Söndag- bortbjudna på middag.

idag hade jag egentligen ett fotojobb men eftersom jag snorar och är förkyld och skulle fotografera barn och bebisar så avbokade jag fotograferingen tills jag känner mig frisk.. Vill inte behöva smitta barn! Nathalie är nu också jätte snorig =(. Men det är hon i för sig nästan alltid..

Idag är vi ockå bjuda till svärmor på middag.. Ska bli trevligt , och så slipper jag laga mat idag- tummen upp :)

Har nyss gjort färdigt Alexandras skiva på Elly! Så jag ska skicka den i morgon så hon får den. 



Sitter nu och laddar in bilderna på familjen jag var hos i onsdags kväll.. Dem bilderna blev stora och många så det tar en bra stund.. Sålänge sitter jag och tittar på min nya fotokursvideo som jag köpt hos Fotograf Emelie Ohlsson...

Hej så länge!

Lördag. Bror 19 år!

Igår var det Lördag. Då fyllde min bror / morbror 19 år och då var det kalas!.

Mamma/ mormor hade lagat MYCKET mat. Hon fick mycket mat över och kan bjuda hela tullboden på mat idag :)





Det var mycket trevligt att träffas och efter mat kom efterätt och sen kom kanelbullar och sen godis! Ingen går hem hungrig hos mamma!.

Efter mat blev det melidifesivalen som vi flesta tittade på och sen när klockan var halv tolv åkte vi hem med trötta barn som hade somnat lite här och där :)



Snor!!

Jag vaknade i natt med halsont och total förkyldning... Det har verkligen varit en skitdag!!! Jag har mått skit och barnen har varit jävliga.. Tro fan det med en tråkig mamma! Men i morgon hoppas jag på nya krafter så jag kan leka med barnen!

Nu ska vi ha fredags mys! Ostbågar och läsk! NAM NAM!

Fick även telefonsamtal idag om en tjänst jag hade sökt så nu ska jag på intervjuv på tisdag :)!

I morgon är det kalas om gäller- kameran  ska med! Längesen jag fotade familjen <3

Torsdag - lek med vänner

I torsdags var det meningen jag skulle sitta vid datorn och jobba men Eva som var hemma hade det himla tråkigt så jag bjöd hit henne :) Hon tog tåget och jag hämtade henne och neo vid stationen. Vi hann prata lite innan det var dags att hämta hem mina troll!..

På dagis hade Hampus myst med sin flickvän.. Ja han har nu en flickvän som heter Saga.- Han har bra smak för hon är den sötaste tjejen på hela dagiset! Hon var kär i hampus när han började men han var inte intresserad då men nu hade dem kramats och haft det mysigt i myshörnan på dagis! Så sött!! :)

Iallafall vi kom hem och fikade, målade lite och sen satt jag och eva och njöt i fötöljerna till brassan medans vi tittade på ungarna som lekte :)

Pontus kom hem och jag gjorde en snabb paj som vi alla åt och sen la sig nathalie och jag körde hem våra gäster!

Så här ser Eva ut- ni som inte vet ;) En fin pingla! =)



klick klick klick!

I onsdags kom Alexandra med sin dotter Elly.  Det var inbokat fotografering på elly som blir 6 månader i morgon! Tiden går himla snabbt!

Lugn och fin och skötsam var hon! Och att sitta i Tant Dianas knä gick hur bra som helst även om det var ca 3 månader sen sist.


Sockersöt kicka!



 

Efter dem hade kört hem , kom pontus en stund senare och jag begav mig till en Familj som hade beställt familjefotografering!.

Jag kom dit vid halv sju och var hemma lite över 22.. Då var jag helt slut men roligt hade jag haft! Bilder kommer senare!





Fotografering x 2

Idag kom min underbara vän och hennes kära rulltatullta :) elly är en bebis på snart 6 månader, en bebis ska ha tjocka lår och det har verkligen denna bebis- det är såå gulligt!!!! Elly som bebis/ person är också en helt ljuvlig flicka <3 Dem kom i allafall och blev fotograferade och fika med oss! Vi fick finna presenter dessutom och det tackar vi hjärtligt för!! Efter dem åkt la jag in deras bilder i datan för att sen tömma minneskortet och bege mig till nästa inbokade fotografering. En jätte trevlig familj från Simrishamnhållet! Nu är jag hemma och ligger o sängen och ska sova. I morgon blir det att pyssla med alla bilderna från idag! Natti natt

Söndag- tråkigaste dagen!

Igår var det söndag.. fy vilken tråkig dag.. den innehöll bara städ.. för att göra den lite trevligare så bakade jag och barnen..
Jag säger glatt- ska vi baka till barnen och det tycker dem ska bli skit skoj- jag med!  Men det slutar alltid med att jag blir på dåligt humör för dem lyssnar inte på mig.. Äter upp degen.. Slickar på slevarna. Häller i fel ingredienser i smeten. stoppar ner händerna i socker och mjölpåsarna och slickar på händera osv... ja listan kan göras lång.. Men jag glömmer alltid hur förgående gångerna har varit då vi bakar.. PÅMINN mig- baka inte med barnen på minst 2 år till! ;)







Bakade 3 olika sorters kakor och sen gjorde vi semlor!.

Efter fikat lekte vi lite med lera!

pappa gjorde oss familjen i lera :)






Efter lera blev det "fri"lek.. mamma gick tillbaka till sitt tvättande, pappa slappa i soffan och ungarna lekte.



Det var den söndagen! <3

Lördagsmys!

I lördags körde vi till bokskogen. Jag tyckte vagnen inte behövdes med.. PÅMINN mig att när jag säger så är det alltid bäst att ta med vagnen!!

minsta gångstigen man kunde gå var 2 km, det klarade inte nathalies ben av,, inte den sista vägen så jag fick bära henne. inte allför roligt när man har massa kläder på sig och har hunden i andra handen!




fikade lite med saft och bulle och sen gick vi vidare. svin kallt ute men med mycket kläder går det bra :)


På kvällen kom mormor och morfar med pizza! Vi åt pizza och sen blev det melodifestivalen med blåbärspaj och glass / vaniljsås..


hampus och nathalie bråkar vems morfar det är :) Dem har samma morfar men det har dem svårt att acceptera :)
nathalie har godis i munnen därav hennes grimas och hampus gör sån med handen nu förtiden när man fotograferar honom- KNASBARN! :)

mormor kom tyvärr inte med på bild- får bli nästa gång  som blir på lördag då bror/morbror dennis fyller 19 år och ska ha kalas!

Flygstolsplats bokad! Lite om vår resa!

Tänkte berätta lite om vår resa.
Jag och min mamma ska resa till Filippinerna den 10 April - 20 April.

Varför vi väljer just filippinerna är för att min mamma har en brevvän där nere som heter "Lo". Dem har varit brevväner i 30 år!

Att det är bara hon och jag som åker är för att ingen annan i vår familj var intresserad  :)

Det är i 10 dagar och att vara borta från min familj så länge kommer kännas konstigt och jag kommer sakna dem såklart men samtidigt har jag varit mammaledig+ arbetslös i 4,5 år! Det har varit underbart men nu är barnen så stora att dem vill hellre vara på dagis och leka med sina kompisar än att dras med mamma hela dagarna om vi inte hittar på något särkillt förstås. Men nu vill jag med kunna vara Diana och inte bara mamma, som jag annars är 24 timmar om dygnet...
Jag tar denna resa som en upplevelse att se fattigdomen, samtigit som en resa att bara få vara enbart Diana.
Jag tycker det ska bli skönt att få komma hemifrån- kanske jag är dum som säger så men det är så jag känner..

Iallafall så börjar resan den 10 april. vi tar flyget från kastrup.
Kastrup till amsterdam. Byte. Amsterdam -till manila i filippinerna.  Flygtur på 17 timmar. Sen hämtar Lo oss med sin chafför som hon fixat. Lo bor i Malalos City där vi kommer få bo hos henne!
Lo är fattig så eftersom vi får bo hos henne så kommer vi att bjuda på allt. från resor till maten.

Det är väldigt billigt i filippinerna så vi kommer känna oss rika hehe :)

Lite priser:
denna restaurangen finns nära henne.


 
en pizza size double kostar 254 PHP.

PHP / peso- deras valuta.. 254 php = 34 svenska kronor.




159 peso inklusive dricka - 22 svenska kronor.

Ett hotell som ligger nära Lo. 
Malalos Resort club royale.. Familjerum 4-6 pers 
Alla rum är luftkonditionerade.
En individ vilorum med badkar
TV ,Personliga kyl och garderob ingår i rummet.
Hotellet har 3 olika pooler.
Daytime (8:00 AM to 7:00 PM)   Php 1,300.00- 
175 svenska kr
Night Time (8:00 PM to 7:00 AM)   Php 1,500.00
202 svenska kr
(1) One day   Php 2,500.00
337 svenska kr





Finns säkert fler hotel men detta är det enda som finns på nätet.

Då var platsen på flygplanet bokad också! Platserna blev tillgängliga i helgen så mamma bokade dem platser hon tyckte var bäst.
 
 

Där på dem lila prickarna ska mamma och jag sitta.. ett flygplan som hade 62 sittrader! ;) 

ja nog om resan för idag :)

Prins & Prinsessan



Jag är så stolt över min prins Hampus & prinsessan Nathalie!

Igår var mamma/mormor och jag och blev vaccinerade- hampus fick följa med då han tycker det är spännande! Han höllt för öronen när jag skulle få min spruta hahaha.. mm och inatt har jag sovit dåligt- det känns som träningsvärk i armen.

Idag är det lördag.. Jag hade tänkt ta med hund och barn till bokskogen- ta på oss massa kläder och promenera med  syrran. men nu mådde inte hon bra så jag får väl ta barnen och hund själv och åka ut..
Solen strålar också- kan inte bli bättre! Jo om man hade haft vuxen sällskap. Aja.. Vi får se hur länge vi stannar ute eller hur långt vi går..

Ikväll kommer mina föräldrar <3 det ser jag verkligen framemot! Det händer ju tyvärr inte så ofta.. Senast var när barnen hade sitt kalas.. November.. och vi bor 3 km ifrån varandra!
Vi ska äta pizza och kolla på melodifestivalen :)

Nu ska jag packa inför den kalla promenaden! Hej så länge..  



besviken..

Jag försöker alltid ställa upp för andra men vem fan ställer upp för mig när jag behöver hjälp?

Sprutdax.

Idag är det fredag.. Idag ska jag få sprutor... Inte en, utan flera... Jag ogillar sprutor.. Dem brukar göra ont...

Mamma och jag ska vaccinera oss idag.. Till vår kommande resa..  44 dagar kvar? hmm måste räcknat fel.. bara så få dagar kvar? skit.. Sprutor idag- fixa pass får man också göra.. Det är apdyrt att åka på semester!

Tur har jag en hel del fotograferingar som har kommit in så det hjälper lite  till resekassan..


Ja annars händer inte mycket mer i helgen- skulle ätit middag och haft trevligt med pernilla och callle men pernilla var förkyld och pontus har precis varit sjuk så han vill inte bli sjuk igen så vi sköt fram på det..

I helgen ska syrran och jag till bokskogen med hundarna- kallt som sören så vinterkläderna får komma på!

Nej nu säger jag tack och hej för stunden.

Gårdanens utflykt med vännerna

I onsdags hade jag och Eva planerat att vi skulle hitta på något kul på torsdagen., Eva tyckte bada men det var inget mina öron tyckte lät så roligt..  Det är inte det lättaste som ensam mamma ha koll på två barn som vill springa åt varset håll. När vi badat i höör har  barnbassängen varit vattennivå till nathalies "bröst" och varje gång hon snubblat så har hon kommit under vattnet, och man har fått dra upp henne, därav kände jag inte att det var lockande att bada.


På morgonen satt jag och surfade vad man kunde göra hitta på för något- och det mesta tycker jag är utomhussaker.. Min bil blev klar * tack älskling* så jag ville ut och köra lite.. Så det blev bad ändå! man              äju upp för sina vänner ;)  haha.  Så vi packade väskan och körade och hämtade eva och neo och begav oss till badhuset Vanningen i Vellinge.. Smarta Eva hade tagit med sig kameran men glömt ladda batterierna så det blev bara några få bilder ;) men tur fick vi några iallafall!  

Bilderna är tagna av Eva!

!









Några få bilder till kan ni hitta på EVAS NYA BLOGG!!! :)

www.minioman.blogg.se 

efter badet körde vi till vellinge blomman, handlade lite påsksaker och sen åt vi middag på "Farmors Cafe".

Sen åkte bilen hemmåt till Evas hem. Barnen somnade i bilen på väg hem och jag hämtade upp lite "skit" och Dante och körde sedan till min syster. Hon bor precis intill en liten återviningsstation.  Lastade av allt vi hade.
Ja vi sorterar faktiskt i vårt hem :) Glas, mjölkkartonger, plast med mera! På så sätt blir inte sopptunnan full så fort :)

Körde inom syrran och pratade lite sen körde vi inom och handlade lite ostpopcorn till oss och hamburgare till Pontus.
 Sen var det läggdags...

Max & Saga

Sitter och tittar på efterlyst. 3 år sen Max & saga blev ihjälslagade till dötts. Jag minns det. Jag minns hur stora rubrikerna var i tidningen och allt runt om och hur förjävligt det var. Hur kan en människa göra något sådant? Jag mår illa!! Att sådana människor finns på vår planet!! Jag känner en sådan ilska mot tyskan/ barnamördaren!! Och Emma- mamman. Vilken styrka! Livsglädje!! Herregud! Hon borde få världens största medalj! Att man kan gå vidare efter en sådan händelse! Otroligt starkt gjort! Ja jag är helt ordlös.. Sorgset..

3 dagar sen

3 dagar sen jag blogga- fy på mig :) Jag har tänkt mobilblogga men visst är det roligare med lite bilder också så därför har jag hoppav över bloggandet. Här kommer lite bilder från dagarna som gått..

Söndags morgon. Vi hade en riktigt underbar frukost med scones.
Bakar scones alldedes för sällan och så är det så lätt! Kanske skulle gjort det som en söndagsgrej, att vi åt scones till frukost :) Eller lördagar.. Ja något sådant får det bli!







Senare på eftermiddagen körde jag, syrran och mamma till morfars och mormors grav- hennes namn har inte kommit dit ännu.
Hon skulle fyllt 65 år. Vi satte massa rosor där och tände ljus. Stenhårt i markens så det var det enda vi kunde göra..




På söndags kväll med det middag och sen efterätt. Barnen fick chockladpudding och jag och P åt äppelpaj ;)



På måndagen var det alla hjärtans dag. 
Vi gickut och åt middag hela familjen och jag valde lax- vilket jag aldrig beställt ute innan men det är verkligen något jag kommer göra igen- skit gott var det!



Tar alltid en stund innan man får maten så då fick barnen titta lite pingo på min mobil så jag och P kunde ha lite "romantik"- hålla varandra i händerna och titta varandra djupt i ögonen och säga fina ord.. mmm ni ser på bilden hur romantiskt det blev.... ;)

Igår var det tisdag och då åkte vi och köpte annan bil till mig.. Igen... jag vet.. igen...
Menvi behöver en combi- så dante ska med få vara med oss lite mera... Han är ju också en familjemedlem som lätt blir " utanför".  Så därför blev det en "gammal" combi.  dock 2 år nyare än saaben ;) Vi hittade till ett billigt pris så vi slog till!

 

nu ska jag ner och fortstätta med maten.. köttfärslimpa med potatis och gräddsås!  :) ska bli SÅ himla gott !

Två nya länkar

Vill uppmärksamma mina läsare att jag har lagt upp 2 nya länkar!! Den ena är - personliga smycken som Sofia i Höör har. Man väljer själv på hennes hemsida hur du vill ditt smycke ska se ut. Hon stansar även med namn. www.madewithlove.n.nu Sen har vi min syster som bloggar nu öppet om dras långa väg till att få barn. Dem är unga men har länge kämpat för att få barn. Nu är dem inne på sitt 2 försök på rmc och vi håller så klart tummarna att en liten bebis ska få gro till, eller tvillingar hoppas jag på ;) haha Ja jag LÄNGTAR att få bli moster!! www.familjenrindfalk.blogg.se Nu måste jag rusa!

Bloppis?

Funderar på att ha " loppis" på min blogg. Jag har massa kläder från Nathalie som hon växt ut! Någon som är intresserad av att se vad jag säljer?? Snart ska jag nog i väg med mamma till kyrkogården.. Väntar på att hon ska höra av sig. Ett år sen jag och barnen var och handlade kladdkaka med vispgrädde och god kaka och monika hade varit på Ikea och köpt present till vår mormor. Minns att vi var där och att även mormors vän Birgitta kom under tiden vi var där.. Sånt minne man har ;) Lille mormor.. <3 Ja annars bjuder inte dagen på så mycket annat. Får se senare om jag lägger upp några kläder till försäljning :)

Lördag

Ligger i vår sköna säng och tittar på tv. Har ätit godis också :) tycker det är så mysigt :) Idag började morgonen tidigt, klockan var satt tidigt, kl 10 var vi bortbjudna på frukost hos barnens gammelfarmor. Vi hade inte träffat henne sen barnkalaset i nov så hon hade vi saknat mycket! Dels var det all snö som gjort att vi inte kunnat träffas och sen blev hon dålig i julas och var på sjukhuset :( men nu mår hon bra igen och det är vi mycket tacksamma för! Hon är en mycket fin människa! Innan vi kom till frukosten hann vi även med ett besök på bilskroten. Jag hade lyckats ta sönder min helljusspak. Efter frukosten hade Pontus bestämt träff med en lastbil som skulle köra och hämta pelletspallar till oss. Träffen var i Gessle där min mormor och morfar ligger på kyrkgården så jag och barnen köpte blommor och satte till mormor som fyller år i morgon. 65 år hade hon blivit om hon hade varit hos oss. Ta verkligen vara på era mor och farföräldrar om ni älskar dem, dem kan gå bort så fort och då ångrar man sig att man inte kanske träffade dem så ofta som man hade velat. Jag saknar min mormor så mycket. Jag har så många barndomsminnen av henne att jag skulle kunna skriva en hel bok.. Iallafall efter besöket på kyrkogården körde jag hem, solen sken vackert och barnen somnade. Jag lyssnade på lugn härlig musik och körde en extra tur.. Jag njöt.. Väl hemma kom Pontus med lastbilen och dem lastade av, och bar pellets. Sen lagade han min mobil och sen gick han på bilen och laga den :) han har varit händig idag :) tack mitt hjärta!! :) Middag, godis och tvtittande i sängen- melodifestivalen hoppade jag över.. Nu ska jag kolla vidare på tv,n.. Somnar nog snart :) älskar att sova! Hoppas mina läsare haft en fin lördag! Natti natt

Linnea

Lilla Linnea var hos mig i Tisdags- här kommer en del av hennes bilder






Hennes "grej" var att räcka tungan :) Bedårande sött!

Amanda

Här kommer lite bilder på Amanda- hon fick ett presentkort på sin dopdag utav oss :) Och det kom till användning nu :)
Visst är hon söt!

Barn på dagis, loppis för mamma, och lite annat.

Idag skulle jag ta barnen till dagis, sen vila i sängen, sen söka jobb. Men så blev det inte. Barn på dagis, handlade lite, syrran hämta mig, sen vidare till en loppis. Älskar loppisar, uppvuxen med det från min mormor- hon älskade att gå på loppisar. Hon skulle föresten blivit 65 på söndag. Men varken morfar eller mormor fick bli pensionärer. :( saknar henne så. Iallafall så handlade jag en ny spegel till bilen , sån som man kan se Nathalie i spegel, hade en sen innan men denna var bättre. Sen handlade jag en stor glasburk, en pajform + 2mindre ugnsformar. Det blev 40 kr allting :) Sen åt hon och jag lunch ute och sen kom jag hem och sökte lite jobb innan det var dags att hämta barnen och söka lite jobb till. Hittade ett fotografjobb ;) men det är bara sånt man drömmer om :) Nu har vi precis ätit, sitter i soffan och lilla Nathalie somnade i min famn :) ska lägga henne i sin säng strax.. :) Har även skickat bilderna på linnea som var här i tisdags. Inväntar att hennes mamma får se bilderna först sen lägger jag upp några bilder här :) Ja det var vår dag! :)

Linnea

Coolaste plagget 2011??

herregud säger jag bara! Kommer detta bli trendigt 2011 tro?  :)

Jag såg P´s kusin på facebook hade skaffat sig en sån här, one piece- heter dem så ? eller jump in?


Senare på fejjan såg jag en annan som ville med ha en sån här dress. Är detta något nytt?

Min första tanke är när jag ser dem att det är en PYJAMAS!! men om jag fattar det rätt så är det alltså inte det :)

Kan tycka det ser barnaktigt ut men jag tror fan att dem är riktigt sköna... När man är frusen och sitter i soffan en hemmakväll :) Dock kan jag inte se pontus i en- jag gapskrattar av bara tanken :)

Men jag är rätt sugen- tills jag såg priset.....



ja vad tror ni om dem...

Tummen upp eller tummen ner?!

Fotografering

Som några märkt så kommer man inte in på min hemsida. Det är för att jag inte har någon hemsida längre. En hemsida kostade mig ca 180 kr i månaden och det lönade sig inte då dem flesta av mina modeller/kunder hittar mig via vänner..

Så jag får väl lägga upp lite bilder här istället, när jag känner för det ;)

Jag fotograferar fortfarande, så är någon intresserad så hör av er!

Mitt pris är 300 kr för en fotografering, ingen tidbegränsning och man får alla bilderna högupplösta på en dvd skiva inom 7 dagar.
Är man en hel familj är priset 500 kr om man vill både ha enskilda bilder plus gruppfoto.


Idag var en liten söt modell hos mig, Linnea! Sitter och fixar hennes bilder men här kan ni få en liten tjuvkik

Tropikariet HBG

I fredags tog vi bilen och moster och åkte till tropikaiet i Helsingborg. Väldigt litet, och tråkiga djur för att åka i 1 tim + 15 är det inget jag kommer att åka till fler gånger.
Ja jag låter kanske tråkig men jag lägger hellre ner dem pengarna på ett annat äventyr! :)

Jag längtar till sommaren då man kan åka på tivoli, eller på stranden! :) på tal om stand måste jag köpa en bikini- tittade på hm men fann inga i min smak.. jag gillar inte halternack och tycker nästan det bara finns det.


Här är lite bilder från tropikariet

















Barnfotografering slutet av 2010









 







Nu orkar jag inte lägga upp fler gamla bilder :)

Barn fotografering 2010

ja jag har strulat till det lite i katergorierna så mina barnfotografier är borta vad jag kan se. Så här lägger jag upp lite äldre bilder på barn.. Sommaren / hösten 2010.






 





Små sugen

Igår fick jag bara ett sådan sug efter att börja blogga igen :) Någon som orkar hänga  med i svängarna? =)

Ja vad har hänt sen sist? Många som läst min blogg har ju mig på facebook så dem flesta vet vad som händer där..

men får er som inte vet så har detta hänt


* Vi har fått ett nytt badrum! Bild kan visas lite senare. Det blev klart nu i helgen!
* En resa är bokad för min mamma och mig :) Vi åker den 10 april till Filippinerna =)
* Är fortfarande arbetslös =(  vilket jag tycker är extremt jobbigt och påfresande att man går på intervjuver och sedan får ett nej är inte direkt bra för självförtroendet. Ska jag någonsin få ett jobb?

Inte så mycket fotograferande nu i vintertid. Lägger upp lite bilder i annat inlägg! 

* Nathalie har varit sjuk- mer än vanligt. Högfeber, öroninflammation och lunginflammation så hon går på pencelin.

Ja- vad har mer hänt?

Aja, nu ska jag ringa lite samtal.. Min iphone skadades allvarligt igår och måste opereras!

  

Familjen Andersson

Vi heter inte längre familjen johansson, utan familjen Andersson men vi stannar gärna kvar på denna bloggen ändå ;) . Välkommen hit! :).

RSS 2.0