Annandagjul i bilder.

Annandag jul är kommen.

Då var dagen de 26:te här. Denna dagen varje år åker vi hem till Pontus mormor på släktträff. Det har hon två gånger om året då alla träffas hos henne. På julen är vi i hennes lägenhet men idag ska vi ha middagen i en lokal :) Kameran ska packas ner. Förra året fotade jag inget, annars brukar jag göra det. :) 
 
Idag vaknade vi vid nio tiden, Hampus gick upp 10. Jag dukade fram frukosten och duschade snabbt innan vi åt. Sen har vi byggt upp lego med barnen. Hampus fick en brandbil i lego utav oss som tog en stund och bygga ihop =). Nu inväntar vi klockan för att sedan bytta om och köra till Anita.
 
Trevlig annandagjul på er! Bilder kommer ikväll =).
 
 

Julafton 2012

Julaftonsmorgon vaknade barnen med att jultomten hade varit och fyllt deras julstrumpor med godis! Dem lekte även med deras surfplattor. Jag kopplade upp dem till nätet så dem kunde plocka hem lite spel. Sedan spelade dem i stort sett hela dagen medans jag gjorde köttbullarna för eftermiddagen. Vid två tiden var vi redo att åka.
 
 
Vi skulle fira hos barnens mormor och morfar som vi gjort varje år. Eftersom Pontus var sjuk på Hampus födesedag fick han som lille julafton sina presenter från farmor när vi kom. Så även fick Hampus sina födelsedagspresenter utav mormor och morfar, Dennis och Jessica och Monika och Magnus. Nathalie fick Kinderägg som present. 
 
Vi drack lite glögg till kalle anka och barnen satt fint och tittade på det tillsammans med oss vuxna. Sedan blev det julmat. Iår hade vi även revbenspjäll som vi inte tidigare haft. Himla gott allt!
 
Efterdet skulle Dennis, min bror köra och hämta Jessica och jag följde med honom som sällskap. Vi var sedan tillbaka i Skurup vid 18 tiden och strax därefter så hörde Nathalie renarna komma och en stund senare såg vi tomten ute i trädgården =). Han kom in och läste alla julklapparna. Hampus som inte tror på tomten tyckte tomten hördes som mormor  ;). Men efter slit av av julpapper blev barnen jätte glada över sina julklappar .
Det blev julgröt och sedan hade vi en julklappslek som vi också aldrig haft innan. Det var himla kul och jag vann lindor chocklad som är min favorit och pontus vann toffiefi ( stavas?) .
Vi kom hem runt halv tolv tiden. Vi plockade upp alla leksaker och barnen somnade sedan väldigt snabbt medans jag och Pontus kollade på tv och åt våra vinster =).
 
Barnen sov sedan till halv tio dagen efter- lyx =)
 
Kvällens bilder

Lille julafton

Vill snabbt påpeka att inlägget som jag skrev sist, blev inte alls sämsta julen men det var nära..

 Vad det handlar om håller jag för mig själv, det blir lugnast så eftersom bloggen är öppen men men visst har börjat på ett inlägg om allt här i bloggen men ändrar mig alltid i sista sekund innan jag ska klicka på publisera.
 
Julen blev mycket bra och vi firade lille julafton hos barnen farmor och farfar, faster vicki och barnens gammel farmor Inger.
 
Först åt vi sill, lax, ägg och vörtbröd mm..
 
Sedan blev tradionella julbordet =). 
 
Vi öppnade julklappar och barnen fick kläder som dem så väl behöver och sedan fick dem små andra saker men det bästa var ju ändå surfplattorna från farmor och farfar!!  Nathalie öppnade sin först och blev så chockad då hon älskar ipaden på dagis =).  
 
Kvällens bilder.
 
 
 
 
Vicki med sin farmor
 
 
Min stillige man =)
 
 
Farmors gran blir alltid så fin så nästa år ska jag göra en kopia av hennes haha =).
 
 
 
 

Sämst!

Sämsta julen tar 2012......

Hej alla!

Hur är det med er läsare? Har vi några kvar förutom Eva? hehe
 
Tiden har sprungit iväg. Har inte haft så stor lust att blogga.. Man kommer hem efter jobb, lagat mat, myser med barn , dem går och lägger sig och så sätter jag mig här och lyssnar på spotify och gör allt annat :). Pontus har fastnat i sängen och ligger där större delen och när han inte gör det ligger han i soffan. Minns knappt när vi satt tillsammans och tittade på tv ihop :) Så blir det ibland!
 
 
Annars så har vår stora tös haft lucia på dagis! så här såg hon ut =)
 
Och Hampeman hade barnkalas i söndags =) farmor hade erbjudigt sig att hjälpa till med tårtan och sedan ta nathalie på äventyr s¨å hampus kunde ha kalaset i fred men det fanns plats till henne med så hon fick vara med.
 
 
Sedan har jag lagt ner min andra blogg. Orkar inte klydda med två. Nedräkning pågår, 4 månader kvar :).
 
 
God kväll alla, snart julkalendern :)

lugnet

Idag slutade jag lite tidigare. Körde och handlade en snowracer till Hampus som han önskat sig. Nathalie fick en pulka i födelsedagspresent så vi behövde en till.

När det var gjort körde vi och hämtade barnen och åkte pulka. Hemma gjorde killarna en snögubbe medans jag och Nathalie gick in och började måla. Sen var det dags för killarna att köra till skolans sjuksköterska där Hampus hade fått tid för första träff med henne och kolla vikt, längd syn osv. Medans dem var där gjorde vi pannkakor som hela familjen just avnjutit. Barnen kollar barnprogram medans jag sitter brevid med laptopen. Hörlurarna sitter i, spotify spelas på hög volym och jag njuter av att inte ha någon hussyssla att göra!

Ikväll blir det nog filmmys med Pontus. Köpte en dvd utav grannens flicka som sålde jultidningar.

Ha en fin tisdag!

Familjen Andersson

Vi heter inte längre familjen johansson, utan familjen Andersson men vi stannar gärna kvar på denna bloggen ändå ;) . Välkommen hit! :).

RSS 2.0