna av tonfisken och tillsätt tonfisken i mindre bitar. Tillsätt creme´fraiche, majonäs, aioli, salt och peppar. Rör om och smaka av med ev. mer salt och peppar.
  4. 4. När potatisen är klar så skär ett djupare kryss i potatisen och glesa ut flikarna lite. Lägg en klick smör i potatisen och ta en nypa salt och strö över.
  5. 5. Fördela tonfiskröran i potatisen. Dekorera med lite hackad paprika och strö över ev. lite salt.
  6. 6. Tips! Tycker du om svarta oliver? Ta då och tillsätt även 0,5 dl svarta oliver.
  7. 7. I dag fick jag lära mej av "Kockan" att man kan faktiskt även äta skalet på den bakade potatisen.



Bild kommer senare :)







Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Familjen Andersson

Vi heter inte längre familjen johansson, utan familjen Andersson men vi stannar gärna kvar på denna bloggen ändå ;) . Välkommen hit! :).

RSS 2.0