vart tar du vägen gubbe?

Hmm Pontus sa han skulle "bara" iväg och posta ett brev.. Så då tänkte jag att då väntar jag med att gå ut med hunden tills han kommer tillbaka- men ingen har dykt upp ännu...

Idag har det varit en städdag för Hampus och mig! Städat allt förutom toaletten, den glömde jag bort :). Sen efter det bakade vi muffins!. Det var det enda vi hade alla saker hemma till :). Inte det godaste men något kul fick vi göra!.
Ganska tråkig vecka annars.. Inga planer förutom fredag!.. Någon som har tips på vad man kan hitta på för att ha lite roligare dagar? =).

Pontus har föresten köpt en ny bil... En crown viktoria(stavas?). svart denna gången- har haft en vit förr! Så volvon säljs i morgon!. Den "nye" bilen kommer till sverigen på fredag..
och Jonas vill inte ha kvar båten längre så nu vet inte Pontus hur han ska göra.. han får köpa loss Jonas självklart.. Men det blir dyrt att ha båten själv.  Båthyran och allt som ska fixas med den. Och Pontus vän som ville dela båten med honom fick inte för sin tjej *hehe*. Så nu får vi se vad som händer med båten!.


Bilder från vår bakning :)
 

// Out

underbar helg för ett barn.

Hampus har nog haft en underbar helg!.
Fredagen var det skånesdjurpark med massa andra barn och dagmammor!.
Lördag- middag hos mormor och morfar på eftermiddagen- jag jobbade på förmiddagen och fick fruktansvärt med foglossning efter det. Foglossning hade jag inga alls med Hampus så dem kom ovälkommet.
Middagen i skurup var jätte trevlig, Alla var där förutom Dennis flickvän Jessica som ligger på sjukhuset. Hoppas hon snart kryar på sig och får komma hem! Ligga på sjukhus är aldrig kul!. Det var lite tomt utan henne!.
Vi gav mamma lite presenter och sen åt vi god mat!.  Åkte inte hem förens vid elva , halv tolv!.
På söndagen hade Hampus farmor Pia bokat hampus!. Dem åkte till lekplats och museum och kom inte hem förens efter några timmar. Pontus och jag passade på att åka till Linus plats. Där han ligger- fortfarande så fin plats.. Sen åkte vi och fotade lite och sen åt på restaurang!  Sen hem och fick tillbaka vår goa son :).

Så Hampus har fått träffa närmaste familjen + fått leka en massa! Måste vara himla kul för ett litet barn :).

I veckan har vi inga planer direkt.. Ska se ifall vi åker till gammelmormor idag och hälsar på- och en dag i veckan ska nog mamma och jag ut och fotografera!. På fredag är det ultraljud- det ser jag framemot !


Hampus dag!-

Idag har vi varit ute hela dagen med dagmammor och deras barn, Johanna och Kevin och mormor´n.!. Vi har haft jätte trevligt, både jag och Hampe!.
Den inhyrda bussen gick klockan nio och 07,20 ringde väckarklockan! jag gick upp och gjorde mig i ordning, packade vår picknickväska och när klockan var åtta väckte jag Hampus.   Vi var framme vid tio och hade det jätte kul!. 15,00 gick bussen hemåt!.

I mitten av oktober är det bokskogen som gäller- tror vi hänger på då med för detta var riktigt skoj :).

idag är det fredag ´och då blir det äta middag ute ikväll. Pontus jobbar över lite så vi får se när middag blir!

Jobbdag i morgon, sen åka till mina föräldrar på middag för mamma fyllde 41 år igår :). Ska bli trevligt- framför allt gott för jag har beställt min favoritmiddag Köttfärslimpa med potatis och sås med lingon... Det är så himla gott!.

det var allt för idag!
ha en trevlig helg ni som läser :)

// Diana

Slappedag idag!.

Jag fick sova en hel natt inatt- gud vad det var skönt :)..  Nu sover lilleman middag och jag har precis lagt ut gårdagens foto på bilddagboken!... heter varahjartan där ifall någon vill se mina foton som jag tog igår!. var ute med min mamma som också är fotogalen och tog foton i 4 timmar :).

Min favoritbild: Gillar den skarpt.. varför vet jag inte!. haha


Annars så har det varit en lugn dag idag! Jessica kom hit en liten stund innan hon skulle till jobb, sen cyklade vi och handla lite gosaker till i morgon!. När vi kom hem somnade Hampus meddetsamma så jag satte mig här och la in bilder!.
I morgon blir det en lång dag för Hampus!. Vi ska träffa Johanna och Kevin med andra dagmammor och barn- ta bussen till skånes djurpark och vara där hela dagen!. Ska bli så kul för hampus och träffa andra barn och ha kul där!. :)

Annars fyller min mamma år idag :) Hela 41 år =). Stort grattis till henne :). Ska dit på lördag på middag och då ska hon få sin present :)!. Annars händer inte mycket mer än så i helgen! Nästa helg är det bowling och middag ute :). Och dessutom ULTRALJUD *wieee*
 Nu får det vara nog med blogg idag!. Ska snusa på mitt barn lite!

Hej svejs!.

Bm idag och fotodag!.

Usch vilken natt jag haft!.  hampus vaknade inte av hosta och inte av sin förkyldning men han sov så dåligt ändå!. Förstår inte vad det var som var fel.. Gick och la mig vid elva.. vaknade två.. Sen var vi vaken från och till klockan var 4. Då gick vi upp, kollade ut på gatan, gick och bar på honom för han skulle sova.. Så fort jag satte ner honom i sängen skrek han..  När klockan var lite över fyra tänkte jag att vi lägger oss i hans säng och sätter på nalle phu.. Efter en liten stund vaknade jag- råkade somna och vad gör Hampus- tror det är lekdags!. Jag stänger av tv.n och han börjar gråta.. Hostar spyr... *suck*. Vid halv sex tiden somnar vi i soffan.. Hampus somnade sittandes =(. Bär in honom i sängen och efter två timmar vägrar han sova mer.. Jag blir knas.. Pontus tog honom så jag fick sova lite! Skönt.. Halv tio ringer klockan, dags för att gå upp till barnmorskan!.

Gått upp 7 kg!. SJU! usch.. mindre trevligt. Och nu ökar bebisen bara i vikt.- 200g i veckan.. Hjärtljud på 139 och sf mått 29! har idag gått 31 veckor!. Nästa vecka på fredag är det ultraljud :) LÄNGTAR :).

Pontus är hemma från jobb idag- han är också sjuk+ att han får ta Hampus nu för jag ska ut med mamma och fotografera.. Vi vet inte riktigt på vad men hoppas på bra bilder :)

Sjuka familjen..

 





Pontus var på ett extra jobb nere på båthusklubben- efter att  vi  varit hemma och inne hela dagen bestämde vi oss för att ta vagnen och gå ner till pappa och hälsa på!. Lite frisk luft skadar inte för en förkyld kille.
Tog med kameran och tänkte ta några fina bilder men tyckte inte jag fick det som jag ville!.



Åkte med älskling hem och vid sju lagade vi mat tillsammans.. Chile con carne med ris!.  Efter det lekte vi alla tre på Hampus rum!. Byggde koja, kastade boll och lite sådant!. Sen var det säng dags för lilleman.. Visste natten kunde bli jobbig, hosta= kräk= ledsen kille= uppe halva natten.. Och så blev det tyvärr också..
Han hostade en del och sen började han klia sig mycket innanför blöjan och det gjorde honom irriterad. Efter en stund somnade han och vi sov ca en timme..Man sover så fruktansvärt dåligt. Så fort han hostar vaknar jag till, hör på hostan om den kommer utveckla så han kräks.. Men inget under den timmen.  Sen började han hosta, sen kom det.. Tur man förbereder med handdukar... Han blir så ledsen och gråter.. Blir varm och allt blir jobbigt för honom.. Tog tempen men ingen feber, gav honom ändå en alvedon.. Vet ju inte om han har ont någonannan stans.
Han och jag gick upp en stund, gick och bar på honom en stund- satte oss i soffan.. Han blir så lugn då, efter en stund så hade Pontus somnat. :) Skönt han kan sova iallafall som ska upp och jobba tidigt!.
hampus viskade - Pappa.. Så gick vi in till pappa och han sov som en stock.. La oss brevid och Hampus somnade direkt. Sov fem timmar men oroligt!.
Sen var jag tvungen att gå upp och kissa, fick jätte ont i halsen så nu kommer nog min förkyldning också!.
Hampus vaknade sen klockan sju.. Det var inte alls kul... Trött som fan är jag!.
Får passa på att sova sen när Hampus sover middag!.



På torsdag är det 2 månader kvar till jag har Bf :). Gud vad tiden går fort!.
Min mamma fyller år på torsdag- 41 år :) och i helgen ska vi dit på middag. Kommer då att hämta hem babybilstolen som är hos henne.! Sen är allt klart!  Köpt ersättning redan och på någons fråga- Nej jag ska inte amma!.
  Känns skönt att allt är inköpt och fixat..  

Du är på dag 216 av 280. (77,1%).
Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 5 fulla dagar (v30+5).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 25 nov 2008
Du har 64 dagar kvar till förlossning  :)


Förkyld liten kille..



Har fått en liten förkyld kille här hemma, lider med honom =(. Man vet inte vad man ska göra för att det ska underlätta för honom.  Han började snora för någon dag sen och nu igår kväll började han hosta. 
Tycker inte alls om när han hostar på natten eftersom han väldigt ofta hostar så häftigt att all mat kommer upp och det är inte alls kul på natten =(.

Han vaknade klockan åtta och tyckte det var dags att cykla och handla frukost medans pappa låg kvar i sängen :). Riktigt god söndagsfrukost med härligt nybakade bullar, jucie och olika pålägg!
Hittade dessutom filmen babe! Efter frukosten åkte pappa på ett jobb och vi kollade på filmen.. Längesen jag såg filmen och gud vad sorgsen den var.. Satt nog och lipa genom hela filmen *haha*. hampus somnade i slutet och sov en bra stund!. Nu sitter vi här vid datan.. Jag skriver blogg och hampus kollar på gummibear på youtube :). Funderar på att cykla en sväng men vet inte om det är så bra om han har hosta och förkyldning??

har iallafall lagt upp lite fler bilder på min fotosida!. Ifall ni är intresserad av att titta

http://www.fotosidan.se/gallery/listpic.htm?type=st&authorID=110925








Lördageftermiddag.

Sitter och kollar min mail.. Budade på ett traderabud och fick det, lite ihopplockade leksaker. mest skit men jag fastnade för en liten bok som var ny.  Fick värsta chocken- frakten låg på 55 kr och det var bara lätta saker! Fattar inte hur det kunde bli så dyrt.. Ska be henne att endast skicka boken!

Fick låna en katalog utav Marine i torsdags! Hittade några billiga julklappar till mina föräldrar så det ska jag nog ta och beställa!.  Så är det avklarat.. Vad ska man ge resten av släkten tro?

Idag har man jobbat och nu är jag hemma med Hampus själv.. Pontus är ute och fiskar.. Tycker han borde tröttna på det snart :). Ska snart ta cyklen och åka och handla lite.. ost, lite lördagsgodis, middag till idag!. Tråkigt att bara sitta hemma =(...

Får bli ett kort  inlägg för det verkar som Hampus ska spy..

V30! Och inte fattat än att snart blir man tvåbarnsmamma :)

Tack till Jeanette och Jenny som frågade om mormor- Hon mår bra nu! det var urinvägsinflammation hon hade fått.. Konstigt att man kan bli så men tydligen kan man det!


I Onsdags passerade jag vecka 30!  och jag börjar nog inse nu att snart kommer jag ha en till liten bebis i min famn!. Det känns jätte roligt men sen samtidigt blir man lite nervös om hur allt kommer att gå.. vad är det för en liten tjej, kommer hon vara snäll, skrikig? hur kommer förlossningen gå, kommer jag gå över tiden med henne.. Kommer hon vara stor?  Kommer förlossningen bli för jäklig när Hampus var en "drömförlossning"?. Hur stor kommer magen växa till?  Massa undranden man har =).  Sen börjar jag bli nojig på när man ska köpa allt.. Hampus 2 årsdag kommer att komma, kalas + presenter. + denna julen kommer man ha två barn som man ska handla julklappar till ( och jag ger mina barn för mer pengar än resten av min familj.. Julen är för barnen tycket jag!.  Sen ska man handla julklappar till resten av familjen... En massa pengar kommer att gå åt och jag funderar på om man redan nu skulle börjat handla in julklappar så det inte blir så mycket pengar senare att lägga ut..

Igår var jessica och Marine hos mig och hampe.. det var kul att få vara med lite tjejer och prata massa tjejsnack!. Jag gjorde en god baconlåda och hampus som inte hade sovit middag somnade i matstolen  med en kudde.. Så det var skönt att få egen tid med tjejerna :). Blev mycket gravid pratade  och om barnuppfostran men jag tycker det är så kul med hampus hade jag ju ingen att prata sådant med!.

Idag ska jag nog ta syskonvagnen och gå och pumpa hjulen.. Det behövs.. Sen tvättade jag av den igår så jag tänkte ställa ner den i källaren så länge- just nu står den på Hampus rum och tar plats!. Sen på hemvägen ska vi nog gå och handla blommor till blommsterlådan på balkongen- jag får se.. Borde kanske spara pengarna till julklappar haha- jag börjar bli snål :)..
Handlat för mycket på tradera och så betalar jag dagisavgiften på 1200 kr för uppsägningstiden =(.. Sura pengar men vad gör man...  Sen fyller mamma år, pontus och marine.. Går åt en del pengar där med!.

Det var min dag idag.. Hur ser eran dag ut? :)


Obehagligaste samtal jag varit med om..

Det var den mest obehagliga samtal jag fått..

men först berättar jag lite om helgen!.

Hampus´s faster- Vicki fyllde 18 år i fredags! Det skulle firas igår och vi skulle få vara barnfria!. Mina föräldrar skulle ta Hampus från lördag till söndag men hon sa att hon gärna tog honom från fredag- söndag!. Första gången hampus sover borta 2 nätter irad.  mamma kom och hämtade honom, jag och Pontus åkte till Jessica & Niklas och tittade på deras fina lila lägenhet- sen gick vi ut opch åt!. Sen åkte vi in till casinot- där jag aldrig hade varit..  Jag blev pank =(.  Pontus vann lite..  Blev besviken, jag som bad till gud i bilen om en förstagångstur. Gud finns inte med andra ord *hehe*.

Sen åkte vi hem, hela sängen för oss själva- så mysigt :). På lördagen gick vi upp- åt frukost sen var det jobb för mig!. Kom hem, gjorde vid oss och åkte sen på 18årsfest! Det var trevligt- stannade inte där så länge då Pontus är förkyld. Var hemma vid halv elva..

Fick då ett sms....
- Är du vaken?
-javisst.
- snälla kan du ringa mormor och höra hur hon mår för hon ringde hit och det hördes mycket konstigt..

Ringer till min mormor (63 år gammal men mormor har massor av problem, deppig ibland, högt blotryck, bensår, diabetes,  går med rullator så mormor är inte kry som vanliga 63 åringar så det är klart man blir orolig..

Jag ringer upp mormor och fick mitt obehagligaste samtal jag någonsin fått.. Hon säger att hon ser folk i sin lägenhet. Folk på taket, gubbar bakom gardinen. En liten flicka i hennes soffa.  Hon säger att Hampus har varit hos henne idag men ville inte krama om henne.. Hon var så ledsen över att hampus inte ville ge henne en kram.  jag blev så fruktansvärt rädd.. Tittar på Pontus och säger till mormor- men Hampus är inte hos dig! han är i skurup!. Pontus tittar på mig och förstår att något är inte rätt. Hon säger att hon haft besök under dagen ( utav folk som är döda).  Jag pratar med henne en stund, frågar om hon har ätit idag och så.  och tänker att något är så fel, jag måste dit!. Ringer mamma och säger att något är fel- men vem ringer man för att få hjälp- vad gör man?
112 är ju bara akuta fall. Ringer sjukvårdsupplyssningen.. Hon säger- åk dit och se. Hon har hemtjänskt som kommer ifall hon går och trillar i lägenheten, ring till dem så får dem komma.
Jag och Pontus åker till henne- dörren är olåst. Kommer in och mormor sitter som vanligt i sin fötölj.. Trodde allt var bra, jag frågar om hon ätit och hur hon mår. Hon svarar som vanligt.. Men sen säger hon att hampus och min syster monika har varit hos henne idag.. Hon har haft massor av besök och jag förstår att hon fortfarande fantiserar. Både Hampus och Monika var hos mina föräldrar.! . Och hon upprepar att hon är så förtvivlad- Hampus var hos henne, sov i hennes soffa men ville inte ge henne en kram..
jag försöker få mormor att inse att hampus inte har varit där men hon säger- jo han låg så fint i min soffa och sov.. Och monika sov bakom tv.n.  Sen grät monika som en gris..  men monika är med hampus i skurup svarade jag, dem har inte varit här mormor!!..  Trycker på hennes alarm  och en man svarar. Jag säger att något är fel och han skickar en distriktläkare.. Efter 30 min kommer två tjejer upp.. Dem kollar alla mormors världen.. Allt är bra!.  Dem stannar en bra stund och pratar med henne. Det enda dem sa var att hon skulle gå och kolla upp sitt urin- kunde vara en urinvägsinflammation som man kan få konstiga fantasier av!.
Hon var inte rädd för att vara ensam och var inte rädd för gubbarna bakom gardinen. Vi åkte hem för att sova lite.. Jag tyckte det var riktigt obehagligt när hon hela tiden pratade om hur min son inte ville krama henne och hon var så ledsen över det.  Att han sov i hennes soffa,  han har aldrig sovit där.. Hon pratade om min morfar.. Som varit död i 7 år..  Att han fanns där hos henne...

Ringde henne nu på morgonen.. Då var hon ledsen., gråten i halsen.. Hon hade haft morfar hos sig, efter vi hade gått. Men det var det enda. Inga konstiga gubbar, ingen liten flicka i hennes soffa mm.  Hon förstod att det var fantasier.. Morfar är ju död..  Hon tyckte det blev obehagligt. Hon ska kolla sin urin i morgon hos läkaren. Nu mådde hon iallafall bättre, inga fantasier och förstod vad som var sant och inte sant.!. Men usch tänk själva och veta att man haft fantasier.. ser saker som man vet inte finns där egentligen.. Känna att det har varit något fel med en men man vet inte vad..

Har hon mixtrat med sina tabletter? Hon hade trillat på morgonen så hemtjänsten hade fått hjälpa henne upp.. Har hon slagit huvudet då??. Är det urinen?

*pustar ut att hon var sitt vanliga jag nu i förmiddags.. Hon hade haft fantasierna redan sen i fredags.
Stackars lille mormor!.**

Ialafall idag kommer även Hampus hem- ska bli skönt att se honom! Få prata med honom och pussa på han!.
Åhhh han är så underbar! Min lille son! :)

va, är det sant?

Fick ett mms i lördags- kunde knappt tro mina ögon! En pärla som jag känner hade gått och gift sig!! Kan fortfarande inte smälta det.. Liksom du tjejen!. Det är inte likt dig :). Du har ju inte sagt något heller! :) Min första tankte var när jag såg bilden- VA JAG VAR INTE BJUDEN! Jäkla tant :). Men festen skulle vara till hösten så jag antar att detta var ett hemligt bröllop, annars ska jag kasta ägg på dig när jag träffar dig nästa gång *skratt*. jag som ville se dig i brudklänning *snyftar*.
Jätte glad för din/ er skull :). Säker på att ni kommer leva ett lyckligt liv tillsammans- ni passar verkligen ihop :).

Annars är det mesta som vanligt- fullspäckad vecka:
Måndag- idag- farmor kommer hit  i eftermiddag och ska klippa grabbarna
Sen blir det nog ikea. Vi körde dit igår men det gick inte att få parkering. Hela parkering nr 2 var fulll och det var trafikvakter som fick korrigera bilisterna.. Så vi ska nog ge det ett försök till idag! Vill ha dem där tavellistorna till hampus rum. samt en barnpall som man kan ha i hallen så det blir lättare att ta på skorna! Sen vill jag byta ut fönsterlampan i hampus rum!.

Någon av färgerna, kanske röd eller grönblåa.


Tisdag- Min kära pappa fyller år :). han börjar bli gammal, hela 47 år!.  Jag har beställt hans present och nu börjar jag tveka på om jag hinner få den innan i morgon eftermiddag då vi tänkte köra dit och fira hans dag, annars får han ha den på fredag!.

Onsdag, klockan 08,00 ska jag göra sån där grej med diabetes på mödravårdcentralen.. Dricka något sött skit, vänta2 timmar, sen stick i fingret och sen typ gå hem om allt ser bra ut.. Tror dem mäter magen då också! Får ta med hampus och hoppas att det inte blir några problem.. På eftermiddagen kommer en gammal kompis hit som också nyligen blivit gravid. Hon skulle på inskrivingsinfo här i Limhamn och tänkte då hälsa på. Inte träffat henne på typ 1 år :)

Torsdag: Inga planer vad jag vet :)..

Fredag: Mamma kommer och hämtar min prins!.  Han ska sova hos mormor och morfar hela helgen!. Så länge har han aldrig sovit borta förr, max en natt..  Kommer säkert få en eller två tårar i mitt öga på lördagkväll när jag går och lägger mig.

Lördag, först jobba sen ska vi på FEST :).. Längesen jag klädde upp mig så det ska bli riktigt kul :).. Vicky, älsklings syrra blir hela 18 år!. Så då är det stor fest :). hela tjocka släkten och alla hennes kompisar. Det ska bli så skönt att gå dit och inte behöva jaga Hampus eller tänka på vart han är :). Bara kunna slappna av och ha det trevligt!.

Söndag- SOVA :) Tills mamma kommer hem med min älsklingspåg :)!.

Nog om vad som händer denna veckan- just handlat på nätet ett sängoverkast! HOPPAS jag inte blir missnöjd med detta bara!.


Tänkte göra ett lila tema i sovrummet. Lila sängoverkast och lila lykta samt en lila fönsterlampa!

. Sen blir det nog med lila i rummet :)


kökslampa beställdes också!. tyckte den var fräck!.  och grytlappar

Allt kommer om en månads tid och hoppas då det bli fint :)


Nu ska vi ut med Dante och sedan gå och handla lite, mjölk, jucie och såna saker :). Smulpaj till Pontus som han önskade!.

// hej hopp

syskonvagn inköpt!

Då är syskonvagn inköpt!! Det slutade med en babytravel syskonvagn!. Svart med en hård liggdel..
Hampus älskar den, den står stående just nu i vårt vardagsrum och han vill hela tiden sitta i den  :).. och så ska dockan ligga i liggkorgen *sött*

Har varit skit kass på att skriva blogg.. Känns som det är samma saker jag skriver om hela tiden och jag vet inte längre vad jag ska skriva om för att det inte ska bli uttjatat.. Så har ni några tips om vad man kan skriva om eller vad ni vill läsa om så hojta till!.

Annars har det varit en full späckad dag.. Morgonen började med att elkillen var här och myttade mättare. Gicks en ut med hunden, snabbt upp och lämna honom sen gick vi och handlade.. hem med varorna, och gå direkt igen..

Träffade Johanna och Kevin inne i centrum. Handlade lite fika sen gick vi till lekplatsen där killarna lekte lite och vi pratade lite skit!. Efter någon timme gick vi hem, Hampus somnade på vägen. Lyfte upp hela vagn+ hampus sovandes *tungt men än klarar jag det* och körde ut honom på balkongen.. han sover så gott utomhus :)..

Det kan man väl göra när bebisen kommer också? Om man har varit ute  så kan man bara bära upp bebisen och ha henne på balkongen? I en korg eller något? Balkongen står ju givetvis öppen...

Har handlat en massa saker på tradera, bilder finns på vår bilddagbok... handlade för 500 kr + frakten.. Sängmobil, overall, massa kläder. Nu väntar jag på lite saker till- fast  det är enbart  kläder.. Sen har jag budat på en skip hop skötväska, hoppas jag får budet :). Den hade blivit bra till syskonvagnen :)

Sen är det bara blöjor och välling som återstår så har vi allt :). Men det är sådant som man kan handla i sista minuten :). Så vår lilla tös- du kan komma när du vill nu- vi är redo :).

Familjen Andersson

Vi heter inte längre familjen johansson, utan familjen Andersson men vi stannar gärna kvar på denna bloggen ändå ;) . Välkommen hit! :).

RSS 2.0