Min fina klänning!



Ja det var inte många dagar det tog att sy min klänning och sedan skicka den från Kina. Jag beställde klänningen den 26 januari  och den 27 febuari hade den kommit!  :)

Idag hämtade jag ut den och jag slapp tullavgiften :) testade klänningen i en hel timme och den är finare än vad jag hade väntat mig :)

Jag provade klänningar i riktiga brudbutiker i malmö och denna kinaklänning  märker jag ingen som helst skillnad . Tyget är tjock och fint och jag syna klänningen, hittade inga fel alls! Klänningen satt perfekt på mig, även om jag bara tog storleken 38 som jag har i vanliga fall, jag mätte allså inte min kropp som man annars kan! Längden var kanon också! Eftersom klänningen legat i påsen är den skrynklig så det får man kanske fixa till :)
Jag är så otroligt nöjd och jag längtar tills jag får ha den på igen :)


Så kinaklänningar ger jag tummen upp för :)

Åh fick just samtal!. Jag hade ett paket s...

img_2968 (MMS)

Åh fick just samtal!. Jag hade ett paket som ville bli levererat. Men eftersom jag inte är hemma sa jag hon kanske kunde lämna det till grannen. Sen kom jag på att jag skulle få skjuts hem av mamma i morgon och en himla tur så ringer hon upp mig och vi bokar träff i morgon.  Jag har beställt efter mycket saker så jag frågade om paketet var stort eller litet . 2.5kg och jag förstod direkt att klänningen kommit :) glad och såå nyfiken. Skulle just ringa och boka tårtan- och faan så var där stängt den helgen!! Nu måste jag leta vidare :(  Aja- tur man är ute i god tid!

Jag ger upp!

Jävla Kropp! Jag är så otränad att jag inte klarar det!

Ja var ju på gymmet i går med mamma... Stod på stepmaskinen och ökade trögheten för att få bättre resultat= träningsvärk.

Jag kämpade på och förbrände mycket kalorier men efter halva passet var jag totalt slutkörd och orkade inte mer. Det bultade i huvudet på mig av pulsen. Jag kände just då att jag hade behövt någon som puschade på men tänkte på mina feta lår och kämpade tiden ut. Benen var som spagetti och jag tänkte faan inte mer denna maskinen.. Gick sedan på bandet ihop med mamma.. Tyvärr hade jag druckit mycket efter stepmaskninen så jag fick knip. Men gick tiden ut, dock lite långsammare.
Känner vi någon träningsvärk idag? NEJ! Inte ett skit.. Funderar på om jag ska börja gå i rask takt i stället? Men jag vill inte gå mer i vikt på hela kroppen- bara låren...
Ska testa gå istället nästa gång...
På onsdag är vi inbokade på ett zumba pass- det ser jag framåt!!! :)


Igår fick jag ett paket :) det innehöll Placeringskort jag köpt på ebay. Helt vita, enkla , väldigt billiga 100 st :)

Får se om det kommer fler paket i veckan eller nästa för Hampys blev ledsen att det inte var till honom... Pontus trodde paketet innehöll Hampus slips så han sa till Hampus att paketet var till honom och blev jätte ledsen för han fick aldrig paket :). Sötnöten!

Ja nu är det frukost och jag har precis ätit min goda macka. Jobb igen nu och efter jobb ska jag köra och hämta Pontus jobbtelefon han glömt i en affär och sen handla massa kött och fylla frysen! :)

Ha en trevlig tisdag! :)

Sista helgen i februari

I fredags körde ju jag och tränade på kvällen med mamma och Brossan. Jag svettas på gymmet och tränar på men känner aldrig någon träningsvärk så jag måste nog köra på mer. Men maskinen varnade för hög puls sist jag var där :) så idag ska vi träna igen och så ska jag försöka ge mer!

I går vaknade vi till stålande väder och turen gick till Höör! Vi blev bjudna på lunch hos sara, andre, Benji och Amanda! Sen blev det fika och strax efter halv sex , sex åkte vi hem från en hel dag där! Barnen somnade direkt och sov sen till i morse då kl ringde 05.

Så nu är en ny arbetsvecka här och jag har frukost på jobb nu! Inga planer i veckan förutom att träna och tvätta lite :) och ringa lite samtal om bröllopet.

Hoppas ni läsare får en trevlig måndag!

God kväll! Idag har varit en fin dag. Bar...

God kväll! Idag har varit en fin dag. Barnen började dagen tidigt :/ det blev frukost och dammsugning och en maskin tvätt innan det blev hastigt bestämt att vi skulle på Malmös museum och titta på ubåtar :) inom systemet, tvätta bilen, tanka den så var vi på väg. Det var massa saker att titta på. Det blev glass och dricka sen körde vi hemåt. Barnen somnade och hemma blev det två timmars ledigt innan vi skulle vara på brossans kalas. Där blev vi bjudna på god mat och trevligt sällskap! :) kl 22 tacka vi för oss då Nathalie var så trött. Nu sover dem sött och det ska jag med göra :) Natti natt

God morgon! Idag när kl ringde 05 var det ...

God morgon! Idag när kl ringde 05 var det svårt att ta sig upp! Men nu 2 timmar senare sitter jag och väntar på min arbetsledare och är pigg! Kul med frågor- min klänning är köpt på dhgate.com! Det är en "Kinaklänning". Är ni ute efter bra, billiga men snygga klänningar titta in där! Dem har flera 1000 tals klänningar att välja mellan. Du väljer själv om man vill ha korsett eller blixtlås/knappar. Är det pärlor på klänningen väljer man vilka pärlor man vill ha. Man kan även få klänningen i viken färg man vill! Dock får man tänka på om man vill ha en dyr klänning med märke är det inte rätt ställe! Kanske är dem inte riktigt av kvaliten på en dyr klänning men bara klänningen håller under bröllopsdagen är jag nöjd! :) De är kanske en vild chansning på att köpa klänningen där men jag har läst mycket på bröllopstorget och jag känner mig säker att det blir bra. Annars kan säkert svärmor göra fin justeringar! :) jag uppdaterar gärna sen vad jag tyckte om klänningen när jag testat den :)

Internetshopping!

Sen jag kom hem har jag beställt lite saker på nätet.

Slöja
Tiara
Brudväska

men jag visar inget än :) Sen om det kommer att användas får ses när jag ska prova allt och se vad som passar till! Det lönar sig att kolla runt på olika ställen vad priserna ligger på :) . Detta jag köpte nu hittade jag på bra sidor och fick det riktigt billigt vill jag påstå! :)



Nu är det bara skor också sen tror jag att jag är färdig till mig själv :)

Pontus pratade just med Nina.. Teddys tjej. = Teddy - Bestman. Pontus har ju inte fått se min klänning och när han pratade med Nina lät det som så att Teddy och Pontus skulle ut och kolla kläder till bröllopet då Pontus säger till Nina- Diana får ju inte se våra kläder. Som jag log :) Älskling har noll koll på "reglerna"... Jag sa det får jag visst men att inte brudgummen ska se klänningen är vanligt.  Pontus lille älskling. Lät så gulligt av honom och det ska bli kul att jag heller inte får se deras kläder!  Jag har ju ett ganska stort kontrollbehov av visa saker men  att Nina är med och kollar kläderna känns extra bra och lugnt så hon kan se att det sitter bra på honom :)

Sen är det "bara" ringarna som är den stora kostnaden. Sen kommer barnens kläder och bords dekrationer och sedan lite smått och gott :) 

nu ska jag surfa vidare!


 

Min klänning är klar! :) :)

Loggade just in och fick se ett mail! Min klänning har blivit klar och ska nu skickas! Fy faro vad spännande!! :) :) LÄNGTAR!!!!


Nu ska jag kolla lite saker på nätet! .. Tiara, slöjor och blommor. Vet inte om jag ska ha slöja. Men tiara vill jag ha!

Igår var jag inen hos två florister och pratade blommor..  Ska besöka en till.. Jag har frågat tre olika florister. Varje butik får jag nya ideer :) Så nu står det mellan tre buketter.. Ska besöka en annan på måndag!


Ja det var allt för nu! Dagarna går framåt. Tränat måndag och onsdag med mamma- försöker få ner mina lårmått :)
Hade Pontus familj här i söndags utom vicki :/  .

Nu på lörda är det kalas för brossan som fyller 20 :) ska bli kul att fira lite!

Om ni läsare vill veta något eller så så fråga på! :)

Så här ser det ut hemma hos oss nu :)  Bra...

img_8175 (MMS)

Så här ser det ut hemma hos oss nu :)  Brassan är tänd, ljus på borden, barnen i sina fåtöljer och pontus är och hämtar hem vår familjepizza :) härliga fredag!!!!! :)  Varit på Ikea med och köpt lite ljus till bröllopet och servetter. Sen hämta jag Pontus som slutade tidigare, hämtade barn och sen började jag städa och möblera på nathalies rum. :) så nu är här städat också. I helgen har vi inga planer.. Bara tvätt :/ men nått trevligt ska vi allt hitta på!  Trevlig helg!

Nu är vi friska och krya så idag väntade j...

Nu är vi friska och krya så idag väntade jobbet och dagis för barnen. Pontus däremot mådde inte alls bra så direkt när han kom hem gick jan och la sig med två Alvedon i kroppen. Han såg inte kry ut alls. Barnen är lagda och en stor gratäng står på spisen. Färdig att frysas in eller ätas i morgon. :) skönt med stor kok och laga riktig mat dem dagar man har lust till det! Idag är det 100 dagar kvar till vi gifter oss. När jag skulle hämta barnen idag ringde kyrkklockorna. Samma kyrka som vi gifter oss i.. Är det fler än jag som tänker på begravning så fort klockorna slår? Kanske beror det på att jag varit på fler begravningar än bröllop och dop? Det blev mycket prat om döden då Hampus har så mycket frågor om den. Jag sa att gammelmormor kan höra oss, att hon tittar ner på oss men att vi inte kan höra/se henne. Då svarade han mig att han skull prata med henne tyst i sitt huvud :) Sen sa han att hon äter godis. Ja vem vet- det kanske hon gör :). Min mormor skulle blivit 66 år i måndags ifall hon levt. I år blir min farmor 70, då ska jag åka dit och gratulera henne! Hon är den ende far/mor föräldrarna jag har kvar. Det har 10 år sen jag var och grattade henne sist. Det är konstigt det där med släktingar.. Jag ser det som en självklarhet att man vill ha barn och sen att man tycker det är kul att få barnbarn. Tyvärr är det inte så. Jag är min farmors första barnbarn men jag har aldrig haft någon speciell kontakt med henne. Och det är hennes val tycker jag.. Det är synd kan jag tycka för min farmor är en snäll dam egentligen. Ingen dum eller elak person. Ja det var väl det hela. Nu sover hela min älskade familj <3 tror jag gör dem sällskap! Älskar att ligga i min härliga säng :) Natti natt!!

Kräksjukan här?  Ja igår mådde jag illa på...

img_5823 (MMS)

Kräksjukan här?  Ja igår mådde jag illa på ett konstigt sett.  Det kom precis innan middagen som en blixt.  Pontus fick ta över middagen men jag kunde äta maten när den var klar. Tittade på Sofias änglar och sedan läste jag hennes blogg som hade varit med i programmet.  Fruktansvärt - Gud vad jag hatar den jävla cancern!!  Mådde illa så jag försökte somna tidigt. Kl tio flög jag upp ur sängen av att jag hörde hosta och sen spy.  Tur hann vi in så kräktet hann fångas innan den landade på allt. Gick och la mig igen och en timme senare var det dags igen. Denna gång kom allt på honom :/ det blev dusch medans Pontus fixade och bäddade soffan till oss. Jag mådde fortfarande illa och sov dålig hela natten så jag kände att jag kunde stanna hemma med Hampus. När kl var halv sex verkade Hampus vara frisk - sov så gott medans mitt illamående började kännas av allt mer. Nu är kl nio snart. Jag ligger i soffan med glas vatten. Spytt i två omgångar. Hampus har fått göra egen frukost till han och Nathalie. Jag är helt utslagen.   Blir soffan idag och hoppas barnen kan sysselsätta sig själva :(

Helgen!

I helgen har jag och barnen vaknat tidigt både lördagen och söndagen. Tur man somnat tidigt med :)

Igår hade hampus en dejt med dagis hugo :) dem bor bara några hus ifrån oss :) nära och bra :)
Jag och Hampus började morgonen med att göra pepparkaksmuffins och skickade till Hugos mamma och frågade om vi skulle ta en fika. Kl 10 var vi där. Det blev en lång dag där, vi pratade och pratade. Pontus efterlyste mig ett par gånger och kl 17 kom han :). Det var inte meningen att vi skulle stanna där hela dagen men vi hade himla kul och blev även bjudna på Goa plättor :)

Dem hade själv gift sig i den bygdegård vi ska ha och hade samma präst som vi ska ha så det var himla kul :)

Idag är det söndag och jag och hamp vaknade lite över sex. Kl halv åtta var hela familjen vaken, vuxna duschade och satt vid frukostbordet och lyxade till det extra med ägg och te.
Kl är nu 10 och vi ska köra och handla present till ottilia som ska ha kalas idag och Hampus är bjuden. Behöver handla mat till vår tomma kyl med!

Nu ska vi köra. Skriver mer sen.

vår kyrka :)

Ja eftersom syrran gifte sig i den kyrkan vi också ska vigas i kan ni få er en liten kik:)  


Tänk att om 105 dagar kommer jag gå där arm i arm med samme man :) Vår stilliga pappa :)






Ingen wowkyrka men väldigt nära , liten och bra :)

Bröllopsplanering

Nu blir det lite bröllopsprat!

Idag tänkte jag ägna mig åt bröllopet!  Och i morgon ska det inhandlas lite på ullared till bröllopet. Vi har äreende i varberg så då sa Pontus att då kunde vi köra inom Ullared och glo litta. Ja lite saker där kan vi nog hitta tilll bröllopet. Kanske lite dekrationer, papperdukar? ljus. Champangeglas i allafall! Hampus är bjuden på ett till kalas på söndag så då kanske vi kan hitta något där till tjejen som fyller år!

Iallafall hittade jag en lista på bröllopsplaneringen. 

Så här ser dem ut.

Tolv månader 8 månader  före bröllopet.

Boka kyrka eller lokal för vigseln --  check, slimminge kyrka.

Bestäm datum för bröllopet--- check, 26 maj 2012 kl 15.

Bestäm vilket slags bröllop ni vill ha- --- check,  enkelt med buffe och traditionellt när pappa leder mig framt till Pontus som jag då inte sett sen kvällen innan.  :)

Bestäm hur många gäster ni vill bjuda till bröllopsfesten---  check, ca 60 st.

Nio månader före bröllopet

Gör upp en budget över vad bröllopet får kosta--- check.

Bestäm bröllopsklänning.  check.

Boka festlokal---check, Slimminge bygdegård.

Boka hotellrum för er själva och eventuellt reservera åt gästerna - kollar runt lite.

Boka fotograf-- check ,  bokat Martina :) :)

Sätt ihop gästlistan-- check.

 

Dela ut roller till gästerna-- det hoppar vi över.

Sex månader före bröllopet

Börja planera arrangemanget kring festen- check

Utse en toastmaster--- Jobbar på det.

Bestäm tema för bröllopet- check

Bestäm kläder till tärnor och brudnäbbar- check

Beställ brudbukett och övriga blomsterarrangemang-- check

Beställ trycksaker, t ex inbjudningar och tackkort - check

Börja planera bröllopsresan- check :)

Fyra månader före bröllopet

Planera vigselcermonin och träffa vigselförrättaren-- görs 2 veckor innan :/

Välj och boka in musik till vigsel och bröllop- check

Bestäm menyn och ordna mat och dryck till festen- check

Planera och boka in övriga tillbehör till festen, t ex musikutrustning, möbler, porslin och trycksaker- jobbar på det.

Boka in alla transporter under bröllopsdagen- så långt har vi inte kommit.


Tre månader före bröllopet-- där vi är nu.

Boka bröllopsresa- reser till hösten så bokar resan till våren.

Planera bröllopsdagen i detalj- check

Välj ut ringar och gravering- check

 

 

Skicka in hindersprövning till skatteverket-- skrev just ut det :)

Införskaffa brudens övriga tillbehör, t ex skor och underkläder--- till senare.

 

Boka tid för hår och make-up--- make up check.


Två månader före bröllopet
Skicka ut inbjudningskort - sätt osa-datum senast en månad före bröllopet-  check!

Beställ bröllopstårta- kollat lite på det och beställer nästa vecka!

Skriv presentlista och informera gästerna om hur de får tag på den..    ?

 

Har en träff med fotografen!

En månad före bröllopet

Prova brudklänningen ifall det skulle behövas någon justering
Gör bordsplacering
Förbered byte av id-handlingar om någon av er ska byta efternamn
Öva på brudvalsen

 

Två veckor före bröllopet

Hämta vigselringarna

Kontakta fotograf om detaljer kring fotograferingen

Besök festlokalen och planera festen i detalj

Stäm av slutliga detaljer med eventuellt cateringföretag

Informera alla berörda om schemat för bröllopsdagen

Uppdatera bordplaceringen när ni vet vilka som kommer



En vecka före bröllopet


Repetera vigselcermonin med alla berörda

Packa och ordna praktiska detaljer inför bröllopsresan



Dagen före bröllopet


Lämna in ombyte och eventuell packning till hotellet

Dekorera med blommor och annan utsmyckning i kyrka och festlokal

Slappna av så mycket det går och lägg er tidigt



Bröllopsdagen

Hämta blommor

Dubbelkolla att ringarna är med.

Gift er!




Efter bröllopet

Lämna tillbaka allt som ni har hyrt

Skicka ut tackkort till bröllopsgästerna

 

Snabb frukost och hoppar över lunch = slut...

Snabb frukost och hoppar över lunch = sluta tidigare! Idag får jag skjuts hem av mamma! Kanske blir det gymmet då annars får jag sitta vid datorn. Håller på att göra listor med musik till bröllopet! Om du läsare har någon låt du tycker är bra får ni gärna skriva den :) I går var vi och tittade på lokalen igen :) fick för mig att borden var 6 pers per bord men det var bara fyra så jag får göra om min bordsplaneringsskiss :) Nu ät mackan nere, fortsätta jobba!

Feb 2012

Tiden springer i väg.. Denna månaden är det alla hjärtans dag. Min mormors födelsedag om hon hade levt och brossan blir 20 år!!! :)

Idag ska jag dessutom börja träna! jag har aldrig varit någon träningsmänniska. men jag testade zumba för ett par månader sen i malmö.. det kostade 120 kr och var ganska sent på kvällen så det passar inte mig alls. sen såg jag en tjej som har zumba på tisdagar i skurup men det var kl 17 och det hinner jag inte heller. hon tog 80 kr/ pass. men efter lite gogglade hittade jag sumba arobic här i skurup för 60 kr /passet :) onsdagar 19-20. Passar mig perfekt :) Så p onsdag tänkte jag testa. mamma och brossan har med börjat där och gymmar så idag åker jag med dem och kollar in stället. Jag behöver inte gå ner i vikt men lite fastare nederdel behövs! jag har typ M överkropp och L i underkropp  så den L: en tänkte jag få ner lite. Annars hoppas jag på bättre kondis ;)

bjuder på någon bild på oss :)







måste sticka. tandläkaren med nathis!



Idag är sambon på först after work med gra...

img_9319 (MMS)

Idag är sambon på först after work med grabbarna på jobb, sen skulle dem se hockeyn och sen hem tror jag. Så efter jag hade varit hos tandläkaren och kom it där ifrån med smärta i munnen och hoppade över min träff med Vicki och Emma. Hemma tog jag lite varm soppa och sen släppte smärtan. Körde och hämtade barnen och hemma kopplade vi dante och gick vår runda. Vi bor på landet men här finns en väg man kan gå som är lagom lång. Kanske tar 1  timme att gå med barnen. Början och slutet av rundan går man på  trafikerad väg , det är mindre kul men största vägen är annars grusväg.  Väl hemma blev det fyr i brasan, täcke framför den goa värmen och varm choklad :) Nu har vi kollat på barnpogram och äter chips. Brukar köpa sån där fredagsmix men olika typer av chips/snacks i. Alla gillar vi olika saker i påsen. Barnen blir nog nattade runt åtta idag och då tänkte jag se the voice och ha mysigt av ensamheten och sen kom någon film - bröllopsduellen eller nått- lär väl somna ifrån filmen då jag somnar mellan nio och tio på vardagar när man varit uppe sen 05.  Det var allt för idag. Trevlig helg på er :)

Familjen Andersson

Vi heter inte längre familjen johansson, utan familjen Andersson men vi stannar gärna kvar på denna bloggen ändå ;) . Välkommen hit! :).

RSS 2.0