Firade 4 år igår!.

Igår firade jag och älskling 4 år igår!. Började dagen med att åka till Lindeborg med Hampus.. Mötte upp Jessica och hennes sambos systerson Isak som är 3 år!. Gick på kyrkans barntimme mellan 10-14!. Mycket lek, pyssel, sång och mat och sen mer lek!. Märkte att Hampus tyckte det var kul att leka med lera så det får nog bli en julklapp elller födelsedagspresent :). Tyckte själv det var roligt att leka med lera när jag var mindre!. Åkte hem vid två och då somnade Hampus direkt och sov sedan i 90 min!.  Vaknade, åt, sket och sen kom faster vicki och hennes kille och skulle passa Hampus hos oss eftersom Pontus hade planerat att vi skulle ut och äta!. Åkte och åt en god plankstek, körde runt lite i stan och pratade och hade det lugnt och skönt!: Var hemma vid åtta och mös med Hampe sen gick vi och la oss!. Helt utmattade både jag och Hampus!.

Idag ska moster passa Hampe för jag ska ut och fota med mamma idag! Först åka och köpa present till syrran som ska ha kalas på lördag!. Sen vet jag inte om vi skulle till bokskogen och fotografera!. Får se vad vädret säger!.

Annars finns det inte fler planer för denna veckan!.
Ullared, barnmorskan och arenan nästa vecka :)!.

Bilder från igår!
 Jessica

 Leker i affären!Mina tankar om förlossningen..

Låg och tänkte på det igår kväll..
Det var den 25 oktober.. Exakt en månad kvar till bf om man kollar datumarna. .. Bf 25 November.
4 veckor.
Jag kan få 2 veckor tidigare från v 38 och jag kan också gå över tiden,.
OM det skulle ske i v 38 så är det BARA 2 veckor kvar.. *Får en klump i halsen av tanken*
.. Dem sa att det vanligaste är att barn nr 2 kommer tidigare än första. Och förlossningen går snabbare..
DÅ blir jag nervös, riktigt nervös!. Jag vet om att jag är gravid men jag går inte och tänker så mycket på hur långt gånget jag är för det är så ofattbart att man har ännu ett liv i magen!..
När jag fick upp Hampus på mitt bröst blev det som en chock, inte kunde man förstå att det verkligen fanns ett barn i min mage!.  Att det var den lilla killen jag hade känt sparkar ifrån, sett på ultraljudsbilderna! Hört hjärtljuden ifrån!.
Och även om jag gått igenom det innan så känns det lika ofattbart denna gång att om ca 4 veckor kommer jag få JÄTTE ONT, skrika, kanske vilja dö av smärta, och ut kommer ytterliggare en bebis!. En tjej denna gång! En tjej, jag vet inte men det gör det lite till att det blir speciellt. Att det blir skillnad på förlossningarna. Mentalt. Det blir HON HON HON.. Inte han som jag var van vid att säga annars. Och sen funkade inte ammingen på Hampus alls!. Denna gång ska jag inte alls amma så det känns också annorlunda! Med Hampus hade jag så fruktansvärt ont när jag ammade och tyckte det var värre än förlossningen, mådde inte alls bra pågrund av det och det slipper jag denna gång.. Det känns skönt!.


Jag är inte rädd för  förlossningen, ser det inte som något hemskt  ÄVEN om jag sa efter jag fick ut Hampus att aldrig mer! Det räckte med ett barn!. Jag minns jag berättade smärtan som om någon tar en kniv och skar en från blygbenet till svanskotan..  Och jag minns hur jag skrek när axlarna skulle ut, jag minns tydligt jag sa aldrig mer!. ALDRIG!:  Jag "tror" jag minns smärtan, fast ändå inte.. Jag ska ju gå igenom det en gång till... Hur dum är jag`? *HAHA*

Visst gjorde det ont, men jag tycker själv att själva öppningskedet , värkarna som jag hade hemma var en inte så svårt!. När dem börjar starta denna gång ser jag dem inte som något hemskt- utan att det snart är dags att se vår lilla flicka!.
Att spänningen ökar :)
Jag hade ont  med värkar men jag var snäll, pratglad och kontaktbar mot alla :). 
Nu gick det ju väldigt fort och jag var fullt öppen när jag kom in, kände inte att jag hade behövt smärtlindring men det som jag ansåg vara hemskt var sjäva axlarna som skulle ut.
Nu peppar  jag mig själv faktiskt!. Barnmorskan sa att Hampus huvud var litet, och han vägde 3840 g och var 50 cm kort. Det är ganska mycket vikt för en liten kort kropp så jag har börjat intala mig själv att det är inte konstigt jag sprack, eller skrek som en galning när axlarna skulle ut!. Kommer ett litet huvud ut och sen ett par breda axlar är det klart att man får trycka på mer, det blir mer att öppna sig och mer smärta.!. Och att det borde göra ondare!.

Även om det kanske inte är så så TYST läsare :)- det är ett sätt för mig att inte vara lika nervös för smärtan denna gång.. Jag räknar med att hon ska vara normal stor och normal vikt och att hela kroppen ska vara lika stor :). Jag har för mig när man ser på förlossningskliniker att när huvudet är ute så är det bara lite till kvar så följer kroppen med, inte som för mig krysta ut huvudet, sen tvärstopp vid axlarna. Minns bm sa att krysta en gång till så är han ute för Huvudet är ute!. VA sa jag, ta han med sugklocka då. Krystade och skrek som en tok rakt ut i det blå!. :). Men jag minns bara att jag skrek en gång och sen var han ute!. Och då glömmer man hur ont man hade, iallafall stunden han läggs på bröstet! Det är verkligen det bästa som finns!.  Man känner sig så stolt över det lilla knyte man krystat ut :).


Det som jag blir nervös på är hur det kommer att starta.  Och när, datum..  Om jag kommer känna när det är dags eller förvärkar som luras. Men folk säger att jag kommer känna igen det när dem riktiga värkarna kommer!. Så jag får hoppas på att det är så!. :). Hampus förlossning tog 3,5 timme och den tiden gick verkligen jätte fort. Jag skulle vilja ha en likadan förlossning men vet också att det kan bli tusen gånger värre. Det svåra är bara att intalla sig själv att det kan bli jätte jobbigt också- men det är svårt att intala sig något som man inte har varit med om innan!
Innan jag fick Hampus hade jag tjatat till mig själv att jag tog förlossningen som den kom! Fanns ändå inget jag kan göra åt hur den kommer att bli!. och att det var bara en sak man SKA ta sig igenom!. Ut ska barnen ju så att man får tänka i dem bannorna!. För varje värk som kommer är man ett steg närmare sitt barn!.
Och kan alla andra föda barn så varför ska inte jag klara det?.  :)

Det var bara lite om mina tankar som jag behövde få ut ur mig :)!.

Tråkigt inlägg

idag får det bli ett tråkigt inlägg.. För jag vet inte vad jag ska skriva.. Står helt stilla, inget kul eller tråkigt har hänt..

Kan berätta om helgen!.

Fredag- bara var hemma med familjen..   Köpte massa tidningar Mama, vi föräldrar och någon kändistidning med massa skvaller.. Köpte alkoholcider och chockladhjärtan.. Cyklade i regnet och när jag kom hem så tog Hampus och jag ett bad tillsammans!. Jag tänkte det skulle bli mysigt, jag och Hampe äta lite chocklad och mysa med bubbelbad men thji fick jag! Han skvätte massa vatten på mig och min tidning blev dygnsur och fick ligga på tork :). Han hade inte sovit middag på hela dagen så efter badet kl 19,30 somnade han på 2 sekunder, tätt intill sin pappa som låg och snusade på honom! Jag läste mina tidningar och åt chocklad brevid!.

Lördag. Pontus hade ställt klockan på åtta för att komma upp och handla färska frallor till oss, så jag kunde börja jobba tidigt för att han sedan skulle kunna hinna fiska innan han skulle träffa några gamla kompisar på en "återträff". hampus vaknade halv nio och då väkte jag Pontus och frågade om han hade handlat några bullar ;). Det hade han såklart inte :).. Lite över nio åkte jag till jobb! Kom hem och då åkte nästan Pontus direkt!.

Fick besök utav min syrra!Vi pratade lite om julklappar och vi vet vad vi ska ge våra föräldrar nu :). Det är en sak som kostar lite extra så mamma och pappa ska få den tillsammans :). Det blir kanon!!

Dem skulle precis åka från oss när Pontus och Niklas kom hem efter fiskandet!. Det blåste för mycket så det blev inte så mycket av det. Sen gick jag och handlade mat till Hampus och mig och gjorde en egen skinksås med curry i, pasta till det!. Gott!. Sen gjorde Pontus sig klar och Johan kom en stund förbi innan dem skulle gå och träffa dem andra killarna!.
Även denna dag hade inte Hampus sovit middag att jag vid åtta la honom och han somnade direkt!. jag gick upp och surfarde lite, sen till sängs och läste lite tidningar! Sen har jag varit vaken typ 50 gånger inatt..  Har jätte svårt att sova när Pontus är ute- vet inte varför men jag kollar hela tiden på klockan!. Vi skickade lite sms i natt och det stör ju sömnen ocksp.. Och vaknar jag måste jag gå på toa och sen dricka innan jag kan somna igen.. Störigt!.
Han kom hem vid 4 tiden, och hade handlat milkshake så den drack jag i natt/morse när han kom :). Hampus vaknade vid åtta så det var bara att ta sig upp,. gå in på hans rum, sätta något för dörren och sen umgås med honom där inne-  jag halvdöd i hans säng, kollade på film.. Han smet ut några gånger ändå, springer in till sin pappa och säger PAPPA. PAAAAAPPPAAA!.

Så dit har vi kommit, ska snart ut med Dante men fassar för det, det blåser och regnar- inte lite heller...  Får väl ta med Hampus eftersom Pontus sover också..
Tyst i huset...

Så skönt... Här är tyst och lugnt.. Hampus sover middag, Pontus är på verkstaden där han lämnat in sin bil..
Jag sitter här en stund och tvättar samtidigt! I tvättmaskinen rullar all vår tvätt samt att jag slängt in prynadskuddsfordral, babysittern och babybilbarnstolens fodral!. Även täcket till spjälsängen åkte med!. Så det blir tvätt hela kvällen :). Tycker det är okej att tvätta sålänge jag inte har Hampus att se efter samtidigt!.

Idag har Jessica varit här, hon följde med till min barnmorska!. Sf måttet var samma som för två veckor sen.. 31 cm..  Så magen har inte växt direkt. Men däremot har hon nog åkt ner lite.. Hon var inte helt fixerad men bm sa att med andra barnet brukar dem fixera sig lite senare än men första barnet!. Det betyder inte att jag behöver gå över tiden för det...

Har börjat undra lite saker, dem barn som förlossningen sätts igång lite tidigare, finns ju barn som vill komma ut tidigare än v 40 fixeras dem barn? går slemproppen på kvinnan? Går vattnet?
 Har börjat skriva vad som ska packas ner i bbväskan!. Tänkte packa den om 2-3 veckor! Har skrivit lista för Ullaredsresan också :).

 Till mig, billigt!.
Vinterjacka
Fotoalbum

Till Hampus, julklappar och 2 års presenter
 trailern till bobbycar
Pyjamas
kläder
Bok *speciell bok, ska se om dem har den*
Badlakan
Dvd-film- pippi eller emil.
Leksaker


Till Nathalie innan ankomsten, och någon julklapp blir det också =)
Pyjamas
Filt
Sängmobil
Vagnleksak
Badlakan, tjejigt :)
Bädsett, vagn + spjälsäng
BitringTill barnen, billigt och bra att ha!
MAM-flaskor
Nappar
Flaskborste
Napphållare
Våtservetter

Brossan vet jag redan vad han ska få i julklapp.. Likaså mina föräldrar.. Mormor får jag se vad som kan hittas på.. Syrran får jag se vad som kan hittas på. Likaså pontus familj!. Så det blir mest till barnen ullaredshandlandet går till :O).

Nu ska jag ner till tvättstugan igen! Hej så länge!

En dag idag!.

Har idag lekt lite med min kamera! Försökte få poträtt bilder körda i manuellt. Ställa in ljuset och sådant själv.. Svårt att köra manuellt med barn eftersom personen man tar på måste sitta stilla och det är ju inte det lättaste med barn :) Två bilder som blev OK med tanke på att det var första gången jag försökte! man lär ju sig för varje gång man fotar =)Sen försökte jag ta bild på mig själv, helkroppsbild men det gick inte så bra- blev suddig i ansiktet men sätter ut bilden ändå så ser ni magen lite  iallafall :)  Gått 35v i morgon!. 


Skulle ut och handla klänning till invigningen men tittade i gadroben och hittade en klänning där som jag bara haft vid ett tillfälle! Nyår för TRE år sen haha :). Men drog på mig klänningen och den passade perfekt!. Dock är den svart men glittrar.. Svarta leggins och svarta stövlar- ser ut som jag ska på begravning så jag tänkte ha en sjal till.. men vilken färg? jag har dessa två hemma, duger någon av dem?
Suddig bild men ni ser på ett ungefär...

Fler bristningar.. =(

Inte alls kul, börjar få mer bristningar.. Vart  ska detta sluta tro??.. *suckar*

Snart 5 veckor kvar till bf!. Kom och tänka på vad man ska ha när den lille födds.. och på sjukhuset, i bbväskan... Kom och tänkta på det för några dagar sen och insåg att jag hade missat något.. Men nu kan jag inte komma på vad det var =(..
Var och handlade på Lindex idag, Hampus behövde nya vantar och en ny mössa... Mamma och syrran var med och vi började titta på babyskläder.. Började plocka till mig några plagg till Nathalie och så sa mamma, behöver du verkligen det? Nä sa jag jag har redan massor av kläder. Så det var bara att hänga tillbaka det igen!  Det är onödigt att ha för mycket kläder i storlek 50-56 eftersom dem växer så snabbt denna tid men det är ju så gulligt med nyfödda bebiskläder!!

Försökte hitta en klänning till Arenans invigning som vi ska gå på men hittade nada!.  Vill heller inte lägga för mycket pengar på det!. Tur det är två veckor dit så man har lite tid på sig att leta!.

var ute med syskonvagnen idag, måste nog köpa nya däck till vagnen.! Pumpade hjulen när jag köpte vagnen och sen ställde jag ner den i källaren men nu när vi skulle ha vagnen fick vi gå direkt och pumpa hjulen igen!.

Fick mitt jotexpaket idag!.

Så blev överkastet! lite svårt att se men tyckte det blev helt okej!. Kanske måste byta gardiner bara då det blev massa olika mönster i rummet :-/

Då jobbar Pontus över idag och vi tar det lugnt!. Har varit med Hampus moster större delen av dagen! Så nu ska vi strax gå ut med Dante och sen bara ta det lugnt!. Får se om jag kan ta några foton på magen. Längesen sist!.

Och Alexandra- det är klart jag vill komma och att jag går och tänker på det :).  Vill ju fira er såklart :). Föresten har bröllopsfotona kommit?? VILL SE!!! =).

det var allt för idag!.

ganska trött.

Är ganska så trött.. Igår var vi först och badade på swimmix med Johanna och Kevin!. Badade i typ 1½ timme- hem och åt lunch! Spagetti och köttfärsås och Hampus älskade det!. Han vissade tecken på att han var trött men när vi gick in och la oss i hans säng skulle han bara låtsas sova :)


Sen kom pappa hem och då blev det att cykla hela familjen till fiske och fiskar!. Hampus hade fått en "jigg"?? utan Pontus och råkade sätta sig på den och skulle dra i den och då gick den givetvis i sönder! Den är utav gummi och inte hur elastisk som helst :). Så då fick vi oss en liten cykeltur och hampus somnade i stolen i ca 10 min sen var  vi framme.. Så det var all sömn han fick den dagen!.

Vid åtta kom Johan hit och då skulle dem till Jonas och dricka lite alkohol, jag och Hampus la oss vid halv nio för vi var så trötta! Somnade meddetsamma efter lite sagoläsning!.

Vaknade vid tolv, ingen Pontus hemma.. Vaknade vid tre tiden, ingen Pontus hemma.. Hmm... Han skulle ta hunden när han kom hem och jag trodde inte det kunde bli så sent... Mellan tre och fyra kunde jag inte sova alls så jag tog på mig och släppte ut hunden på gården så han fick snabbt kissa!. In och försökte sova igen. Halv fem kom Pontus hem. Det hade visst blivit lite tokigt på stan, han hade fått sätta folk i taxi och skickat hem dem.. Pratade inte så mycket och nu sitter jag här- färdig för jobb men vet inte om jag ska väcka Pontus så han får stiga upp och ta över Hampus eller låta honom sova lite till..
Jag får ju börja mitt jobb när jag vill men då kommer jag också hem så sent.. Har alltid tagit bussen till jobb men tänkte faktiskt cykla idag.. Se hur lång tid det tar!. Testade att filma med min slitochsläng kamera..
Men man kan inte få in småvideo här va?

Har blivit bjuden på fest hos Alexandra och Martin- dem har ju gift sig :).. Men festen är 3 dagar innan beräcknad förlossning.. Utan för Emmaboda?! Om jag inte minns fel...  Hur har ni gjort? Hade ni åkt? Är bara så rädd att förlossningen ska sätta ingång där uppe- skulle inte förvåna mig liksom :).. Och det är några timmars bilfärd hem så det hade ju fått bli att man fött i småland!.  Som sagt- hur hade ni gjort?

Det får bli dagens fråga :)


Sex veckor kvar!

Nu går det snabbt!! Bara sex veckor kvar och så blir man en stor familj- med sambo, två barn och en hund!. :)
Ska se om jag kan ta lite foton idag på magen.. Längesen jag tog foto nu!. Har varit jätte dålig med det.. Med Hampus tog jag foto varje vecka.. Men sen försvanna alla bilder då min dator kraschade när Hampus var runt 4 månader. Då försvann alla foton från graviditeten, dante var bebis, alla dem nyfödda fotona samt från Hampus dop.. Fick köpa ny dator efter det och sen dess försöker jag framkalla bilderna ofta!.

Idag är det Onsdag!.  Då bytter jag vecka!.

Du är på dag 239 av 280. (85,4%).
Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 0 fulla dagar (v34+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 25 nov 2008
Du har 41 dagar kvar till förlossning.


Idag kommer Hampus mormor och hälsar på- sen ska hon och jag ut och fotografera lite!. Försökte fota Dante igår men det gick inte alls.. Jag fick inte rätt på ljuset =( och han satt inte stilla så bilden blev suddig
I morgon är det Torsdag! Då är det bokskogen som gäller med johanna och Kevin och andra dagmammor och dagbarn!. tar bussen vid nio och sen får vi se när bussen är tillbaka i Limhamn igen :)

Fredag: Då blir det bad med Johanna och Kevin på Öresundsgården!.

Har föresten inte fått mitt Jotex paket!. Blev besviken på att det inte kom i tid så jag skickade mail och frågade vart mitt paket tog vägen då jag aldrig har fått mina jotexpaket i utlovad tid..*dålig stil*  Men hon skickade tillbaka att dem var sena och att dem KANSKE skickar mitt paket som idag.. KANSKE? Jag har redan fått vänta 3 veckor på det samt yttterliggare nu en vecka till.. Helt sjukt- en månad och jag har bara beställt ett sängoverkasst + 2 fönsterlampor.. Jag svarade tillbaka och undrade när man ska beställa julsaker för att få dem till jul egentligen men fick inget svar tillbaka.... *hmm*

Återkommer senare om något annat kul händer :)

Slappelördag!.

Idag blir det en slappelördag!.
Jobbat idag och när jag skulle hem såg jag bussen komma på avstånd..
Så jag började småspringa, skule jag inte gjort.. Fick foglossning... Mindre trevligt.. 

Väntar nu på att Hampeman ska vakna.. Han ligger och sover på golvet.. Han somnade i sängen men sen gick han upp till mig.. Satt i min famn en stund och sen gick han och hämtade kudden och la den på golvet. la sig på kudden igen om somnade om!. Tror han inte sover så länge till... Sovit i 1½ timme redan..
Ska cykla och handla välling och mjölk! Vet inte vad vi ska äta idag heller.. *suck*.
Jag älskar att laga mat men just att komma på vad vi ska äta är inte det lättaste..

Pontus är i verkstan med sin "nya" bil och ska eventuellt byta bakljus på den...Så det blir en lugn lördag!
Just handlat hem en trådlös fjärrkontroll och ett stativ till systemkameran!.
Hoppas jag får mitt jotexpaket på måndag då!. Vill byta fönster lamporna här hemma nu :).
Kanske en runda till Ikea i kommande veckan också?.

Annars var det allt för idag!.
Ha en trevlig lördagkväll!.


Aq-va-kul

Idag har vi varit och badat på aq-va-kul!. Mötte upp Johanna och Kevin på bussen, utan vagnen med!. Badade nog några timmar och sen gick vi och åt lite innan vi tog bussen hem! hampus somnade precis innan vi skulle hoppa av, fick bära han hem och la honom på sängen.. Trodde mina armar skulle gå av :). Sen sov han där i nästan två timmar!. Helt utslagen  :). har precis ätit pannkakor och kollar lite på tv med familjen!. Om en stund kommer Johanna, Kevin och Johan hit!. Får nog först bli att se Idol och sen vet jag inte om vi hyr en film!  Ska inte lägga mig så sent idag för jobb i morgon och efterdet så ska Pontus iväg och fixa den nya bilen som han fått hem!.

Har idag beställt hem en digitalkamera!. En kamera som alltid ska ligga i väskan, användas vid små tillfällen.. Börjar bli rädd  om min systemkamera då mamma råkade ta sönder sin!. Så jag vill ha en vanlig kamera man kan ta vid tillfällen då inte en systemkamera behövs!
 Får se när  jag får hem den!.

Ha en underbar kväll!..


Ikväll nattar Pappa!

Ikväll nattar Hampus´pappa honom!.
 Jag nattar oftast, men somnar alltid med Hampus och sen försöker Pontus få upp mig för att vi kanske ska se något program eller så och då bara säger jag- låt mig va!  (( jag älskar att sova och det värsta jag vet är att bli väckt- speciellt när man sover som bäst..
kan nästan bli elak fast jag inte menar det )).
Vi tänkte ta en kopp te på balkongen efter Hampus somnat..
Sitta och mysa lite med levande ljus och filtar, se om infravärmaren funkar =)..

Annars har det varit en bra dag!
Vaknade lite över åtta och min lillebror Dennis frågade om han fick komma och hälsa på ett par timmar innan han skulle till sin tjej!.
På morgonen skulle han först göra sitt prov för a-traktor och han klarade et äntligen!.
 tredje gången gilt :).
 Cyklade ner och handla och mötte upp honom! Gick hem och hyrde en film..
Väldigt rolig film- men minns inte vad den hette!.
Sen åkte han och jag började på maten..
Gulachgryta med ris.. Tar 2 timmar att göra men det sköter sig själv!.
Starkt blev det men gott!.
Gjorde även negerbollar till Pontus!.
Sen har vi bara tagit det lugnt idag!.

Får se i morgon om mitt jotex paket kommer!
Hoppas verkligen jag blir nöjd med sängöverkasstet!.

Det var allt för idag! Ha en skön kväll!.
Tog ett foto på min negerbolle :)Ullared- Gekås+ hampus rum.

det blir nog en runda till Ullared ändå :)... Farmor Pia frågade om vi skulle ta en tripp upp där i början på november- en måndag! Pia, faster vicki, jag och hampe :) Och det vill vi såklart :).. Handla endast julklappar blir det nog.. Hon har liten bil och man ska ju få plats med allt :).  Sen väntar jag på mitt jotex paket och jag tror att jag vill ha något till hemmet sen.. Inte något speciellt som jag kan komma på nu.. Förutom då ikea- Hampus möbler..

Möblerade om igår på hampus rum för att få större plats till hans nya möbler- resultatet blev så här:
 Satte tv.n på hans gamla bord. Tavlan ovanför har ännu inte fått något foto i men det kommer- ska bara förstora upp ett foto som passar! Lampan i fönstret såg jag var lite i sönder så den vågar jag inte ha i barnrummet så i slutet av veckan kommer där upp en ny lampa!.  Mattorna ska så småningom också byttas ut!.

 Satte bänken uppåt så det blev mer plats i rummet.

 Där stolarna står nu ska hans nya bord och stolar stå!. Samt två tavel-listor komma upp!.


Annars har vi bara planer för barnmorskan idag!. Klockan två.. Sen på fredag är det bada med Johanna & Kevin på nya aq-va-kul :).. Lördag jobba sen åka ut till mina föräldrar och sova över! Pontus ska fiska hela helgen så då åker vi också bort lite :)..


Pontus vann på casinot!

Känns som det är storm ute! Mysigt tycker jag- så länge man är inne i allafall :).


Detta har hänt:

Fredag kväll- var och åt texmexbuffe med Jessica och Niklas.. Bowlade efter det! var jätte trevligt!. Sen åkte vi till casinot, jag spelade upp 1000 kr men vann dem i slutet igen! *lycklig* Pontus hade spelat upp 3000 och var skit sur..  5 minuter senare gick han hem med 20 000 kr!. Han hade fått bonusen /jackpotten på sitt medlemskort. Så han blev chockad och jätte glad.. Han hade suttit och spelat på en maskin med Niklas och sen trodde han att maskinen hade gått sönder för den skrev ut hans 15 kr som han hade kvar och sen kom det upp en ruta på skärmen så han trodde den hade gått sönder.. men så kom vakterna och sa att han hade fått jackpotten!. Dem kunde se att han hade suttit på maskinen då han lägger in sitt kort i maskinen han spelar på.. Så han delade med sig halva summan till Niklas som då ska köpa Jonas del på båten.. Jonas hade tröttnat på båten och Niklas ville ta över men hade inte pengarna.. men nu fick han "lite" pengar och sa att då tar han över halva båten!. Så det blir inte att Pontus säljer den :).
Hade jag vunnit 20 000 kr hade jag sagt till mina tjejkompisar - Nu blir det ullared - jag bjuder!!

Lördag:
Kom hem ganska sent och hamnade i säng halv tre på natten.. Vaknade vid 08 då Hampus väckte oss.. Pontus gick upp så jag fick sova en timme och sen skulle vi byta.. Men det blev att vi gick upp, åt frukost och sen stack jag till jobb. Blev en lång dag på jobb och var inte hemma fören kl var nästan sex på kvällen.. Cyklade och handla med hampus.. Gjorde hemgjorda pizzor.. Sen kom Johan och vid halv tio gick jag och hampe och la oss. var så trötta och sov till nio  i morse!

Idag är det söndag!.  Har inget planerat idag-  Hampus sitter och tittar på barnprogram :). *så sött*

Vet inte om det blir ikea idag och köpa Hampus mammutbord + stolar.. Vi har ingen bil än men kanske ska fråga Pia om vi kan låna hennes bil- vi får se!

Vill ha på ikea:
Mammutbord+ 4 pallar
Stripa- vägghylla för tavlor
Nyttja- ramar i olika färger.

Ultraljud idag+ bowling! uppdatering

Idag är det härliga fredag!. Är så glad idag! jag ska på Ultraljud klockan två och syrran ska få följa med!. Det är så spännande :). hur mcyket hon väger, om hon är en stor flicka, om det fortfarande är en hon men det tror jag verkligen det är :). Ska bli himlans kul att veta hur mycket dem beräknar henne att väga vid födsel!. Även om det inte alls stämde på hampus så är det kul att veta ändå :).

Sen ikväll ska hampus farmor passa hampus här hemma- vi ska ut och äta texmexbuffe och bowla med Niklas och Jessica!. Ska bli skönt att komma ut lite :). I morgon är det jobb så det blir nog inte så sent!.

var ute igårkväll med min kära mamma och fotade!. dennis och hans tjej följde också med- så nykära är dem så dem går och pussas hela tiden *fniss*..
två bilder från igår, dem andra finns på vår bilddagbok.. varahjartan

nattbildSka ta och göra oss klara för att åka iväg till KK :)


UPPDATERING:

varit på ultraljudet nu... Blev lite besviken (graviditetshormoner slog också till). Jag hade handlat lite gott till hampus så han skulle sitta fint på ultraljudet. Det står egentligen att barn inte får vara med men jag tänkte att han är ju liten och tyst och skulle det bli problem kunde syrran gå ut med honom.
jag förstår dem som har en massa barn springandes där inne att det kan bli jobbigt men nu är han ju lugn.
Skappade en tråd på familjeliv om det fanns någon som hade haft sina barn med på ulltraljud och där var inte en enda som hade blivit nejkad så jag tänkte då är det väl inga problem..
Väl inne och dem kallade upp mitt namn så såg hon Hampus och sa att han var inte välkommen.
Det var strängt förbjudet..
Jag gick själv mot rummet och jag kände mig så taskig mot min syster som hade sett framemot detta
( det var ju därför inte Pontus var med)
och när vi väl är själva inne på rummet så sa jag att jag visste folk som hade med sina barn på ultraljudet då sa hon- ja inte i skåne iallafall.. Och visst- tjejerna på fl vet jag inte vart dem bor..
Kände mig så taskig mot syrran, och kände mig samtidigt jätte ensam att ligga och titta på vår tjej där själv.. Ingen att dela lyckan med..
Jag fick iallafall svar på att det fortfarande är en tjej där inne..  Det hade hon inga problem att berätta om.. *förra rutinul ville den tjejen helst inget säga könet utan blev mer stött för att vi frågade*
Hon skrev ut bilder på både könet och sen växlade hon över till 3d/4d vilket jag inte alls hade vågat hoppas på!. Så det var en liten överaskning.. Fick se henne så tydligt, hennes näsa och hacka var så sött!. Hennes läppar var så fina :).
Fick fyra bilder med mig hem så jag fick visat syrran iallafall- även om inte det alls var samma sak som att få vara med där inne! Men vad gör man nu i efterhand?!. Aja!. Tjejen mådde iallafall bra och barnmorskan trodde inte jag skulle gå över tiden med tjejen eftersom hampus kom på bf!. Hon tippade lite på innan Bf.
Hon vägde nu 1989g och beräknas väga 3500 om jag går till bf..Sista gången man var på ett ultraljud iallafall!.
Blir inga fler barn nu :). Det räcker med två :).

En Hampus och en Nathalie!.

Jag längtar till julen!. :)

Gud vad jag längtar till julen!.
Det ska bli en sådan mysig jul i år,
att ha två barn till julafton- då är lillsyrran ändå en månad gammal och man har fått in en rutin på det!  
Hampus har blivit större än förra julen och förstår mer nu!
 Han kan hjälpa till att pynta granen med mig medans lillsyrran sitter i babysittern och tittar fundersamt på :).  
Hela familjen får gå och handla en kungsgran för den kan jag inte släppa på själv i år :).
Se Hampus ögon tindra när han ser alla julklappar!.
 Hampus och jag ska baka goda pepparkakor och lussebullar!. Och göra egna smällkarameller att hänga i granen!. Julpynta tillsammans med honom! Åhh vad jag längtar :)
Ut med barnen och julhandla- gå på julskyltningen medans barnen sitter fint i vagnen *hoppas jag att dem gör hehe*.
Följa julkalendern på morgonen!.
En sak är säker iallafall- snöar det mitt i natten ska vi dra upp Hampus ifall han orkar!
 Förra vintern kom snön sent på kvällen, tänkte då att vi skulle åka pulka när han vaknade dagen efter..
Men när vi steg upp var redan all snön bort =(.Nog pratat om julen! Nu är det tvättstugan som gäller!.

Familjen Andersson

Vi heter inte längre familjen johansson, utan familjen Andersson men vi stannar gärna kvar på denna bloggen ändå ;) . Välkommen hit! :).

RSS 2.0