Tisdag morgon!.+ uppdatering



Idag är det tisdag.. Var några dagar sedan jag skrev blogg..

Gick upp tidigt idag, VVS skulle komma och fixa något i badrummet idag, Så jag gick upp sju för att då vaknade Natha till och ville ha sin flaska.. Sen somnde hon om.. 08:45 - hon sover fortfarande..
Lite över sju ringer Pontus och säger att vvs kommer snart. Går upp och skriver en lapp på dörren att vi vilar så det är bara att stiga in..  Hör någon sedan säga God morgon. Går jag upp 5 min senare och ingen där men han kom tillbaka lagom tills jag hade tagit på mig :) VVS killen sa att gadroben uppe behövdes tömmas för att skulle komma åt ett rör. han sa han kunde göra det eller om jag gjorde det. jag sa jag kunde göra det, det underlättar ju för grabben! Grabben- han var något år äldre än mig.. 26 kanske? Ja runt det hållet.
PONTUS!!! jag vet du läser min blogg- och du måste gömma den där saken lite bättre!!! FAN ALLTSÅ.  Tänk om inte det hade varit JAG som hade plockat ut sakerna,  Hur jäkla pinsamt hade det inte blivit för både han och mig??? usch ja...

Sitter och drickte lite te medans Hampus tittar på Nalle phu på Disney chanel. Playhouse disney. Han går gärna till tvn och sen in på sitt rum och leker och sen kommer han igen!. När det är Händiga Manny då sitter han klossad framför tv:n.

Nathalie har mjulkift i sin vagn men jag funderar på att ta bort själva brädan under. ? . Så man kan sätta henne lite uppåt.  Satte henne upp med täckte i ryggen  när jag gick med Eva på Entre och det gick jätte bra, där satt hon och tittade och snuttade på sin hellokitty filt- och Hampus kunde se henne mycket bättre vilket han med tror jag uppskattade det.. Det blev mer som att han fick sällskap och att hon inte bara ligger ner då han måsaate häva sig över kanten för att kunna se henne, iallfall när hon har täckte på sig.

Det var nog allt för idag! Skriver nog mer senare! Idag får jag inte MISSA våra bästa år! har missat det nästan hela förra veckan! Just när Jack kom hem, eller ja till sjukhuset där Abby ligger! HUR GICK DET? någon som vet? hatar att dem tagit bort repriserna på morgonen!.

Hej så länge!.
 p.s i morgon kommer den nya bilen!. Och jag har byttat bilder på vårt hem i bilder. Kolla under katergori: vårt hem/inredning.


Uppdatering till Emma & Eva:
Eva, jo jag vill ha en ny soffa men så länge barnen är små och älskar kladd så är skinn väldigt bra annars skulle jag vill ha en sån här soffa: Och jo jag har redan fixat allt med deklationen.. 1700 kr   tillbaka!! *hurra* :) men snyftar, långt ifrån 6000 kr som du :)
Men jag undrar vart soffbord ska få plats??
Men annars så älskar jag den soffan!!


 och en sån här är ju bra när barnen ska ha eget rum!.  Så ja, ingen ny soffa på ett X antal år :) Men visst kan man drömma och planera  :)  Drömmer mig bort om den översta soffan!! ÅHH :)

och till Emma- du kan själv tänka dig vad det är för något. :) det första som kommer upp i dina tankar är? Ja just det.. Det är det de är :) Måste säga oxå att den används inte!! Därför ligger den i skåpet- långt in!.
Ska testa att ta bort brädan då!. har jag ryggstödet nere blir det ju ändå ligglägge men har jag plattan i mjukliften  så kan jag inte hissa upp ryggstödet.

Lax & Ny bil

Ja då har man ätit Lax idag, har aldrig ätit det innan, men det gick ner!  :)

Sen är det dags för ny familjebil igen! Pontus ska bytta bil på Måndag då den nya bilen  är en Audi A6 Quattro .
Blev ingen v70 =(.
Ni som såg vår bil innan förstår nog varför vi byttar till en mindre familjebil!
 Vi älskade den andre men man ska mer än att tanka ;)

  

Ska nu se finalen av Let´s dance!
Sen är det jobb i morgon och sedan får vi en middagsgäst :)
Tänkte då bjuda på potatisgratäng och fläskfile!. Och sen ska killarna gå till Johan och dricka lite öl!.
God kväll!

Bloggen - 1 år!!.

Har nu haft min blogg i ett år :) den 20 mars 2008 började jag  :) 



Morgonen började med att hampus följde med Pontus och besiktade bilen!. Så när nathalie vaknade tog jag över hon till vår säng och låg och mös lite med henne! Så snuttigt!

var på Entre igår men innan det gick vi inom Farmor och hälsade på.. Hjälpte Eva med fk papper också- inte så lätt det där när man inte har kommit in i det!  Sen gick vi till Entre och tittade lite i olika affärer , stötte på lite kända ansikten, barnens faster och Denise med sin lilla söta Tilde!
Blev inget shoppande men fick ändå kläder med mig hem :)
Från Snälla Eva :)  Tackar så mycket, jätte söt! Det andra plagget har Nathalie  på sig nu därför är det inte med på bild  :)


  


 suddig bild men tagen med mobilen i mörker. Ut med Dante så då fick det bli bärselet.
´
Så gullig Nathalie grät och jag frågade Hampus ifall han ville hämta en napp till nathalie- så kommer han med alla han hittade :) Så fin storebror är han! Se om vi kan hitta på något kul med honom idag som han gilllar! Får se när Pontus kommer hem, han skulle göra något ärrende!.

hur ser folkets helg ut? Någon som ska se finalen på Let´s dance idag? Det är väl ikväll??



Torsdag- ut och fönstershoppa!



Våran lilla Dam :)

"Denise, så här ser kläder ut!
Detta är i strl 68 hon har på sig här och dem andra är då i strl 62"

Idag, Torsdag blir det att göra vid oss nu , ska sedan ta bussen till värnhem och träffa Eva och magen :)
Gå på Entre och fönstershoppa!! Lovat mig själv att inte shoppa så mycket! Dels kostar det en massa pengar som man kan spara till typ semster, gärna utomlandsresa då och då hade varit underbart.
Och sen hinner vi inte använda alla kläder! 
Sen ikväll blir cykla ner till min mormor med Hampus hade jag tänkt :)

Så ser våran dag ut!.

våffeldagen

har varit våffeldagen och som jag läst i många bloggar idag har även vi ätit våffler :) efter maten blev det tvtittande- unga mödrar. Samtigt delade jag upp alla kläder och sorterade och nu ligger Hampus i sängen och Pontus läser godnattsaga för honom! Hampus har inte sovit middag idag så därför får han lägga sig redan nu kl åtta. Nathalie sitter i mitt knä, tänkte även natta henne lite tidigare idag så jag och Pontus kan ha lite mysstund i soffan men levande ljus..
Känner för att bara lägga mig på soffan och ha det skönt!.

Eva, lille Eva- när kommer du till mig?  Eller ska vi träffas på stan, eller ska jag komma till dig med Nathalie en eftermiddag? Jag har två stycken klädesplagg  till dig :) 


tack Anna :) blev lite förvirrad om det var Å eller O :)

Städning- ger bort saker!

 Har haft lite städning på barnens rum!
Någon som vill ha sakerna? Annars åker dem i sopporna!.


Antigen att ni kommer och hämtar det, möts på stan eller ni betalar frakten så skickar jag det!. :)

  
En badcape och en tavla med apor på. Antingen att hänga upp eller kan ställas.

 en babymössa st 50/56. och små tossor. En lilla sparkbyxa, strl 56. 3 st mössor i strl 74/80.

    
.

      
 

 
Fått pampers rabatter men jag använder Libero så jag behöver inte dem! Köp 2 pkt och få 50 kr rabatt. Köp 1 pkt få 20 kr rabatt. Finns för mars/april, maj, och juni!. Har även "ej på bild* rabatt på Liebero bjöjor 25 kr för  Libero newborn 2-4kg eller miniblöjor 3-6kg. tom 30 april 2009




Var på BVC igår
Snäckan vägde 6930 g och var 62,5 cm lång :) Vår klump :)


-Tutta och kör syrran!! :)
-Håll i dig brossan!

BVC, tantträff & Tvätt!

Så ser vår dag ut!

BVC 11:45 Vägning + längd!.
13:30 Tantträff= Ska till min mormor idag och hälsa på på träningshemmet- fast där är bara gamla människor- mormor är yngst på långa hästvägar!. Mormors kompis ska komma dit och spela dragspel för dem äldre så det ska vi titta på :)
16:00 Sen ska man hem och tvätta! Har hur mycket tvätt som helst! Ska bli skönt att tvätta idag faktiskt! Pontus kommer vara hemma och ta Nathalie och jag och min hjälpreda Hampus fixar tvätten :)

Har lagt ut min underbara Buggysnuggle på tradera idag!. *sorgset men sant*.
Känner att jag inte behöver den speciellt mycket nu. Nathalie ligger fortfarande i sin mjuklift med täcke och det blir för varmt med åkpåsen också. Snart är våren påväg och då räcker det med overallen + filt/täcke. och sen när sommaren är här så blir det vårjacka + hennes hellokitty filt. Och när det är riktgigt varmt så är det bara filten som följer med.. Hon älskar och ligga och snutta på filtar. Hon drar den gärna halv över ansiktet när hon är trött!. Och sen till hösten kommer jag köpa en riktig åkpåse till henne då jag tror fortfarande Hampus kommer ha sin kvar en vinter till!
Så så är det!

Nu ska jag ta och platta håret tror jag :)  var evigeter sen jag gjorde det :)
 Bild kanske kommer sen :)

Bjuder på denna bild änsålänge , Nathalie håller flaskan själv :) Men detta var bara en engångsgrej- annars lägger hon handen på flaskan men hon orkar inte hålla flaskan själv ÄN :)




Min gitarrlirrare :)



Stökigt som F*n jag vett- men jag hade inte börjat städa än när jag filmade in detta :) Kolla in hans höfter ;) Shake it baby :)

Måndag- lämnade hemmet i 3 timmar!

Ja vaknade kvar i åtta av att hantverkaren kom och skulle fixa i badrummet!. Kidzen vaknade när han började arbeta. Hantverkaren frågade om vi skulle vara hemma idag. jo sa jag. Så sa han att han skulle dra in en stor maskin som väsnades jätte mycket och fönsterna kommer att skaka! Så det var bara att ta mina små troll, klä på dem och sedan koppla hunden och gå ut! Som tur var var Johanna hemma och kom och mötte mig på hundrastgården där vi pratade lite skit! Sen gick vi och handlade fika och gick tillbaka till rastgården och fikade medans Hampus och Dante sprang runt!
Funderat på att köpa en bilbarnstol till Nahatlie när hon blir ett halvår, en sådan hampus har! Är jätte nöjd med den
Akta graci duoflex! Hade en sådant tur att Johanna nu kom och sa att hon hade två builbarnstolar som skulle säljas!. och det var sådan Hampus har :)  vad super bra! Dem var smått använda och bra pris på dem så det tackar vi inte nej till :)
Den ena i vår bil och sedan kanske den andre till min mammas bil :) Då skulle hon kunna hämta oss när som när vi vill ut på landet :)

Nu ska jag titta på våra bästa år :) Sedan stor-röja på ungarnas rum tror jag!.


 Satt och tittade på Polaren och pops hemsidag! Älskar deras mössor och skaljackor!.
Tänkte till våren eller kalla sommarkvällar.

 = 1740 kr.. Nej tack...


Jag får glatt nöja mig med HM, Lindex och tradera *ler*.

 =  300 kr.
   = 300 kr.  Blir totalt 600 kr.  Känns lite bättre för plånboken :) (har dock redan inhandlat Nathalies jacka och hellokitty mössan som ligger och väntar inför våren :)
Älskar Hampus kläder. Svart och vit! Snyggt!

Nu blir det nog diska lite, sen iväg och handla middag för ikväll, eller tvärtom!. Hampus rum får städas senare :)

Söndag..



Idag bjuder vi på denna bilden. Nathalie sitter och har det mysigt hos pappa och håller i hans snöre :)
Hampus ligger och sover och vi väntar på att han ska vakna så vi kan gå och handla middag!
Morgonen började med att vi gick till barnens farmor och åt frukost! Köpte med oss goda bullar.
Gick sedan ut med hundarna och provade den nya hundrastgården här i Limhamn!
Efter det blev det klippning både på fader och son! Och jag klippe mig lite SJÄLV också haha :)
Vet inte hur det blev för håret var vått och jag bara satte upp allt!. Blev en familjedusch där också- får passa på då man inte har egen dusch!
Nu ska vi gå och handla middag!
Hejhej! :)

Gravid med barnen.

Lånat fråge listan av Emelie!!

Gravid med:  Hampus

Vilka var dina favorit kläder? Mina egna,  behövde inga mammakläder- liten mage.
Favoriträtter: Inga
Vad var dina/din favorit dryck?: MJÖLK!
Vad tyckte du inte om?: Starka dofter.
Var det någon favorit rätt som ändrades?: Nej
Vad var du mest sugen på?: MJÖLK!
Hade du halsbränna?: Ja 
Hade du foglossning?: Nej inget alls
Hade du sammandragningar?: Aldrig.
Mådde du illa?: Bara en dag. Annars var det mer som smått åksjuka på kvällarna. Inget som var jättejobbigt.
Vilken sovställning var bäst?: På sidan med en kudde mellan benen. Till höger.
När var din BF dag?: 21 december
Gick du över tiden? Nej han kom på bfdagen =)
Hur mycket gick du upp i vikt? 10 kg
Hade du mycket vätska i kroppen? Inget.
Hur var ditt psyke? Mycket bra
Gnällde/klagade du? Nej inte vad jag minns!
Vad trodde du det var för kön? Hade ingen anning fören jag fick reda på det på ul.
Visste du vad det var för kön? Ja pojke!. :)
Hur låg ditt SF mått?: Normalt
Var du rädd för något? Endast att jag inte trodde där skulle vara en bebis i magen innan jag hade gjort ul i v18 eftersom jag inte märkte något alls och ingen mage syntes!
Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Hade inga planer alls! Hade bara en inställning att ut skulle han :) Det var bara att ta sig igenom det :O)
Hur ser du på graviditeten idag?:  Drömgraviditeten!
När började din förlossning? Natten till en torsdag! klockan 03,00
Hur började den? Med värkar
När åkte du/ni in till förlossningen? Kl 04,40
Varför? värkar + att jag blödde och var orolig
Vem/vilka åkte du in med? Tillsammans med Pontus
Fick du/ni åka hem igen? Nejnej, inte en chans haha :)
Vilket sjukhus skedde förlossningen på? KK MAS
Hur mycket var du öppen när ni kom in? Fullt öppen!
Vad hände under tiden du/ni låg inne på förlossningen? Fick lavemang och duscha och sen  tog dem hål på hinnan så vattnet gick och sen var det bara till att krysta när krystvärkana kom!
Vilka/vilken var med under förlossningen? Pontus, och tre barnmorskor!.(en av dem var "student")
Tog du nått smärtstillande?: Nej det han jag inte och hade inte behövt det heller.
Grät du? Nej, var mest inne i en chock :) Allting gick så fort!
Vad tyckte du var jobbigast? När axlarna skulle ut! Det var en jäkla smärta som jag aldrig känt förr.
Var du rädd för något?  Nej inget alls.
Hur lång tid tog det? 3,5 timme från första värk.
Hur ser du på förlossningen idag? En drömförlossning! Det enda som gjorde så förbannat ont var när axlarna skulle ut!
Vad blev det för kön?: Pojke
Hur mycket vägde barnet? 3840 gram
Hur lång var barnet? 50 cm
Vad var huvudomfången? -
Hur mådde barnet?: Han mådde bra :)

    


Gravid  med Nathalie

Vilka var dina favorit kläder? Svarta mammabyxor & mammatröja från H&M
Favoriträtter: Hade ingen speciell.
Vad var dina/din favorit dryck?:  Mjölk+ julmust!
Vad tyckte du inte om?: olika dofter!.
Var det någon favorit rätt som ändrades?: Nej men jag gillade julmust vilket jag aldrig gillar förr =)
Vad var du mest sugen på?: Mjölk och julmust!
Hade du halsbränna?:  En fruktansvärd sådan! Jätte irriterande!
Hade du foglossning?: Ja i slutet av graviditeten.
Hade du sammandragningar?:  Nej aldrig.
Mådde du illa?:  Ja i 6 veckor!. Mindre kul att spy varje dag på jobb!.
Vilken sovställning var bäst?: På sidan med kudde i mellan.. På höger sida.
När var din BF dag?: 25 November
Gick du över tiden? Nej, fick två dagar innan bf!
Hur mycket gick du upp i vikt? 10 kg
Hade du mycket vätska i kroppen? Inget.
Hur var ditt psyke? Bra
Gnällde/klagade du? Ja det gjorde jag! Illamående, foglossning och ont i revbenen är inte kul!
Vad trodde du det var för kön? En flicka
Visste du vad det var för kön? JA
Hur låg ditt SF mått?: Normalt
Var du rädd för något? Nej inget alls.
Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Önskade att den skulle vara likadan som med Hampus men tänkte även att jag kunde få en jobbig förlossning!
Hur ser du på graviditeten idag?:  Jobbig eftersom jag hade det bättre med Hampus :) Det blir lätt att man jämför.
När började din förlossning? Första värken kom söndag morgon kl 7.
Hur började den? Med värkar.
När åkte du/ni in till förlossningen? kl 09,00
Varför? Värkar!
Vem/vilka åkte du in med? Tillsammans med Pontus!
Fick du/ni åka hem igen? Nej, förlossningen var igång.
Vilket sjukhus skedde förlossningen på? KK MAS
Hur mycket var du öppen när ni kom in? 8 cm!
Vad hände under tiden du/ni låg inne på förlossningen? Väntade och väntade på att jag skulle öppna mig mer, och värre och värre blev värkarna! Sen tog dem hål så vattnet gick. Sen krystvärkar tills hon kom!
Vilka/vilken var med under förlossningen? Pontus och två andra barnmorskor.
Tog du nått smärtstillande?: Nej.
Grät du? Nej men jag var otroligt lättad och glad!
Vad tyckte du var jobbigast? VÄRKARNA. FY FAAN..  Och när huvudet var halvt ute och hela "där nere" är öppet och spänner runt barnets huvudet!!! *ryser*
Var du rädd för något? Nej, var jätte lugn!
Hur lång tid tog det? 4 timmar från första värk.
Hur ser du på förlossningen idag? Fy fan, är jätte lättad att jag har gått igenom det två gånger och nu räcker det!. Samtidigt är jag ju jätte stolt att jag har fött två fina barn, dessutom utan smärtlindirng :) Helt otroligt att man kan ta sig igenom den smärta en förlossning ger!!
Vad blev det för kön?: Flicka
Hur mycket vägde barnet? 3525 gram
Hur lång var barnet? 51 cm
Vad var huvudomfången? -
Hur mådde barnet?: Bra, men lite omtagen tror jag nog hon var eftersom mina krystvärkar ville upphöra då bara huvudet hade kommit ut så barnmorskorna fick börja trycka och massera min mage för att jag skulle få en krystvärk till för att krysta ut resten av henne.

 




Mina läsare som har blogg- ta gärna listan från mig och skriv den i era bloggar och medela mig när detta är gjort- tycker det är jätte intressant och läsa :)

Canvas på väggen, och en kall toastol!




canvas tavlorna anläde igår :) och pontus satte upp dem idag :)

(Till min mamma som undrade- tavlorna är 60*40cm stora!.)


Vår toalett ser ut så här :) och det är svinkallt där inne så toalett-besöken går snabbt :)


Nu ska jag krypa ner i soffan med mina killar och äta chocklad som min "man" har handlat åt mig :)  Nathalie brukar sova nu mellan sju och åtta för att sedan vara uppe lite, byta pyjamas och äta kvällsmat innnan båda barnen lägger sig nio! Men idag är det lördag och Hampus får vara uppe lite längre! :)

Hejhej!

Raderade inlägg.

Som några av er märkte igår så skrev jag ett inlägg om vänner som kan försvinna så fort?. Fick kommentarer på det även fast jag gjorde en pik att jag inte ville ha några kommentarer! Och jag står fortfarande för mitt  inlägg men jag valde att ta bort dem för att jag fick kommentarer jag gärna ville svara på och personerna har ingen egen blogg så jag kan inte svara på dem förutom i ett nytt inlägg och ska det hålla på så där så kommer min blogg handla om henne, eller om vad jag tycker om olika saker och det är inte riktigt det min blogg ska bestå av! :)


Hade jag fått en kritik hade min första reaktion blivit - jävla människa! Sedan hade jag börjat tänka på det. Är det verkligen den här sidan jag ger ut om mig själv? Sen får man se ifall man vill ändra sig eller inte! Det är helt upp till varje människa!

Kort sagt men så tycker JAG! Sen vad ni andra tycker det spelar ingen roll för mig!

Idag ska jag hem iallafall! Pontus kommer och hämtar oss i eftermiddag! Ska bli skönt att få komma hem till vår lägenhet hmm, nej- det ska inte blir skönt att komma hem! Ångrade mig nyss! Arbetarna är i lägenheten, har ingen vask eller dusch på 5 veckor. Arbetarna börjar jobba väl sju varje morgon så då kommer hela familjen bli väckt =( mindre trevligt men sen när toaletten är klar, då  kommer nog allt vara värt besvären :)

Hampus



Vår underbara Hampus,
som har smeknamnet Bambam!
Han blir nu på lördag två år och 3 månader gammal!
Tiden går fruktansvärt snabbt men som jag skrev på "nathalies" inlägg så blir det roligare att ha barn ju äldre dem blir.
Ju mer dem lär sig, jju mer dem förstår!
Hampus  leker och sysselsätter sig mer nu så man har lite mer tid för sig själv nu än vad det var för ett år sen!
Han förstår mer än vad man tror att han gör! Man kan be honom göra saker, hämta något och så.
Man kan få honom till att säga roliga saker, som morfar försöker lära han säga satan :) Vilket inte går så bra :)
Hampus blir ju lite senare i pratat eftersom att han går hemma med mig, även om vi träffar andra barn lite då och då på  öppen förskola är det inte samma sak! Men detta är inget som oroar mig!
Den dagen " vi vet inte när än" så kommer vi att förskola in Hampus och då kommer han lära sig alla ord och då kommer det nog gå fort! Så jag ser inte det som något jag behöver oroa mig! Som många av er vet eller iallafall sett har Hampus haft väldigt mycket napp! Detta är något jag sen en 1.5 vecka tillbaka har varit väldigt hård med.. Att inte ta fram nappen så fort han ber om den! Han har alltid älskat sin napp och sen Nathalie kom blev det ännu värre, men då sa BVC att låt honom ha nappen- för det kan vara som en tröst för honom!  Men nu så ska " bappis" ligga i skåpet hela dagen förutom när han är trött på dagen och han ska sova middag eller på kvällen efter bad då det är dags att sova!
Hampus älskar barn och bebisar väldigt mycket! Visar ingen svartsjuka ifall jag gosar med andra barn! Han älskar att prata i min mobil när det ringer och han älskar hundar!
Han har väldigt lätt för att tycka om människor och det tar inte många minuter från att vara blyg till att somna i någons famn :)

Det är underbart med en två åring när man slipper att tänka på att man måste ha mat vart man ska, han äter vår mat och man kan lätt ge honom en bulle eller frukt , yogurt när man ska någonstans , eller är hunrig på stan!
Ska man gå korta streckor- behövs ingen vagn :)

För er som inte vet är Hampus ett åksjukebarn, Nathalie ett kräkebarn!
Men sen i julas vände vi hans bilbarnstol.

*Kan nu TILLÄGGA ATT NI SOM ÄR EMOT DETTA ; Vi VIILL INTE HA NÅGON AV ERAN ÅSIKT OCH VAD SOM ÄR BÄST* detta är vårt val och detta är vad vi tycker är bäst för VÅRT barn!
Sen vad ni andra tycker skiter vi fullständigt i! Hampus mår bäst av det och då mår vi bra av det!
Fakta: ett barn blir oftst inte åksjukt fören det börjar gå! När barnet börjar gå får den balans och det är visst det det handlar om.
 Så när Hampus var ett år, började gå började han spy vid oftast varje biltur! Korta som långa bilturer! Vilket är otroligt påfrestande för både honom själv och oss.. Vi provade sea armband, köra med rutan nere, ge honom åksjuketablett vilket inte hjälpte alltid sen blir han rent slö av det. Så vi vände på honom när han vägde nästan 15 kg, till jul då det blev mycket körande!
Och gud vilken skillnad det blev! Otroligt! Från att sitta tyst och bara titta ut, blev han glad och pratig som en pratkvarn! Pekar och är jätte intresserad av allt som händer! Så detta var vad som passade oss!

Att vi inte förskolar in honom än är bara vårt eget val! Vi stormtrivs att ha honom hemma och jag tar vara på det så länge det är bra för våran familj, bra för oss!  Den dagen jag börjar jobba, om det går  ekonomiskt så kommer jag inte jobba full tid!
Som om jag hade haft ett åttatimmars jobb som Pontus
Då hade vår vardag sett ut så här
06:00 ( om inte tidigare) vakna, ta på barnen, gå ut med hund.
06:30  åka till dagis.
07:00 vara på jobb?

16:00 slutar jobb
16.30 hämtar barn på dagis.
17:00 hem ut med hund?- gå och handla.
18:00 laga mat, äter middag?
18.30 ätit färdigt, bada barnen?
19.00? Lägga barnen? Läsa saga? Mysa lite.
19.30 Barnen sover??

Detta är bara ett snitt- för jag vet inte hur det riktigt ser ut men kan kanske tänka mig något still med detta..

Då är det alltså cirka 2.5 timme jag får vara med mina barn, samtidigt som jag ska handla mm?
Sådant liv vill jag helst inte ha...

Så så är det det ser ut hos oss med våra barn :)

Måste tillägga :) Det kommer en bebis till :) i vår släkt  :) Hampus och Nathalie ska få ytterliggare en till nästkusin :)
I september :) Blir en STOR släkt =) eller ja det är redan en stor släkt på pappa Pontus sida :)
Detta ser vi framemot :)

Nathalie

Måste bara berätta hur underbart Nathalies ålder är just nu! Man glömmer ju så fort från Hampus tid när han började jollra och så.. Nathalie blir nu 4 månader på måndag!  Hon skrattar, jollrar, pratar, lätt för att le, står ifall man håller henne uppe i armarna *korta stunder*, håller ens finger, håller i min tröja när jag bär henne, börjart lägga händerna på nappflaskan när man matar henne, äter bra med gröt, matpure och efterätt! Dricker vatten. *skrattar* nu suger hon på min arm och det kittlas =) hehehe :)
Hon älskar att trycka in hela  sin hand i munnen =) Helt sjukt vad tiden går fort!  Jag älskar denna åldern, nu börjar det roliga med henne! Min pappa pratade med henne igår och då åkte hennes leende upp och hon sänkte huvudet precis som hon blev generad *sött* :)

När dem är bebisar är dem bara snuttiga men nu ger hon oss mer glädje hela tiden =) och nu när jag jämför henne med Hampus och vet, så ger dem en faktiskt mer glädje ju äldre dem blir- så tycker iallafall jag :). Åhh så början hon bli rulltig =) Hon har "tjockislår" och butmage.. Små tuttisar också :) Len och go!  :) Vår pingla :)



I morgon blir det inlägg om Hampus! :)

Här i skurup!





Bilder här i från skurup hos mamma/mormor & pappa/morfar!













Sitter här nu och väntar på att någon ska komma hem vilket dröjer att par timmar till:) Min pappa är på jobb idag! Ett nytt jobb han har fått! Önskar honom all lycka till det nya jobbet!
Mamma jobbar på, och brosan går i skolan!  Hampus sitter här brevid mig och Nathalie sitter i sin bumbo stol på bordet framför mig :) Det  är en väldigt bra stol! Idag tänkte jag prova på att duscha Nathalie, sittandes i stolen! Hört att det ska funka bra =) - vi får se :)..
Annars händer det inte så mycket just nu mer än att där hemma ska dem idag börja på badrummet! :)
Hejsvejs!

Flyttat ut en vecka...

Ja jag befinner mig på landet nu :)
Kom ut här igår till mina föräldrar! Pontus skulle ut och fiska och jag var så uttråkad och en söndag i Limhamn är inget att hurra förr. Sen är dem flesta med sina pojkvänner då så det var ju inte mycket lönt att fråga runt om någon ville träffas!! Så Pontus körde hit mig , jag skulle ju egentligen komma hit på Onsdag och sova till fredag eftersom dem ska riva vårt badum tors, fredag!  Men som sagt, kom hit söndag istället :)

Då igår när vi kom var vi ute, åkte fyrhjuling, plaska i vatten-pölar, Hampus åkte traktor med morfar!! Sen lagade vi mat Potatisgratäng med kotlett *mums* idag ska jag göra mina goda köttbullar!

Min pappa är hemma innu men ska snart iväg och brossan börjar skolan halv ett idag.. sen kommer mamma vid halv fem för hon skulle träffa mormor efter jobb idag så vi får några timmar som vi blir själva men då sätter vi nog på en beckfilm!

vårt badrum blir klart om en månad och då kommer det gå i gråa toner så nu planerar mamma, syrran och jag en trip till ullared.. Tänkte då passa på att köpa gråa handdukar till badrummet och någon fin badrumsamatta.. Blir även en skötbädd till vår blivande tvättmaskin som jag vill ha i badrummet. Någon snygg rotingkorg man kan sitta på vill jag också ha i badrummet! Kommer bli jätte mysigt! :)

Ska även köpa i ullared lite ramar, fotoalbum, plastbollsblommor/växter och några fina krukor att ha. en stor golvvas är jag med ute efter.  Samt sängkläder till båda ungarna! samt vars en badhanduk med något gulligt på! =)

Barngardiner också! och barnlampa i fönstret. :) och så vill jag ha någon värmeljyslykta.. Oj vad mycket jag kom på nu som jag vill ha :)
Ja det är det ialllafall :) Nu ska vi läsa lite bloggar jag och Hampus!

Hejhej!

Kommentarer.

Uppdatering

Emma, man kan inte se VEM men hur många kan man se :)
och sen undarar jag vart tusan du gjort med din blogg :) Den står ju stilla!! =(


Till mamma, Jo du har rätt angående kommentarer.. Jag kan ju se hur många som läser min blogg men det är kanske 3 % som skriver kommentar.! Vilket är tråkigt eftersom det tar oftast längre tid att läsa min blogg än att skriva en liten rad!.Och det är ju lite synd! Skriver inte blogg för att folk ska kommentera men visst blir det roligare om man ser att någon kommenterat!

Du som skrev- händige morsan - vem är du???  =)  *nyfiken* Eftersom jag antar att du läste på facebook idag : )
AAAHHH EVA :) vart det du :) *hihi*

Sen Jessica, det har nog hänt något när du skriver kommentar för det stod anonymt men såg på IPnummret att det var du!. :)

Nu ska jag natta mina barn!
*somnar nog jag med*

Natti natt!. :)

Shopping!

Shoppat på HM idag!
 Lite till Nathalie. Massa Hellokitty!



En tröja och jeanskjol till mamma


Och lite till Hampemannen!.

 Och så vita sängkläder dubbelpåslakan *mys*

Fick även hem lite av det jag hade beställt på fuji.

  En fotobok från Dopet.

   Vår lilla prinsessa

   vår lille prins!


Kläder, mössor, skor- storlekar till barn! *Lista*

Ska skriva ut denna listan sen när jag kommer till en dator med skrivare. Kanon att ha innan för dörren på barnens klädgadrob!. Ska även skriva till vilken period ungarna har storleken!. Lättare att inhandla om man vet vilken storlek dem har vid sommar, höst och vinter!.

Barnstorlekar

KLÄDER:

ÅlderStorlek
0-1 mån50
1-2 mån56
2-4 mån62
4-6 mån68
6-9 mån74
9-12 mån80
1-1,5 år86
1,5-2 år92
2-3 år98
3-4 år104
4-5 år110
5-6 år116
6-7 år122
7-8 år128
8-9 år134
9-10 år140
10-11 år146


MÖSSOR:
ÅlderStorlek
0-4 mån40-42
4-9 mån44-46
9 mån - 2 år48-50
2-6 år52-54
6-11 år56-58


SKOR
0-2 Månader - storlek 14/15
2-6 Månader  storlek 16/17
6-9 månader 18/19
9-12 månnader storlek 20/21
1,5 år storlek 22
2 år storlek 23
2.5år storlek 24
3 år storlek  25
3,5 år  storlek 26
4 år storlek 27

 

Kompisträff igår!.

Ja igår var det en FULL DAG! Men vi hade jätte trevligt!!.

Först på morgonen vaknade vi vid lite över nio! Gick upp, dammsög lite snabbt, skurade golvet, tvättade av spisen och lite sådant! Vid tolv tiden gick vi ner i Limhamn för att träffa Eva!  Gick in om Apoteket och sen Willys för att köpa fika! Gick sen och åt en hotdog och sen gick vi hem! Tog lite foto men eftersom det inte var strålande sol ute blev jag inte nöjd med bilderna! Kunde inte göra manuellt då så det fick bli auto =(..

 Eva stannade till typ fyra, halv fem?? Sen tog jag det lugnt en timme och sen ringde det på dörren igen! Då var det min bror och hans flickvän Jessica som kom med MASSA leksaker! Leksaker som Jessicas bror hade rensat lite!. Fick Väldigt mycket!!  *TACKAR SÅÅÅ MYCKET* Hampus leker för fullt med det :)

Sen kom Marine :) Efter en stund när "ungarna" hade gått åt vi mer fika :)

Kanelbullar, semlor och kladdkaka :) Det var som typ hela dagen hehe :)

Marine stannade till det var läggdags så vår dag var massa kul :)

Här kommer lite bilder:  Dem fyra första är från i måndags!


Bilden är tagen från i måndags då vi var på en lekplats!



Tagit bort liggdelen till Nathalie eftersom hon gillar att sitta och titta! Och sen är det bra ligglägge i vagnen!



Spelade lite fotboll =)



Var och tittade till Linus gravplats.

BIlderna från igår:
 Fick en bok av snälla Eva :) 

    

Eva i vecka 36 :)

 

Beställning av canvas.

Till Sofie - nej jag är inte från Alstad. Var bara där och festade ett taga med två av mina vänner!. Men sen så ballade det ur, dem höllt på med massa skit så vi drog oss undan!. men det är som sagt för ett bra antal år sen :)

Idag har jag haft en STOR beställning! Beställt

Massa foton
2 st stora canvas tavlor 60*40cm
2 st album med spiral . Ett på varje barn...  :)
1 förstoring på hampus 30*45cm
2 st förstoringar 20*30cm

Det blev en slant!
Sen vill jag till ikea och köpa 2-3 st vita tavellistor
En stor ram till syskonbilden som jag framkallat sen innan
och en stor ram 30*40cm..
 + 6 st vanliga vita ramar 10*15
+ 2 st 18*13cm.

Så blir det jätte fint här hemma :=)

Tänkte ta den lilla svarta väggen här hemma och göra en vägg med mina fotografier på den! vita tavellistor med vita ramar.
Sen den stora svarta väggen bakom soffan blir det canvas tavlorna på!.
3 st stora tavlor på barnen i vårt sovrum!
Igår satte jag upp tavlor på barnens rum!. Kommer bild senare..

Längtar till den dagen då ungarna får var sitt rum men hittils är det inte lönt då  dem är så små och kommer att leka med varandra fram tills dem börjar skolan!. Sen får vi se om pontus och jag flyttar ut till storarummet ( köper bäddsoffa) eller hur vi gör! Jag börjar gilla denna lägenhet mer och mer för varje sak vi gör! Den blir så fin!.

Den 19 mars kommer dem och fixar vårt badrum! Kommer bli SÅ FINT :)  Och köket vill vi ha en ny fläkt :).


Så ser mina planer ut!.

Hoppas träffa Eva i veckan så jag kan få fota magen :)  Hoppas det blir en bra bild så jag kan få förstora upp den till henne :).   Önskar själv att jag hade ett eget foto på hela mig och magen, men det är försent nu =( ...

Träff!

I torsdags åkte vi hela familjen hem till Alex & Michaela! Vi fikade och pratade en massa och Anthon och Hampe lekte lite och Novemberbebisarna satt i deras bumbostolar och tittade på varandra :)



Fredag:
Tog bussen till mormor som vi skulle träfffa men gick inom "E V A" och besökte pernilla som jobbar där, hon gick ut och tog ett blogg och vi passade på att träffa henne snabbt och prata lite!. Hon var sig lik :)
Åkte upp sedan till mormor och efter någon timme tog vi bussen hem, gick och handlade och sedan kom Johan , Johanna och Kevin!.



Lördag ,HELA familjen sov til TIO! Inte dåligt för en två åring och en bebis på 3,5 månad :) Åkte till jobb och jobbade  sen tog vi det bara lugnt- tog hampus på cykeltur till affären! han älskar att åka på cykeln :) kollade på melodiffestivalen och åt en god kycklingsallad!

Söndag-


Idag sov vi till kvar över nio! Inte fy skam det heller tycker jag :)
Sitter här nu vid datorn och har Natha i famnen och bambam sitter i soffan med sin pappa!
Idag är det tvättning som gäller om en timme! Sen ska hampe på barngympa med Farmor!
Får se vad jag och natha hittar på, städar? Ska lägga upp lite kläder på tradera tänkte jag!. Byttade storlek på Nathalie i fredags,  hon kan lika bra börja använda storlek 68.. ( 68 = 4-6 månder) Tycker om när kläderna är lite för stora, man kan enkelt vika upp armar och ben! Tycker det ser hemskt ut när man ser bebisar som har för korta armar och ben!.  Gäller även vuxna människor- ser förjävligt ut med vuxna speciellt män som har för korta jeans *HAHA*
Delar in kläderna som inte ska användas längre i tre olika högar.

En hög för tradera kläder. Såna kläder jag inte vill spara på.
En hög med kläder som jag ska ge till vänner eller syrran den dagen hon får barn!
Sen sista högen med kläder man vill spara på som man fått eller tycker bara är för sött :)

Nästa vecka blir det träff med Johanna, Eva och Michaela, kanske Pernilla också :) .
Kanske ut och fota en dag med mamma ifall hon har lust?? :)

Stay

Namn:, Diana Teresia Monica
Födelsedag: 1 augusti 1984
Född: I malmö kk med kejsarsnitt.
Bott,:  Malmö, Norrvidinge, Sjöbo, Genarp, Vellinge
Skolor : Gått i SJU skolor!.
Hårfärg::- Mörkblond är den riktiga färgen
Ögonfärg:  Blåa med gult i
Längd :173
Kilo: Runt 60
Familj : Mamma, pappa, lillsyrran och lillebror.
Flyttade hemifrån: 2004 från Vellinge till Malmö
Bor Nu:  I Limhamn i en trea! Tillsammans med barnen och Pontus!
Pojkvän : Pontus sen 2004
Barn:  2 st. Hampe 2006 Natha 2008
Husdjur: Dante - vår hund!
Tatueringar:  3 st.
Allergi: nej
Äter inte: Nötter, svamp
Lyssnar på:  - massa blandad musik
Favoritfärg: Vinröd / svart
Förlovad:  Ja sen 2005
Gift: Nej inte ännu men vill i framtiden
Intressen:  Fotografera


Jag funderade på att lägga bilddagboken lite vilande, jag använder den inte så flitigt längre!  Så jag kommer vara mer fligitg på bloggen här eller på facebook!.





Roligt samtal!.

Satt och pysslade med bloggen och så ringer en gammal kompis :)  Träffade henne för 9 år sen då vi började i samma klass på gymnasiet. Vi två blev snababt kompisar och var vänner ett bra tag tills hon hoppade av skolan.  ! Gud vilka minnen vi har ihop :)  Vi blev jätte bra kompisar men efter ett år hoppade hon av skolan och därefter räffade hon en kille som var sjuk i huvudet!. Och vi bröt kontakten!.
Nu idag fattar hon inte hur hon kunde vara ihop med knäppgöken!.  Så kom hon in på msn för ett tag sen och vi började prata, bestämde träff men hon blev sjuk.. Nu ringde hon :) var jätte kul att prata med henne igen :) Gud vad flummiga vi har varit ihop :) .. Sitter och bara och ler när jag tänker på minnena, när hennes ex kom utanför mina föräldrars hus och öppnade henns bil och tog bilbatteriet. *HAHA* Vi blev skit förbannade när det hände men idag skrattar vi åt det :) Gurkan och Löken :) Och festerna nere i Alstad :-) Och minns du Anders ;) HAHAH robban.. danne *asg* mmm Minnen :)  *ryser* Bestämde en dejt i helgen- ska bli skit kul :)

Ska strax ner och handla något litet till Anthon och Neo inne i Limhamn, vi ska ju till Michaela och Alex ikväll- och då får man ju ha med en liten present :) . Ska bli trevligt att träffa dem!.

I morgon tänkte jag ta bussen till min mormor och på kvällen får vi besök :)  *TREVLIGT*.

  






En pojke, en tös! Underbart!

Det är så underbart att ha två barn. en utav "varje". Det är så kul att shoppa till dem! Fast det är roligare till Nathalie eftersom det är så mycket mer man kan handla till henne..
Dessutom växer hon mycket nu att man får byta kläder bara efter någon månad :)

Sen när dem är ca 2 och 4 år kan man handla på samma avdelning, köpa likadana jackor fast olika färger :)
Nu när jag tänker efter- vad kul det måste vara och ha tvillingar :)

Har varit en jobbig natt..
Hampus vaknade klockan tre i natt , jag vet inte vad det var med honom..
 Han var väldigt gnällig och kom inte till ro..
Efter en stund tog jag upp honom så han inte skulle väcka Pontus och Nathalie. Vi gick runt lite i lägenheten, gav honom en flaska välling men inget hjälpte.. La oss i soffan men då började han gnälla igen.. Frågade om han hade ont och då tog han sitt ben och visade en litet sår som han fick igår :)  men inte var det de som var fel... Försökte få honom att sova flera gånger men det gick inte.. fem minuter kanske sen var det gnäll igen.. När klockan var SEX hade han inte somnat än! Gissa om jag var trött! Pontus klocka ringde gick upp och då började Nathalie och vilja ha sin första drink efter natten.. Vid halv sju somnade vi om igen och klockan åtta vaknade ungarna igen.. Är ganska trött!! Blev frukost och nu sover båda barnen igen, och nu känner jag inte mig speciellt trött, inte så att jag skulle kunna sova.. Somnar jag tar det inte lång tid fören någon av barnen vaknar..  Nu väntar jag på att dem ska vakna så vi kan gå ut i det fina vädret! Det får man inte missa!.


Bilder från igår :)      (klickbara)



Ser något spännade på tv :)

 

Dessa bilder är från idag.

Hur ser eran dag ut? :)










En dejt med Eva :)

Idag vaknade Hampe 9:30- så skönt när han sover så länge :)  Det är en av sakerna som är bra när dem inte går på dagis- han vaknar inte vid sex tiden haha :O)

Tog bussen vid elva och träffade Eva på E-center.. Gick runt och pratade massa skit.. Sen åt vi lunch och sedan blev det lite shopping... Sen åt jag och Hampus en glass medans Eva hade Nathalie .. Sen rörde vi oss sakta mot bussen. Träffade Pontus i Limhamn och nu sitter jag och tittar på unga mödrar och Pontus gör oss middag
Kotletter med rotfruktsgratäng- vilket jag aldrig ätit förr så det ska bli spännande :)




Bumbostolen kom igår :)  Hon sitter så fint i den och hon verkar gilla den :)



I morgon kanske det blir bio... Någon som vet om det går någon bra film?
Torsdag- träff med pontus kusins tjej och hans Neo som är 2 veckor äldre än Nathalie :-)
Fredag- Bjudit över Johanna, Johan och Kevin på middag!


Helgen som varit.

Mina traderainköp nr 2. väntar på den tredje som jag tror kommer idag :) *hoppas*

2 st hela dresser + 3 bodysar. :)  och helo kittydress





Helgen som varit..

Fredag- var och badade hela familjen, var jätte mysigt!  Efterdet gick vi hem och tog det lite lungt sen körde vi till gammelmormor och hälsade på henne på sjukhuset! Efterdet åkte vi hem och gick och handla!.

Lördag- jag åkte tidigt till jobb. Slutade och gick och sola- köpte lite semlebullar och gjorde egna semlor sen åkte vi inom Jessica och Niklas och tog en fika, sen vidare till min familj där brossan hade fyllt 17 år så vi firade honom! Mamma bjöd på taco sen glass till efteråt och till melodifestivalen blev det blandgodis :)  Vid halv tolt på kvällen åkte vi hem! Dante stannade kvar och leker med dem andra vovvarna :)

Söndag- Gick upp och åt frukost och sen tog Pontus Hampus med sig och fixade sommardäcken på bilen! Jag passade på att städa och plocka undan här hemma och nathalie sov nästan hela tiden! Sen satt vi tjejer och kollade på en film som var bra! men jag är så känslig så jag satt och grät till filmen haha :) Jag är alltid så känslig :)
Sen gick jag och handlade och sen bjöd vi Pomtus förälrar på mat och efterätt. Sen var det kväll - så så har vår helg varit!.
Inga planer direkt för veckan! Mer än att Pontus vill vi ska gå på bio i veckan!.

Lite bilder från igår- söndag:






 Äter pure för första gången :) 

Skriver kanske mer sen, ska framkalla dopbilderna!
hejhopp!

Utmaning!

Fick en utmaning av http://www.supersuperjojo.blogg.se/
Svara ärligt..
1.Tycker du om någon? Ja
2.Sol eller måne? Sol
3.Vinter eller höst? Vinter
4.Soligt eller regnigt? Soligt

Har du under de 24 sista timmarna..
1.Kysst någon? Ja
2.Sjungit? Ja
3.Blivit kramad? Ja
4.Känt dig fånig? Nej
5.Saknat någon? Ja
6.Dansat galet? JA
7.Klippt håret? Nej
8.Gråtit? Nej

Om dig..
1.Hur mycket är klockan? 10,23
2.ditt namn? Diana
3.Vart vill du bo? Trivs bra i Limhamn.
4.Hur många barn vill du ha? 2
5.Vill du gifta dig? Ja
6.Rullar du spagetti eller skär du dem: Rullar , oftast
7.Har du ätit sushi? Nej
8.Favoritglass? Punch med russin

Grejer..
1.Har du någonsin blivit jagad av polisen? Nej
2.Har du hund? Ja
3.Sover du helst själv eller med någon? Med någon
4.Tror du på spöken? Nej
5.Älskar du dina vänner? Ja

Jag utmanar

Eva & Jessica :)

Familjen Andersson

Vi heter inte längre familjen johansson, utan familjen Andersson men vi stannar gärna kvar på denna bloggen ändå ;) . Välkommen hit! :).

RSS 2.0