Älskade Mormor- sov så gott.

Idag 08,35 somnade min mormor in.

Det är..... ledsamt... jobbigt.... men också fridfullt.. Många tårar rinner för mina kinder idag. Känns ofattbart..

Jag kommer aldrig få se henne igen, eller prata med henne, se henne skinna upp när hon ser mina barn. Framför allt Hampus.. Mannen i hennes liv...

Nu har jag inte min mormor längre där jag kan prata om mina minnen om morfar,  eller hur våra utflykter när jag var mindre, eller berätta hur det är med barnen. 

Jag har mist min barndomsidol.
Alltid när jag var mindre var det alltid mormor som gällde.. Jag skulle rymma till mormor när mamma var "dum". När jag gjorde mig illa i armen skrek jag efter mormor- hon skulle rädda mig..
Även om jag alltid sov över där under hela sommarlovena och firade nyår där så brevväxlade vi på vardagarna och skickade vykort. Dem har jag sparat och tänkte läsa upp dem för mormor eftersom breven är 15 år gamla. Men det hann jag inte.

Jag gråter och gråter. Min käraste mormor. 64 år gammal fick hon bara bli..
Helt klar i knoppen men kroppen fungerade inte lika bra som den ska göra för en dam i den åldern.

Jag önskar så att hon är uppe i himmlen nu med morfar - hon har saknat honom så...  Jag hoppas dem är på en plats där ingen smärta finns och att mormor kan gå, där hon är lätt som ett fjun.

Hon kämpade och kämpade för sitt liv varje gång hon åkte in till sjukhuset- jag trodde hon skulle klara det denna gången också...
Jag var där igår, hon sov hårt och det gick inte att väcka henne. Hon var inte i koma och inte medvetslös utan hon var bara så trött och uttmattad. Jag pratade med henne och höll hennes hand.
Jag hoppas hon kände att jag var där.....

Nu har vi varit där och sagt farväll.  Med tiden blir det bättre men just nu är det så overkligt.


Tillökning?

Denna vecka kommer bli så spännande :)

En natt denna veckan kommer det att bli tillökning.. Något av det sötaste som finns :)

Jag ser en blivande modell i studion senare när den äldre med en stor röd rosett runt halsen!!

Så spännande :) Jag har varit med om detta två gånger innan och det är en mysig upplevelse. Att få snusa, gosa och känna värmen, och dem små gnyljuden :)

Ja bilder kommer senare när förlossningen sket :)

underbara Elly



Igår gick färden till Alexandra, Martin och deras Elly. Gudomligt söt och bedårade var hon! Och luktade så ljuvligt nyfödd.. Jag blev så klart bebissugen och Hampus sa att han ville köpa en bebis :) 

Efter fikan var det dags för fotorafering och det blev en hel del bilder på Elly. Hon gillade nog att ligga framför kameran för jag kunde ta en del bilder utan skrik och rop efter mamma och pappa :).

Fler bilder kommer senare då Alexandra & Martin har sett alla bilderna :)

bilen är packad.

Nu är bilen packad med fotostudiosakerna. Så det är bara att lasta in barnen, skötväskan och presenterna i morgon och så beger vi oss mot småland.
 Färden går mot Sjöbo, hörby, kristiandstad-  karlskrona- kalmar- emmaboda- FRAMME =)

Så vi beger oss så fort vi vaknat i morgon :9 Ser framemot att träffa familjen och snussa lite på bebis. Lite bebissugen har man blivit igen men nej inga fler barn här :)
Jag siktar in mig på att bli moster istället, snart hoppas jag :)

Idag har jag jobbat, sen blev det ikea med syrran och sen blev det mobilia för att hitta presenter vilket var himla svårt! Kände klockan tickade fort också så det fick bli något litet bara.

Sen åkte vi inom mamma och lämnade blommor, eftersom hon fyller år i morgon =) ska även in där i morgon kväll när vi kommit hem från småland.
Vi pratade jobb och i nästa vecka ska jag jobba fulltid, sen får vi se vad som händer..

Nu sover min prins här brevid mig, vi tittade på idol men han somnade- han får ligga kvar hos oss i natt så jag kan mysa lite i morgon bitti =) Nathalie som snart blir 2 år sover gott i sin säng- hennes personlighet blir bara underbarare för varje dag som går, och nya ord =) dem är så roliga mina barn =)

nej nu ska jag kolla lite tv sen sova =) EN ROLIG DAG FRAMFÖR OSS I MORRN =)

Vad folk är smströga :)




Ja det tycker jag, man skickar iväg ett sms och får svar dagar efter.. Förstår inte varför :) Inte tid och svara?
Hur långsamma skriver ni sms? haha
Jag skrivet ett långt sms på max 30 sekunder... :) Några av mina vänner är såna som svarar - en annan dag.. TRADIGT  men tur är inte sms någon viktigkt för då ringer man..  Men ändå :)

Läste ut boken igårkväll, jag har aldrig fällt så många tårar över en bok.. Man har själv man så man tar det på ett annat sätt då skulle jag vilja påstå. Man vet hur mycket ens barn betyder för en. Läste ut boken på sammanlagt en dag och den var mycket bra och rekommenderar den!

Jaha i morgon är det fredag! Helt jäkla underbart.. Det är det roliga med att jobba tycker jag- att helgen blir något specillt- man ser framemot ledigheten  :)

I helgen kommer Jonas hit och ska hjälpa till lite- jag funderar på vad jag och barnen ska hitta på. Skickade sms till Alexandra i småland men ja- inget svar såklart :) det kommer väl efter helgen ;)
Jag blev så sugen på att åka till henne och träffa familjen, den nya familjemedlemen :) ja och det blir ju en utflykt med eftersom det är en lång bit upp på  3 timmar.
Blir det inte av så kommer hon och flickan ner i veckan så då får jag annars se henne men jag vill upp! Fy skam på mig som bara varit där en GÅNG på FYRA ÅR!! * slår mig på fingarna * vilken dålig vän jag är- men jag skyller faktiskt på att jag inte haft mit körkort så länge och sen haft barnen! Men nu vill jag upp i helgen- vi får se om hon har tid med oss!

Annars får jag ut och shoppa bebiskläder iallafall för dem kommande bebisträffarna!
Pernilla och Calle fick ju sin bebis i tisdags.

 Här har vi henne :)

massa text- ska fota lite sen så här kan komma en bildbomp!






Annandagen- den sista dagen...

denna boken ska jag snart ge mig på att läsa! Den kom justi brevlådan
Jag läser annars inte böcker men jag tycker om böcker som är sana och har det där extra som får mig intresserad. Händelser...

Om boken:
"Marie berättar i Annandagen om familjens resa till Thailand, om hur de får återvänta till sverige utan sin dotter Paulina.
Hon skriver öppet om alla känslor som hon upplever i samband med tsunamin. Vi får även gta del av hur familjen tar sig tillbaka till en fungerade vardag..."

Mer om boken finns här- taget från Emelies sida.





Storasystern i denna familjen Emelie Ohlsson är fotograf- en mycket duktig sådan som jag läser hennes blogg och har gjort det nu ett bra tag och hon berättade om denna boken hennes mamma har skrivit.

Inväntar lugnt och fridfull stund med en filt, kopp te och boken!


Annars händer inte så mycket- går och väntar sms från Pernilla :) Hon har gått över tiden och bebis är snart här :) Vattnet gick kanske igår- dem var inte helt säkra så vi inväntar :)

Annars händer inte så mycket annat i veckan. jobb... Igår jobbade jag 14 timmar! men annars bara runt 5 timmar om dagen..  Ska proba på något nytt recept idag- se om jag kan fota lite medans jag gör den så lite bilder kommmer in på bloggen :) tomt det varit på senaste!

inväntar fortfarande mina visitkort- det blev fel förra gången.. Så nu inväntar jag dem rätte!!

Ja nu ska jag läsa lite bloggar :)  Blivit några mindre nu när jag raderat lite folk..

Nu ringde chefen- mer extra jobb ikväll eller i morgon! BARA BRA FÖR MIG- jag och pontus tänkte åka till ullared och handla alla födelsesdagspresenter och julklappar till barnen där iår!





Ingen lust men ändå.

Just nu har jag kommit in i en svacka.. Inget är roligt, för jag har ett bekymmer som ligger och drar massa energi, och det finns inte så mycket jag kan göra åt " bekymmret" mer än att vänta.... Det hindrar mig också från att åka tll Alexandra, martin och Elly!!! Så tråkigt...


Så därför har jag inte bloggat och dels för att varje gång jag tänker blogga kommer min sambo och ska ha datorn...  Så ja därför har jag inte bloggat . men nu så...

Förra inlägget blev lite skumt- ber om ursäkt för det- jag hade råkat trycka till någon knapp och hittade inte knappen igen för att göra texten normal =)

I fredags hade vi det mys här hemma med brie ost, salta kex och goda vindruvor med bubbelcider och kollade idol. Underbar fredag när man jobbat hela veckan =)  På lördagen var det städ och damning som stod på listan. Sen gjorde jag hemmagjord lera vilket var mycket lätt att göra!
vatten, vetemjöl, salt ochy citronsyra! och karamellfärg! play-do lera.
Sen kom Svärfar och gammelsvärmor på besök och det blev fika. På kvällen blev det pizza med min familj :)

Idag söndag har jag och hampus tillbringat dagen med min faster. Även röstat såklart!
Ätit god mat och gjort söndagssysslor- tvättat, barnen har fått rensade öron och naglarna klippta!



Ser ni vart Hampus är på bilden?? =)

Han och barnen på skolan var med i tidningen i veckan- förskolan invigdes :)

Nu inväntar jag bilderna från fotografen som var på dagis i fredags :) nathalies första - åh vad jag längtar :)
nyfiken i strut som jag är!!!


Och sen väntar jag ivrigt på Pernilla och calles baby!! Tycker den kan komma nu så jag får gosa hihi :)

I veckan är det jobb som gäller... 4,5 timme 3 dagar i veckan  oc h 2 dagar 5,5 timme . men i morgon ska jag ev jobba över...  Önskar dock att tjejen på syrrans jobb  går så jag får hennes jobb- det hade varit strååååålande :)

Godnatt!!  





skärp er!

Nu har jag skrivit hur många inlägg som helst men ingen som vill kommentera men snoka ja det går bra va?
17 st idag men ingen har kunnat skriva hej - skriv bara hej =)!!!!!

Annars går det bra på jobbet- imorgon blir det jobb sen tandläkaren sen iväg på nästa jobb men det tar bara 1 timme.

Idag var det invigning på dagis och snart kommer det i tidningen - håll utkick :)
nu inväntar jag idol sen SOVA!!
Trött som.....

Natti natt!

Present till en ny familjemedlem.

Jag har två fina vänner som har/ och ska få sin bebis snart. Och jag satt och funderade på vad det roligaste är att få till sin nykommling.

Så jag ställer frågan till er andra mammor:
Vad var det roligtaste ni/bebisen fick i present när ni fick barn?

Vi fick det vanliga- nallar och kläder :) Ett par skor oxå!

Vad fick ni??

Sweet Mommy Blogs Awards




Instruktioner:
* Ge denna awards till någon eller några mammor du tycker förtjänar denna.
* Skriv varför dessa just förtjänar blogg awards
* Be dina vänner som fått awarden ta bilden och instruktionerna och ge vidare.
* Länka till den som gav dig Awarden.


   Jag vill ge denna awarden vidare till:

Ida för att hon alltid är på så glatt humör och är en bra mamma till Melle :)

Sara En helt underbar mamma och en fin vän!  Med Sara, Benjamin och Amanda har vi alltid så trevligt tillsammans! 


Sofie ( har ingen blogg längre men tycker hon är en kanonmorsa så hon får också vara med på ett hörn :)

Malin Med sin Tuvaluva och den kommande bebisen . En blivande tvåbarnsmamma som skriver om sina dagar som mamma!

Stor Tack till Eva som jag fick denna Award ifrån... :) :)

Rolig, unik och speciell present.

Satt och surfade runt när jag kom in på denna hemsidan
http://www.karikatyrer.se

Helt sanslöst vad duktig och unik present att ge bort till VEM SOM HElST!

Killen ritar av ett porträtt samt även intressen runt i porträttet. Svårt att förklara men gå in och kolla!! Jag ska helt klart göra något sådant till min pappa nästa år när han blir 50!


 



Liten flicka i studion



Två små flickor var i studion idag :) Nathalie ville visa upp sin docka och den skulle bli fotograferad tyckte hon :)





Så här ser min studio ut :) Blixtarna är nersänkta eftersom jag fotade nathalie!
Andra delen ni inte ser är en säng/soffa, databord och köksbänk med massa luckor där jag förvarar andra fotosaker.

Nu blir det strax sängen! hörs i morgon!

Melle



Melvin på släktträffen :)

Praliner och champange!


Ligger i soffan med ,datorn i famnen, äter chockladpraliner och dricker skumpa och får fotmassage!

Nä inte riktigt.. Baconchpis och saft och ingen som masserar. Men jag njuter ändå :) Är ju barnledig :)
Barnen är på dagis och jag har varit på arbetsförmedlingen och pratat lite och fått ny handläggare. Sen ska jag fråga efter en jobbcoch och försöka bli bättre på att skriva jobbansökan! Jag skickar iväg ca 2-4 jobbansökan varje måndag och tisdag då det har kommit in några nya. Första gången man gjorde det skrev man mycket men efter man skickat 10 ansökningar så blir det tvärstom i hjärnan och tråkigt att skicka jobbansökan- samtidigt som det är så sällan man hör något ifrån dem. Aja sökandet går vidare...


Fick en massa kommentarer igår tror jag det var- hur hittade ni hit ? =)
Trevligt iallfall med nya besökare :) Välkommna!

Annars vet jag inte vad som sker idag, hämta barnen klockan 14.. Blir kanske lite målning men vad sen? Kanske fixa på barnens rum.... ? Möblera är alltid kul..  Nä inte möblera- finns inget att möblera. Vad ska jag då hitta på?
Skulle vilja få bra studiofoto på barnen men det går inte att göra det själv.
Ingen anning vad vi ska hitta på.. Hatar när man kommer till en sån punkt man inte vet vad man ska hitta på för något!!

Aja- återkommer senare!
Föresten är detnågot ni undrar över eller vill se foto på så skriv!! :)

Lite svar på frågor

 Flickan på bröllopsbilderna HAR NAPP JA. Flickan hade precis sovit i bilen och fick väckas till bröllopet därför hade hon napp. Flickan ska bli 3 år i november tror jag det är.


Sofie- Jag har kanske inte skrivit det på bloggen? men jag tackade nej till jobbet! Det fanns ingen framtid i jobbet så jag tog det inte! Sökandet går vidare! :)

Nu ska kolla vidare på Idol :)

Dagen har innehållt dagis, sen bokskogen med glass och liten promenad sen hem och tog det lugnt en timme sen kom syrran och hämtade oss sen vidare till klas olsson i tommelilla hej här får du minst för pengarna!!!
Och nu sitter vi och kollar på Idol- sen blir det sängen och tvtittande! I morgon ska jag till syrran och fixa mina två naglar. Smällde av dem i bildörren innan...
Ses i morgon!
Då blir min PAPPA 49 år  39 år :)

Ni missade väl inte

Ni missade väl inte Idol Kul att det startat igen! Annars föjer jag inga tvprogram..

Idag är det tandläkaren, håller ju på att rotfylla 2 tänder. Redan varit där 2 ggr och har 4 gånger till.

Så det är vad som väntas idag- sen kommer Pontus hem senare ikväll för han ska till jonas!
Undrar hur det är att ligga med munnen öppen i en timme när man ärtotalt förstoppad i näsan!

Igår skulle barnen på dagis men jag  lät dem vara hemma. Pernilla och jag skulle till mobilia så vi hoppade över dagis och åkte till pernilla och hämtade upp henne. sen bar det av till mobilia, därefter till svärmors cafe och åt middag och sen vidare till Entre! En heldag!

Idag är det som sagt tandläkaren och sen slappedag.. Känner mig trött!

Kanske hörs senare på bloggen!

Bröllopsfotografering

  


 



 

Fler bilder finns men bilderna är förstora och det vill inte bloggen ta emot. Fler bilder finns på min facebook och ska nu också laddas upp på min hemsida!

Bröllop- svåraste uppdraget

Herregud säger jag bara. Vilken match! Kyrkan var ljus och fin men jag fick ändå köra på så ljusa inställnigar i kameran för att det skulle bli ljust. Det resultatet blev suddiga ansikten och kornigt! Jag tog nog ca hundra bilder men typ 5 är okej och det är inte ens några roliga bilder! Jag har en liten känsla att det kanske hade varit enklare om jag hade fått röra mig lite, stå lite närmare. Nu satt jag ju på bänken. Det blev verkligen ett skit fotografering! Men övning ger färdighet eller hur! Bilderna kommer att komma när vi köpt nytt modem då det har gått sönder och tid finns, börjar ju jobba i morgon :-) .

Svåraste uppdraget.

Idag ska jag göra något jag känner mig extremt förvirrad och nervös på. Fotografera ett bröllop. Men det är så att det är lite speciellt. Jag är inte deras huvudfotograf utan jag har själv frågat om jag fick vara med och fota. Dem som ska gifta sig är Hampus och Nathalies förskolelärare på förskolan i Höör. Jag träffade även hennes blivande man då dem var hemma hos oss och hämtade saker då jag gav bort halva vårt hem. Så mitt stora problem är - vart ska jag placera mig! Bruden sa bara- att jag fick gärna vara i kyrkan och fotografera men inte vara i vägen för den riktiga fotografen och det förstår jag med :) Men vart ska jag ta vägen ändå? Vart sätter sig en "andra" fotograf? Vi har ju inte samtalat innan om detta så det är väl upp till mig då? eller? Iallafall tänkte jag köra en god tid innan och kanske se om jag kan gå in i kyrkan och kolla snabbt hur det ser ut och välja bänk utöver det? Och vilket av mina objektiv jag ska använda! Jag tänkte inte gå runt i kyrkan och fotografera utan hålla mig längst ut på bänken så jag kan fota när dem går in och går ut... Ja det är väldigt pirrigt- känns som det är stressande och fotogtafera ett bröllop då så mycket händer-just för brudparet med sen alla omkring. Dem har 4 barn och en liten tös- kanske är hon tärna och då måste hon med komma på foto :) Ja det ska nog gå bra... Jag har inget at förlora då jag bara är frivillig :) Men en massa undran flyger runt i huvudet ändå... Jag håller en tumme för det ska gå bra!

Börjar på måndag!

Japp, chefen ringde innan och sa dem ville ha mig som en av deras anställda :) :) det var fler på intervjuv idag men dem valde MIG :)

Så nu börjar jag redan på MÅNDAG!

Hoppas att få full tid så fort som möjligt så jag kan börja HA EGNA PENGAR :) FÅ LÖN! :)

Så nästa vecka börjar barnen dagis på allvar, heltid :)


Wiiiii :) glad!

Nu ska vi strax köra och hämta Jessica och hämta nathalies jacka som kommit från HM.
Sen blir det grillning med dem bästa <3

Hoppas Hoppas

Igår var det inte min turdag precis.. Det gick rent åt helvete.. Men vi fick träffat Sara, benji och amanda en liten stund iallafall!!<3

Hampus mådde dock inte alls bra , feber och dålig i magen. Så han fick sova hos oss i natt men vid tolv fick det bli sofflägge för han och med för han gnällde och kunde inte sova där.

Sen somnade vi gott i soffan men fann vad flugorna var på en i ansiktet!  Pontus fick ta en halv sjukdag för hampe för jag skulle på arbetsintervjuv.

Väntar nu samtal från "chefen" om jag får jobbet eller inte. Var fler än jag som var på intervjuv idag..

Ett jobb som var mindre i lön än vad jag har haft innan men det var bra arbetsrutiner och i svedala så det var lagom avstånd och jag hade fått ihop till räkningarna så jag tycker det är värt att testa iallafall!

Nu ska jag och barnen köra och handla blöjor till nathalie och fylla på kylskåpet lite gran!
Ikväll kommer brossan på besök! Ska se om jag kan natta nathis när vi kommer hem så ska jag fotografera stugan lite!

Försten- min hemsida börjar bli färdig :)
titta gärna in
www.fotografdiana.dinstudio,se

Familjen Andersson

Vi heter inte längre familjen johansson, utan familjen Andersson men vi stannar gärna kvar på denna bloggen ändå ;) . Välkommen hit! :).

RSS 2.0