Jag älskar dem!.

Det är helt otroligt.. Jag har två barn :). Det är så kul :).
 Dem är så underbara, och jag är så stolt!. Kan nästan spricka av glädje :).

Nu ligger Nathalie, hampus och Pontus och sover. halv nio.
Jag har varit vaken en stund- kan inte sova!.
 Skulle behöva tvätta massa barnkläder men upptaget ända till söndag...  *suck*

Har varit dålig på att lägga in bilder på vår bilddagbok... varahjartan
men ska göra det under dagen :).

Idag har vi inga direkta planer- annars har vi haft fullt upp!.
 Varit besök här, vi har åkt till andra, läkarbesök och sen har jag mycket varit ute med ungarna i vagnen..
Det är så mysigt och vara ute och gå när man ser alla börjar plocka fram sina julsaker :).

Planer för helgen:
Fredag- idag.. Åka till babyland.. försöker leta efter MAMs suggnapp i mindre storlek.. Hon har strl 2 nu med tycker det går för fort när hon äter!.

Lördag- johanna, kevin och johan kommer! Ska äta middag ihop!. *trevligt*!. =)

Söndag- ska åka till mina föräldrar och visa upp nattis för min pappa :). sen gå på julskyltning i Limhamn med farmor och sen äta middag hos dem!.Hampus är så glad för sin syster :).
 Går gärna fram och tar panna mot panna!.
 Ibland går han fram och ska försöka lyfta upp henne *vilket han inte får givetvis* :).
så då får man be honom sätta sig ner och hålla!.
Skricker hon så springer han till henne och ger henne nappen!!!
ÅH MAMMAS GULLUNGAR :)

2 dagar gammal!

Klockan har passerat 11,16 och vår prinsessa är nu 2 dygn gammal :).. Är sååå kääär i henne :).. Hon är så lätt!. Gråter hon så tar det inte lång tid innan hon är lugn igen! *hoppas det håller i sig*.

Tog just en bild på vår sessa.. Hon har precis fått mat och somnade snabbt!.Idag kommer moster och hälsar på! Efter det Jessica för "gubbarna" ska fixa lite med båten :). Blir nog lite shoppande idag för liten behöver pyjamas!.
och Hampus är såå duktig mot henne, hämtar blöjor och stoppar in nappen när hon är ledsen :).
Försöker ta bra syskonbild men det är lite svårt :)

tusen tack för alla fin fina kommentarer jag fått!.
Hörs senare!

Förlossningsberättelse


Vaknade igår (söndag den 23 novemberi v 39+4) Klockan 07.00 på morgonen och var bajsnödig!. Gick på toa men det ville sig inte riktigt. Hade ett enorm tryck mot ryggen hela tiden. Efter en stund gick jag för att kolla om vi hade lavemang hemma men inget fanns. Bosatte mig på toa med korsord för jag tänkte att det kunde ta tid!  Kändes som om man gått och hållt sig en hel dag och sen är så hård.. Man brukar få ont i magen/ryggen då.. En sådan smärta hade jag!.
När jag väl satt och försökte tyckte jag att det försvann i mellanåt.. Kunde detta vara värkar istället??  Började skriva upp tiden och dem kom regelbundigt. Men ingen slempropp eller vatten ville dyka upp.. Efter en timme väckte jag Pontus!. Då hade jag tagit två alvedon + en dusch men värkarna kom ändå.. Förstod att jag nästan hade värkar, att det var inte bara som att jag var bajsig.  Tyckte ändå att om  jag bara fick bajsa så skulle värkarna kanske avta!. Pontus ringde sin mamma som skulle ta Hampus.  Tog en dusch och jag gick ut med Hunden efteråt.. Tänkte att värkarna kanske avtog då!. Vid 09.00  hade jag ringt till förlossningen och sa att jag ville dem skulle titta på mig, jag hade värkar och med förra barnet gick det snabbt så hon sa kom in för säkerhetsskull!. In kom jag och fick ctg koppad sen blev man lämnad. Man hör barnets hjärtljud, ganska jämt och fint men sedan när det börjar höjas- då är det en värk på gång.. Så först hör man på barnets hjärtljud att det ändrar sig och sekunden efter känner man smärtan.. Det var "mysigt" i början men när smärtan är som jävligast- är det inte speciellt kul längre!  Vi satt och pratade jag och Pontus och då hände något med bebisens hjärtljud, dem sjönk! jag och pontus tittade på maskinen och sedan på varandra, det varade säkert bara någon sekund och sen kom hjärtljuden tillbaka, men det kändes kusligt! Antagligen kanske bebisen som vände sig.

Värkarna blev smärtsamare hela tiden... Efter ca 20 min kollade hon mig och jovisst var förlossningen pågång.. .Bytta kläder!. Hon frågade om jag ville ha lustgas  men tyckte inte det var så farligt ÄN..

Värkarna kom och dem gjorde fruktansvärt ont
Jag förstökte hitta en ställning att ta emot värkarna på, barnmorskan sa jag kunde sätta mig upp och det gjorde jag


* som på bilden* och det underlättade lite, mer än att bara ligga ner.
Precis efter bilden är tagen kommer en värk. Klockan är då 10.00.

Barnmorskorna  Eva & Marie  tar lång tid innan dem kommer igen, frågar hur det är sen gick dem igen... 
Länge får man vara själv i rummet.  Och jag undrade när i helskutta ska jag få lavemang.. Jag hade tjatat hela tiden sen jag kom in på att jag var så otroligt bajsnödig! Men ingen lavemang kom. Jag fick däremot blåbärssoppa och nypon eftersom jag inte hade hunnit äta frukost.

Värkarna blir allt mer smärtsamma och jag klamrar mig fast vid ena sängkanten! Barnmorskan kommer in och jag frågar hur ska jag nu ligga? Det gör så jäkla ont! Jag fick en handduk bakom nacken. Hon sätter upp ena benstödet så jag ligger på sidan med ett ben upp.
Det underlättar liite. Mellan värkarna var det så skönt! Så fridfullt och jag ville sova.. Låg och blundande tills man hörde bebisen hjärtljud då visste man att nu kommer ännu en jävla smärtsam värk!. Eftersom vattnet inte har gått av sig själv  tar dem håll på hinnan.. Blir varmt..Sedan lägger hon en handduk mellan benen, också skönt!


( Värkarna med Hampus var inte enns i närheten av denna smärtan jag hade nu).
och dem säger att får man barn inom 3 år så ska förlossningen inte vara lika tuff..
- Så blev det inte för mig!
När värkarna kom som ondast glömde jag bort andningen och i den stunden ville man verkligen bara hem! Och tanken på dem som får kejsarsnitt- vilken dröm att slippa denna jäkla smärtan- just smärtan för smärtans skull, det andra med en förlossning ville jag uppleva!!
Jag ville som sagt HEM!.
Pontus masserade mig slutet av ryggen- där det hela tiden gjort så ont! Barnmorskan frågade om jag ville ha nålar där men nix- då kunde jag ju inte trycka där själv!.
Tryckte jag där så tyckte jag att känslan blev lite lättare!
Barnmorskorna gick.. och dem sa hela tiden- vill du något så ring på klockan!

När jag låg där på sidan och inte visste vart jag skulle ta vägen kände jag att det tryckte på, nu fan händer här något! Jag måste bajsa eller så kommer skiten ut själv!

Ringer på klockan och tittar på Pontus- säger nu händer något!! Känslan på det var oroande- jag visste inte vad som hände i min kropp! Men något hände- så mycket förstod jag! Det tryckte på fruktansvärt och jag kände att något var på vägut! bajs eller bebis- bajs hade jag då i mina tankar!

Barnmorskan kommer då in kl 10.50 och jag säger något händer.
Då säger hon- behöver du krysta så gör det. Då ligger jag kvar på sidan...  Va? Tänkte jag, jag behöver inte krysta ut barnet - jag behöver bajsa.
Jag lägger mig tillrätta i sängen liggandes men det känns inte bra, hon höjer sängen åt mig ( med Hampus låg jag nästan men nu kändes det bara konstigt)  så hon höjer sängen till rygg/sittande. Och vill att jag ska ha benen som dem är, böjda i sängen. inget motsånd.! Men efter en krystning så säger jag att jag vill ha stöd mot fötterna och dem sätter upp benplattan. och så vill hon att jag ska hålla i handtagen på sidan av sängen men jag hittar själv vart jag vill hålla och vilket som kändes bäst för mig.. Kändes som man skulle ut och ro :)  I den ställningen satt jag nästan . Förutom med benen då! Och tog med fingret och vissade vart jag skulle trycka och det underlättade. 

Krystade någon gång  tills huvudet var halv ute.. Då spände det så in i helvete!  Då säger barnmorskan att krysta på! KRYSTA PÅ? Hur i helvete ska jag det när det gör så jäkla ont sa jag.   Är man mitt uppe i den värsta smärtan man någonsin haft  och känner att man inte kan göra något så är det inte lätt att trycka på .!  Samlade lite mod och krystade igen och huvudet kom ut! Det var riktigt tufft :). Satt ganska uppåt så jag såg hennes sida av ansiktet.. Håret!. Och att se henne med huvudet ute, det var en rejäll glädje och det peppade mig att veta att snart är hon ute! Endast en krysning till så hade jag henne hos mig!. Så vi inväntade nästa värk... Men ingen värk kom... Så barnmorskan fick börja trycka på magen tills en värk kom! Krystade en gång till, minns inte den som smärtsam och hon kom ut!.
En helt bedårande liten flicka!. 3525gram  och 51 cm lång!. Kom 11,16!. Förlossningen tog 4 timmar totalt!

Nathalie 23 November 2008!


Pappa stolt visar upp sin dotter :)

Precis uppkommen! Finns inget underbarare!.

Hampus 21 Decmeber 2006

Började med att jag vaknade natten mot torsdagen som också var beräcknad förlossningsdag!. 
03.00 vaknade jag utav värkar!  Är det förvärkar? Hade haft en kanon graviditet. Knappt något illamående.. Kännt sköna sparkar.. Inget alls som var jobbigt!. jag färvänade mig att minst gå över en vecka som förstföderskor brukar göra!

03:10 Det kändes som dem var regelbudna med detsamma men jag tyckte det var jätte konstigt. Inte brukar förlossningar börja med regelbundiga värkar.. Försökte sova om men det gíck inte. Testade att värma en värmedyna och la på ryggen.03:30 gick slemproppen, massa blod kom. Ringde mamma hon sa bara, gå och lägg dig-, du märker när det är riktiga värkar. Ja men blodet då? Det var som mensen hade kommit- så pass mycket blod.. Kände att något borde vara fel..Skulle man blöda så här mycket?  03:40 sätter mig på familjeliv, och frågar andra hur jag ska göra. Många på famijeliv säger- åk till bb om du har så pass regelbundiga värkar! Värkarna kom var 10 minut! Ringer in till kk och dem säger att jag ska vänta, man ska ha 3-4 värkar under 10 min och när jag just pratar med barnmorskan på bb hålls värkarna borta., och det med blodet var inget att ora sig för. Skulle ringa igen om jag var orolig. Ta en dusch och drick varm så lättar värkarna säkert fick jag som svar från kk.!. Tog en lång dusch och kände att värkarna var detsamma.! Dem avtog inte..  Men det var skönt i duschen men jag var för nojig för att stå i duschen så jag steg ur. Jag tog min väska och plockade ner kameran och sånt som man gör i sista minuten, laddare!!. Visste ju inte om jag fick stanna eller åka hem igen men för säkertsskull så packade jag ner det sista. Även Dante vår hund la ner en boll i väskan, han visste nog att det var pågång :)

Efter en stund väcker jag pontus (sambon) och säger att jag är orolig över blodet, det kom ju så mycket.. Han frågar om han fick ta en dusch´, om han hann det. Javisst inga problem sa jag.. Tog på lite maskara så jag inte skulle se ut som ett spöke!. Han tar en dusch och vi tar det i lugn takt. Törstade som tusan och drack en massa vatten. Kände att det blev lite värre med värkarna... Fick halvt stå över sängen när en värk kom.. Men den var hanterlig!. Inte att man skrek men man kände riktigt när en värk var på gång!. Den kom snabbt smygande och sen kom den rejält och sen försvann efter någon halv minut. Minns inte riktigt =). Men nu i efterhand så var det ganska *mysigt*. Att man känner hur något kommer kommande och kroppen bara följer med. Kände mig lite illamående och gick in på toa och spydde .. Bara vatten.. Jag tänkte aldrig på att jag snart skulle föda.. Vet inte vad jag tänkte på :). Bara kände på kroppens signaler. Värkarna..

Pontus gör sig klar, vi hoppar in i bilen och jag vevar ner rutan, skönt att känna frisk luft. Pratade på som vanligt och i mellanåt fick jag värkar.. Vi höll oss lugna! Skickar sms till mamma att jag var orolig för blodet så att vi har åkt in för att kolla,  jag var säker på att bli hemskickad, antigen att det inte var allvarlig med blodet eller att jag inte hade öppnat mig så mycket. Att jag hade Bf denna dagen brydde jag mig inte om. !. Eftersom Dante var hemma och behöde ut och kissa på morgonen stoppade  jag ner nycklarna till syrran som bor granne!. Så hon skulle förstå att hon fick ta vovven på kisstur!.

04:50 står vi och bankar på kk dörren!

Väl inne står jag och gungar med höfterna -skönt, barnmorskan kommer in och jag pratar som vanligt. sätter CTG på mig. Sen går hon och blir borta läääänge. Tror nästan hon har glömt oss. Kommer tillbaka och tittar, hans hjärta ticka bra!. Sen går hon igen.. Amen fa fan! Kom tillbaka kvinna :). Ska du inte titta till mig- jag blöder! Jag hade satt på binda så frågar hon om vattnet gått. Nej sa jag.. 
Klockan var då bara 10 min senare men för mig kände det som evigheter när hon var borta..
När hon fick reda på att jag var öppen fullt  fick hon lite bråttom ! Snabbt med lavemang, hon sa jag kunde föda i duchen så jag fick skynda mig! Fick lavemang, gick in på toa tittar mig i speglen- VA SKA JAG BLI MAMMA NU?
Chockad men super glad! Ska just sätta mig ner när jag undrar om inte Pontus ska gå ut från rummet. (toan har ingen dörr utan bara ett draperi. .. Nä han får vara här inne sa barnmorskan ifall något händer. Men jag kan fan inte sitta här och skita löst när han hör allt!. Fick sätta på vattnet på full volym och bajsade. Han hörde inget :). Tog mig en dusch och det var skönt! Skjortan på sen fick jag snabbt gå till förlossningsrummet!.

Inne i förlossningsrummet skulle hon ta hål på hinnorna så vattnet kom. det gör inte ont när dem sticker- men det visste man inte sen innan :) Så allt sådant gjorde en lite orolig! Men allt flött på bra! Underbara barnmorskor hade jag!
05:30 gick vattnet!. Barnmorskan sa att när vattnet gått kan värkarna antingen avta eller att det blir värre- krystvärkarna kommer.
06.00 Kom dem riktiga krystvärkarna. . Mellan krystvärkarna pratade jag på som vanligt, märkte inte enns när en värk var på gång så dem fick säga till mig- har inte du en värk nu? Inta din förlossningsställning- din mage är hård= krystning :) Sen kände man hur dem kom och när det var som värst så skulle man krysta så hårt man bara kunde och länge- det var lättare sagt en gjort.! Man trycker på allt man kan men man kan inte göra det i hur många sekunder som helst, så det fick bli några krysningar..
Pontus baddade min panna med vatten, det var skönt! Han stod uppe vid mitt huvud och höll om mig.. Hjälpte mig att puscha på!.
Huvudet kommer ut- jag skrek som en tok... Sen sitter bebisen fast där.Runt halsen.
- Nu är huvudet ute Diana- krysta sen en gång till- hårdare.
- Men varför skriker han inte då? frågade jag.
Det gör han när hela han har kommit ut!
Så får man vänta på nästa krysning för att kunna krysta ut resten av kroppen!. Och det var det som gjorde så JÄVLA ont!. Kändes som en kniv skar upp en rakt över hela underlivet! Skrek så jag trodde hela sverige kunde höra mig!. Fruktansvärd smärta! Det värsta jag varit med om i smärtväg! Nu hann jag ju inte med någon smärtlindrig och kände inte att jag behövde någon! det som gjorde så fruktansvärt ont var när axlarna skulle ut!. Han hade ett litet huvud jämförälse tills han knubbiga kropp så antagligen är det därför det var så svårt och smärtsamt att få ut axlarna!

06,32 Fick upp honom på mitt bröst och man var så fullkommligt lycklig att man inte vet vad man ska säga
!
En helt otrolig känsla! En liten bebis hade kommit fram, magen var platt  fast det märkte jag inte då- smärtan var borta! Massa lycka på en gång! Vi var föräldrar!
Åherregud och shit var nog det enda jag sa i 5 minuter!.  Och så tackade jag barnmorskorna tusen gånger om :)
Sen så frågade jag om det var en pojke =). jag visste ju att det var en kille sen alla ultraljuden men ändå =). barnmorskan frågade Pontus om han ville klippa navelstängen och det ville han gärna =). (fast han sagt till mig under graviditeten att han inte tänkte göra det :). Han strålade lika mycket lycka som jag!. Han var så stolt!. Sen fick jag krysta igen för moderkakan. den vissade hon upp att där inne hade han bott!. Sen behövdes jag sys så under tiden dem gjorde det så mätte bm honom. 50 cm lång.. vägde 3850g.. Huvudmått 34!. Pontus fick honom inlindad i en filt och fick sätta sig ner med honom och njuta!. Många barnmorskor kom in och tittade på honom.. Så frågade en barnmorska när värkarna hade kommit.. Kl tre  på dagen svarade en annan barnmorska ( hon jag hade pratat med i tele när jag ringt dit). Nej sa jag, nu i natt började värkarna. VA?! OJ! sa alla vilken drömförlossning :).. Ja det kanske man kan säga! :) 3.5 timme och ingen bedövning eller lustgas!.

Lyckan var obeskrivlig! 

Bilder:

Jag har tyvärr inga fler bilder utav Hampus förlossning för vår dator krashade när Hampus  var 3 månader så dem finns inte i datorn!


clownföreställing+ bb-kläder!.

Igår var Pontus och fixade till båten med Niklas!. han kom hem ganska sent, vid åtta med mac donals mat :). Hampus kändes jätte varm, tog tempen och han hade feber! Gav honom alvedon och han somnade i ca 10 min sen vaknade han pappa kom hem med maten!.  Var vaken och sen gick vi och la oss vid halv tio-tio!. Pontus väkte oss vid tolv då hampus var skåll het!. Tog tempen igen och den hade inte sjunkit..  Han fick en ny alvedon!. Somnade om, vaknade lite då och då av hur varm han var! Vid fem vaknade jag till igen, tog en kissepause och tittade på snön utanför fönstret.. Tog tempen på honom igen och febern stod stilla, fick en till alvedon!. Vaknade sedan av att Pontus tog Hampus och gick upp.. Kollade på klockan.. NIO!.  Jag mådde lite illa så jag låg kvar.. Får stunder då jag mår illa, spelar ingen roll om jag sitter eller ligger på sidorna.. Antar att det är hon som ligger på någon nerv då!.
Lite över tio gick jag upp, då hade vi legat en stund i sängen och myst och Hampus verkade må jätte bra så vi åkte till kronprinsen där dem hade en clownföreställning!. Efter en timme gick vi in till Lindex, köpte kläder till Nathalie att ha på sig på bb :). och en filt jag länge velat ha!.
Gick sen inom apoteket och köpte mer alvedon *bra att ha hemma*..Sen körde vi inom och spolade av bilen och nu är vi hemma igen! Pontus har kört och kollat till båten!. Johan kommer ikväll och ska laga mat i vårt kök :) Ska bli kul  :).. 

3 dagar kvar till bf!. När kommer du stumpan??


Första snön!

Idag kom första snön =).. Det har snöat från och till under nästan hela dagen :). 
Sprang ner i källaren  typ tre gånger för att till sist få rätt nyklar in till källarförådet där pulkan stod!. 
Klädde på Hampus och gick ut på gården!.Efter det gick vi och lämnade pulkan och tog vagnen till affären! Då somnade Hampus och det kom ännu mer snö! Efter jag handlat och gick hem kom ännu mer snö och det blev fort mörkt!:
Nu känns det som att det  är snöstorm ute!.

Tog bild på magen innan, blev inte så bra men men
Är nu i vecka 39+2! Alltså 4 dagar kvar till själva bf dagen!.

Min mamma har gissar på att förlossningen sker på måndag!.
Jag själv gissar på nästa helg!. Då jag gått över med ca 4-6 dagar!.
Vi får se när hon kommer!. Jag är iallafall ganska övertygad om att jag vaknar på natten och har värkar!.
Det är så förlossningen kommer att komma igång, en känsla jag har!.

Fler som vågar på sig en chansning??? =).Lugnat ner mig!

Nu har jag lugnat ner mig :)... Ändrade bloggen lite när jag hade sansat mig lite och lite ändring blev det.. Inte för mycket för då går det till skogen igen :)..

Precis ätit lite kvällsmat! Vi va inte så hungriga så jag tog och kokte några ägg och tände lite levande ljus på bordet.. Oboy med lite goda mackor! Nam!.

Nu ska vi se lite tv, fått lite nya kanaler så vi får se om vi hittar något!.

ha en trevlig kväll! Ska se i morgon om jag kan ta en ny magbild!!! 
 
Jätte roligt att folk kommenterar :).. Då blir man glad :)
// Diana

Orkar inte!.

Jag har försökt med bloggen i snart ett halv dygn och jag får inte som jag önskar så jag ger upp! Sitter bara och blir irriterad samtidigt som Hampus hittar på bus så snart skulle jag nog kunna slå ihjäl någon!. Jag har ganska kort tålamod och när saker inte går som jag vill så blir jag jätte elak! Så det är bäst att lägga ner det innan jag slår hål i väggen eller nått!.

 Ska snart cykla och handla hem lite pålägg och mat!. Får se vad det blir till middag idag!. Mina ideer är helt slut!.
Ska ta och städa här lite hemma också, nu när jag är "upprörd" så ser jag massa skit här också!.  Här behövs städas!.

Skriver senare när jag har lugnat ner mig!.

Ombyggning pågår!

Ombyggning av min blogg pågår :). Ifall ni tycker den ser skum ut :)

Totalt blåst?

Idag kommer nog Jessica! Då ska hon få ändra min blogg :).. Hon skaffade blogg och vips så ändrade hon den så fint- är det jag som är totalt blåst som inte fattar hur man gör? Jag vill få bort det som är längst upp och sätta in en egen bild!.
Skriva kanske en lite text eller så!!..

I morse hade vi ställt klockan till halv nio!. 09,00 kom fina, underbara Alexandra hit och åt frukost med oss!. Vi skulle till barnmorskan klockan elva och hon till frissan så det blev en kort men trevlig träff!.

Hos barnmorskan kollade hon blodtrycket, mätte magen Sf 33,5 cm, blir bara större FAST hon är fixerad.. Så var det förra gången också men det kan bero på att hon sträcker sig eller så!. Magen har sjunkit och hon har kommit en bra bit ner så snart blir det bebis sa Sussan som barnmorskan heter!. Hon trodde heller inte jag skulle gå över tiden med så mycket eftersom jag inte gjorde det med Hampus!.- Men vi får se!. jag tror jag kommer gå över några dagar!. Hoppas inte in i december bara!.  Pontus tror hon ska komma i morgon kväll men han har redan fått en chans och det var tisdags förra veckan och se- fortfarande ingen bebbe ute :). Mamma frågar också varje dag ifall det hänt något, dem frågar på hennes jobb ifall det pluppat ut en bebis än men tyvärr får jag säga nej :).. Har fortfarande massa dagar kvar till bf!.


Du är på dag 274 av 280. (97,9%). inte många procent kvar :)
Du är i vecka 40....  Är då såkallad Höggravid :)
Du har gått 39 fulla veckor och 0 fulla dagar (v39+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 25 nov 2008
Du har 6 dagar kvar till förlossning.

Önskar själv att hon kommer på fredag- det skulle passat mig kanon :) . *haha*

Idag kommer nog Hampus farmor!  Hon ska vara frisör Han behövs klippas! :)
Sen ikväll kommer även då Jessica som jag nämnde innan!. Niklas kommer också så jag tänkte bjuda på kycklinggryta med ris!.

Köpte dessutom i förrgår det sista till  förlossningen iförggår! Bindor att ha hemma!.  Ett måste då man blöder i ett antal veckor!. och så får man inte använda tampong =( =(..

Hämtade ut mitt paket idag :)Väskan, skip hop i röd!!. Passar ju både tjej och kille tycker jag :)


Vår prinsessas mössa :)..  sen blev det ett regnskydd också men det har jag ingen bild på!

Handlade lite på H&M igår via internet.. Hoppas få paketet snart! Så söta kläder :). Kommer bild sen när jag fått hem det :)..

Det var nog allt för idag!.  Roligt att ni kommenterar när ni är inne och läser, då vet man att man har läsare :):

// Från oss!.

9 dagar kvar till bebisens ankomst!

Idag är det 9 dagar kvar tills jag har beräcknad förlossning!. Lite halsbränna, lite tryck i svank och mage, får några sparkar på revbenen ibland men annars är allt bra faktsikt!. Min foglossning har släppt ganska mycket på nätterna och det är himla skönt att kunna vända sig normalt :).  Så nu känner man inte lika stort att hon behöver komma ut så snabbt som möjligt!.  Även om man vill ha ut henne och ha henne i famnen nu så ska jag nog ta vara på dem tysta nätterna nu fram tills hon kommer! Sen blir det massa skricka nätter :).. Det är det jobbigaste tycker jag med små bebisar!. Min nattsömn betyder mycket för mig :)..

Igår var Jessica här med hennes sambons systerbarn Axel som blir ett år i december.. Han var så himla liten :).. och Hampus tyckte det var jätte kul med en liten person! Han kramade om honom hela tiden :). ville att han skulle krypa efter honom! han delade med sig av sina leksaker men när jag satte Axel på bobbycarn då blev han inte glad! hampus kom på att han kunde sitta bakom Axel men tyvärr är inte bilen så stor så två kan sitta på den så då blev han ledsen! Inte riktigt samma sak att Axel var här som att få en lillasyster men jag tror ändå det kommer gå bra :). jag tyckte iallafall det var roligt med två små barn i hemmet :). Och Dante vår hund tyckte också det var roligt :). Så allting var bra :).

har möblerat om i storarummet, det blev bra! Möblerade om lite i sovbrummet också- flyttade spjällisen brevid min säng- blev helt okej!. Städat min gadrob och hampus rum! Slått in lite julklappar!. Idag har vi varit på Vellinge blomman och tittat på tomebyn!.  Fått lite julstämmning :).. Köpte även några gröna små granar som jag planterat i blommsterlådorna på balkongen!. Ska bli så juligt i går :)..  inte nästa söndag men nästa igen så är det första advent så jag tänkte där på lördagen skulle alla julsaker upp!. :).. Undras om man då har ett barn eller två =):!

Ska ut med Dante nu!  Ha en fin vecka!.

Så ont!.

Börjar bli riktigt trött på att vara gravid nu!. Gått 38 veckor idag och hon kan/får komma när som helst nu!.  13 dagar kvar till Bf.. Förstår inte varför man fokuserar sig på bf dagen så hårt när man mycket väl brukar gå över tiden!.
Sen hjälper det inte att Hampus var så duktig och kom på bf dagen- det gör det ännu svårare för man tror att tösen också kommer göra detta! Och det är ändå inte så ovanligt att man kan gå över tiden med andra barnet istället! Det brukar bara vara själva förlossningen som går lite snabbare- men det behöver det heller inte göra, man blir så knäpp på allt väntade!!!!

Hade bara foglossning på dagarna innan men nu har jag ont i bäcknet på nätterna med!. Och det spelar ingen roll hur jag ligger, kudde mellan benen hjälper inte längre! Sen går jag upp och kissar två gånger på natten och den första "kissningen" gör så ont! Att ta sig upp hur sängen, det spänner något fruktansvärt i magen, urinblåsan är väl så fylld att allt pressas där inne!. Det är ingen skön känsla så lilla vän du kan väl snart komma!.

Hampus fick sin nästkusin i torsdags! 9 dagar innan bf kom han!.  :)

Ska till barnmorskan nästa onsdag.. Hon säger inte så mycket men önskar hon kunde säga om det känns nära eller vad! Hon sa sist att hon trodde inte att hon skulle  väga lika mycket som hampus gjorde ( 3840g). så vi får se!

Ni som fött barn, gjorde ni något som fick fart på förlossningen?? =).

Nu ska vi iväg! Bjudna på middag hos jessica och Niklas!. Som redan är  i v 17!!! Tiden går snabbt :)Dagarna som gått.

Har varit en fullspäckad halv vecka :).

Måndag-  Tvättade jag nästan hela dagen!  Tisdag: ULLARED :) En del av mina inköp hittar ni på bilddagboken- varahjartan på datumet 4 november! Har inte lagt ut bilder på det som köptes som julklappar och presenter!.

Onsdag- Tid hos barnmorskan kl 11.. Hjärtslagen låg på 145- det brukar det göra!.  Sfmått 32,5cm.. och hon hade fixerat sig!. Har foglossningar så mitt lördagsjobb får nog min mamma ta över tills bebisfia har tittat ut!.

 
Gått in i v 38!


Efter barnmorskan tog vi bussen och mötte upp min syster för att åka till babyproffsen där jag handlade en mjuklift!.
Så nu ser syskonvagnen ut så här


och till tösen bäddat och klart,Efter jag handlat mjukliften och ett par vantar till mig åkte vi hem! Då hade jag redan ont av foglossningen.. Tog det lugnt och fixade till vagnen.. Hängde upp massa reflexer på den!. *tog bilden innan reflerxarna kom på*
Sen gjorde vi oss klara för genrepet på arenan, syrran och mange kom - barnpassarna :) och vi åkte dit!.
Åt middag- sill, tupp och sådant.. "fin" middag men inget jag hade beställt ute på restaurang :). Men det gick ner!. Sällskapet var jätte trevligt och sen showen var helt okej!. Tycker Jill Johnson är kanon!. Det är ös i henne och vilken kropp hon har :)!. Dem hade någon opera skit också och då satt pontus och jag gäspade men det äldre folket gillade nog det!. Vid tolv var vi hemma, av med kläderna, borsta tänderna och klockan blev halv ett när jag kom i säng!. Pussa och snusa på vår son och sen somnade jag gott!.  Inget kissande på natten och hampus vaknade inte och ville ha sin välling!
 Vaknade lite innan åtta av ett sms.. Från Pontus!. Hampus har fått en nästkusin i morse :).
Pontus kusin - Alex har blivit pappa :). Mamman  Michaela! Och hade bf egentligen nästa vecka som kommer!
 Då undrar jag- när kommer min bebis tro???? =). Ska börja packa bb väskan nu :).. 
Man vet ju aldrig när det sätter igång :).
Ska senare träffa Johanna och Kevin på lekplatsen- vid middags tid..
 Och ikväll blir det nog ut och fota med mamma och syrran!.Första lördagen jag inte kan jobba på 1 år!.

Det känns jätte hemskt!. Jag är hemma på en lördag, har aldrig varit sjuk från mitt jobb eller tackat nej till en jobbdag men idag är jag faktiskt hemma och det känns som man sviker jobbet. Även om min mamma gärna hoppade in och tog min dag!. Det är stor helg idag = bättre betalt men jag har haft foglossning sen i onsdags!  Det började med att jag stressade till bussen. Gick fort och jag kände att foglossningen började komma.. Sen bar jag lite på hampus när vi var på kyrkans barntimme.. Torsdagskväll var rent helvete.. Hade foglossning under dagen när vi var ute och fotade men det var inte så farligt.. På kvällen cyklade jag hem från syrran och efterdet small det på.. Kunde inte röra mig, inte gå ens. Kunde inte göra ett skit, och det kom under matlagningen så Pontus fick ta över. Tog två alvedon och gick och la mig!.
Igår var det bättre men jag känner att det värker när jag går och jag går konstigt.
Vågar inte chansa med att jobba för jag kan knappt lyfta Hampus så hur ska jag då kunna bära på jobb? Bättre jag får läka och hoppas att jag kan jobba nästa lördag!.  Jag vill inte sluta mitt jobb redan!.

Ska nu ut med Dante innan vi äter frukost hela familjen!.

Fotodag i bokskogen!Var ute med mamma i bokskogen nu i torsdags!.
 Det regnade men det hindrade inte oss!. Vi satte oss under ett träd och försökte få så mycket skydd som möjligt från dem halv nakna träden!.

             Blev några foton på änderna, här är ett smakprov!.

När vi skulle hem märkte vi hur frystna vi var!. + 5 grader och det kändes som vintern snart skulle komma!
Tror ni vi får en kall vinter i år??

 

Familjen Andersson

Vi heter inte längre familjen johansson, utan familjen Andersson men vi stannar gärna kvar på denna bloggen ändå ;) . Välkommen hit! :).

RSS 2.0