Det går framåt :)

Johooo vad vi är glada! Vi fick tag i målare! Sambon visste någon som han frågade-  och han tog med sin arbetskollega och tittade på rummet!. Måndag börjar dem på! :). V frågade om storarummet och där sa han att där kunde vi måla själv- tappeten skulle hålla för det! SÅ igår kom vår vän Jonas- som nästan har blivit vår inneboende och hjälpte oss :). SÅ nu är storarummet klart med första målningen!. Två väggar vita- 3 svarta =).. Hörs konstigt va?  Men det blev skit snyggt :).. Pontus fick för sig att han skulle köpa en Mondeo i kombi!. Han hade en f in mondeo när vi träffades och han ville ha en sådan igen!. Så han bokade igår en tågbiljett till MOTALA!  Så jag och Jonas ska ta sista lagret målning idag- syrran kommer och ska ta Hampus!. Och så blir det bjudning på middag :). Ska bjuda på kokt potatis- hemgjorde köttbullar med gräddsås och grönsaker :).  *GOTT*

Har desssutom fått tid för vårt förstra ultraljud :) Den 27 Juni kl 8,00. på fredagen där..  Och på söndagen är det rhodos :).. Kul helg :)


 Bilen--- svart med röd klädsel!

  Jonas och Pontus målar på storarummet :)

Hade vi vetat detta hade vi aldrig flyttat..


Vi är så besvikna att vi nästa grät igår kväll...  Hela börjar med ju att när vi tittade på denna lägenheten så såg vi att det fanns lite hål att göra vid.. Inga problem, man kan sätta över några tavlor så ordnar det sig!!.   När kontrakts äntligen skrivs säger MKB att när man gör ett byte hos dem tar man över lägenheten i det skick som den är i.. Och är man inte nöjd så kan MBK göra detta mot en kostnad varje månad i ett antal 100 år.. *typ*
Iallafall- när flyttdagen är kommen säger hon som bodde här innan- oj så mycket hål man ser det är nu! När dem tog bort alla sina möbler, stora tavlor och drog ut alla sina jäkla lackhyllor!.
Ja då fanns det inte mycket att göra av saken och jag hade ju inte sett det så jag kunde inte ana hur mycket det var... Förren jag kom till lägenheten.. Vi satte upp tavlor så gott vi kunde men ändå fanns det massa hål som störde en.. Nu pratar jag inte om spikhåll.. Utan håll som det har/sitter pluggar i!.

Tillsist sa vi att nu får vi fixa alla dessa håll.. Vår lägenhet kan inte se ut som om det har varit någon jäkla skjutbana här inne!. Så vi gick och köpte spackelsaker mm.. Färg och allt! Och ni som målat vet att det kostar pengar!. Vi spacklade i två dagar.. Barnens rum och stora rummet!  Sen började Pontus måla igår.... Och tappeterna är så dåligt uppsatta att det kom stora luftbubblor och tappeten den lossnade...  Så här står vi nu men hela hampus rum i en stor jäkla röra.. Ett stora rum som har massa runda spackel på väggarna.. Skit snyggt va?
När vi nattade Hampus sa vi både att vi saknade vår gammla lägenhet... Och så hade hon mage att ringa och säga att den ena lilla väggen- att tappeten satt löst där.. Något som deras hyresvärd står för då det hadet varit ett stuprör utanför som läckt för något år sen.   Men hur fan ser inte denna lägenheten ut? Renovering i ALLA rum utan hallen!.  Och hur man än gör får vi betala för något DEM har orsakat..  I vår gamla lägenhet står hyresvärden för kostnaderna IFALL man inte själv orsakat det. Så vi har två val nu.. Be MKB göra det mot ca 400 kr för VARJE rum varje månad i 18 år och vänta år på det eller hyra in en egen målare och köpa in allt..  Får ju riva all tapet i två rum + kök sen spackla, sen vet jag inte om man kan måla på det elller det krävs tappet...  Pengar som man får ta från, vad?.., Ja ingen lätt sits....
  Pontus testade dra ner tappeten som lossnade.. En massa lager tappet... Jobb jobb jobb...


Tappeten i storarummet är en annan tapet- så vi ska försöka måla det idag.. Hopppas bara tapeten håller för det.... =(
Annnars kommer jag gå och gräva ner mig...

Tisdag!.

Spacklade igår på barnens rum men hade givetvis glömt köpa sandpapper så det ska jag göra idag!.  Beöver slipas ner lite, får det jämt och sen ett lager spackel till så blir det bra! Ska eventuellt måla rummer idag!. ,  Hjälpas åt att dra maskleringstejp och sen tar jag  hampus någonstans i några timmar så kan Pontus måla ifred.. Det tar ju inte så lång tid!. Torkar dessutom på en timme!.

Ska försöka spackla idag, nu när jag ändå går hemma :)- och nu vet jag hur man gör :).

Kommer lite bilder på lägenheten som den såg ut före allt :)

  None Den väggen dem tre små hyllorna är och stolarna på ska målas i två färger sen! Färgen beror på syskonets kön :). Så dem får "varsinsida" av rummet+ att det ser småfräckt ut!
None Expedit bokhyllan ska bytas ut.. Den vite ska in till stora rummet! Där tavlorna sitter- är bara håll som vi uttnyttjat.. var så otroligt många håll från föregående hyresgäst att vi inte ville göra nya-  fören nu när vi målat klart :) Då blir det nya håll men vi har ju tänkt på här läääänge :)

None Köket blir ganska mörkt med blå tappet... Dessutom syns matfläckar så tydligt Så här kommer det att målas vitt!. Och gardiner ska upp! Gardintyget som jag ska ha finns på- bilddagboken!

sovrumm sovrummet ska också målas... Allla rum ska målas utom hallen :)..
Vid huvudändan ska det upp en fondvägg i tappet.. En svart tappet med silver/ grå blommor på!.. Annars dem andra väggarna ska vara vita!. 

storarummet innan färg Indianväggen ska vara svart, dem andra väggarna vita!. På den svarta väggen ska en vit lackhylla upp med några blommor på och ljus...  Mattan ska bytas ut! Till vad vet vi inte än.. Ska dessutom köpa en sån där vit "matta" som folk har på golvet, i soffan, eller i vagnar.. (((Heter??))) Ska iallafall ha en vit i soffan!.
Ska dessutom ha ett vitt soffbord!. STORARUMMET Denna väggen ska också vara svart!.  Bytta bokhyllan med Hampus bokhylla, så färgerna stämmer in :)

Det ska bli såå kul att få det klart :)..  Men det kommer nog ta hela veckan- minst :). Pratade nyss med Marine! Hon frågade om hon fick komma och titta på lägenheten i helgen- hoppas allt är klart då *wie*..

Sen längtar jag till ultraljudet!. :).. Visar det sig vara en flicka blir det massa rosa inköp- både i kläder och saker till rummet :) :)

Hej hopp!
Inlägg nr 2 !

Har spacklat ännu en gång! :)  Och nu pausar hampus och jag med världens godaste glass :).

Spacklas på barnrummet

Nu är Hampus nattad!. Så nu börjar vi spackla på barnens rum :).. Hoppas lite färg kommer upp på hans rum i morgon :).. Får barnpassning på onsdag så då blir det *hoppas* storarummet :) :) Sen MASSA ikeainköp!!! KUUULLL!! =)
Hej så länge =)

Inskrivning + föräldrarmöte!

Var på inskrivning igår, passerat v 13 nu :).. Vad tiden går fort!. Tog kisseprov samt blodprov.. Hade glömt man gjorde blodprov och eftersom jag har förbi för nålat och smärta så var det ingen trevlig överaskning :). Men det gick över! Och jag fick ett plåster haha :) *stolt*.
har en del bruna flytningar och frågade vad det berodde på. Hon sa att det borde kollas upp så jag fick en tid till näst nästa måndag!. Undrar vad det kan vara... Vi har ju köpt en angelsound så jag hör ju att bebisen lever, som tur är- annars hade man börjat tveka!.

Ja och magen börjar växa! Inte så trevligt  för jag vill ha liten mage som med Hampus! Det var så skönt!.
Försökte ta en bild innan men lyckades inte *tyvärr alex*..  Bättre tur nästa gång :).

Jag fastnade i hissen idag.. På jobb... :) Det var trevligt :).. Faktiskt :)  En annorlunda dag :=) Jag visste ju att jag skulle få komma loss :). En hiss som bara går upp och ner, inget tak så man kan stå och prata med folk ändå, inte så att man är instängd så på det visset =). 

Ikväll är det möte på Hampus blivande dagis :).. Han börjar ju på Öresundsgårdens dagis den 1 augusti!. Och han fick et vykort att dem gärna ville träffa oss föräldrar, så klockan 19 ska vi dit och Hampeman får vara hos sin farmor undertiden!.

Annars händer det inte så mycket.. Jobbar i morgon med- sen är jag ledig i minst 5 veckor! Skit skönt!. :).. Och veckan vi är i Rhodos ska Pontus renovera lägenheten! En svart fondvägg i storarummet, övriga väggar vita..  En fondvägg i sovrummet vill jag med ha.. Svart med typ guldiga blommor på.. Och i Hampus rum ska det målas vitt!. Sen får vi se på UL vilket kön det är på den lille- så får vi måla därefter :).

Ja det var allt för idag! Ska bättra mig på bloggen nu när jag vet att folk läser :)

 // Diana

Någon som läser?

Vet inte om det är någon som läser? Man får inga kommentarer så man har ingen anning :)

Längesen jag skrev här!.

Finns lite saker som hänt...

Vi fick dagispats till Hampus..... 1 AUGUSTI!!!!!  Han behövde dagisplats från den 26 MAJ! Så vad tusan gör man??? Hela juli, kan Pontus ta honom... Eller min mamma eller svärmor.. Men sista veckan i maj och hela juni...  Inte kan jag ta med han på jobb heller...

Så jag pratade med min chef om det.. Hon sa jag fick lov att ta ledigt!. Fanns inte mycket man kunde göra!. Så jag ringde til försäkringskassan och frågade hur många dagar jag hade kvar och om jag kunde ta ut dem nu när POntus måste tillbaka till sit jobb.. Det gick bra!. Så nu jobbar jag denna veckan också sen är jag mammaledig igen- fram till vi kommer hem från Rhodos!

Sen ringde min chef i dagarna och hade tråkiga nyheter.. En äldre kvinna hade varit långtidssjukskriven och kom tillbaka så där utan förvarning, hennes jobb fanns inte kvar så hon blev omplacerad.. Och då kom det rakt in på mitt jobb.. Så jag måste lämna min plats eftersom jag bara hade ett vik... Känns tråkigt men vad gör man..  Så ungefär juli-aug- sep och okt  får jag gå på a-kassa och nov blir jag mammaledig på nytt.. Ska se om dem annars har något jobb eller vik dem månaderna!.

Annars har inte mycket hänt.. Köpt massa saker till vår Rhodos resa :)..

Köpt en angelsound!. Så man kan höra bebisens hjärtljud i magen!. Och jo, det finns en liten krabat där inne :)..  Är nu i vecka 13! och denna veckan som kommer ska jag på inskrivning!.

Annars finns det inget mer skoj attt berätta :).
Jo, Pontus kusin ska också ha bebis i nov :) En pojke ska dem få! Jag undrar vad vi får.. POntus- sambon är stensäker på en tjej.. Och han säger hon ska heta Lina :) Men det får vi se!  =)


// OUt

Familjen Andersson

Vi heter inte längre familjen johansson, utan familjen Andersson men vi stannar gärna kvar på denna bloggen ändå ;) . Välkommen hit! :).

RSS 2.0