klippa vänskapsband.

Ja har jag funnits på din facebook innan men inte gör det nu, är det för att jag har tagit bort dig.

Igår rensade jag bort 20-30 stycken från min vännerlista.

Undrar ni varför- beror det på olika anledningar men den största är antagligen för att vi inte längre umgås,eller  pratas vid eller hör av varandra helt enkelt... Tråkigt men sant..

Så igår rensade jag så att jag bara har dem jag pratar med på facebook och jag skulle nog kunna rensa lite till men det gör jag en annan gång..


Tycker det är tråkigt när man glider isär, men att man sedan gör sig synlig och säger- vi måste ju träffas- det var ju så länge sen... Nej för mig är det ingen vänskap direkt.. Om det kan gå månader innan man ens hörs av- kan den "vänskapen" lika gärna rinna ut i sanden. Jätte tråkigt men då har man väl glidit isär..

Så så är det- hellre få riktiga vänner än många "låtsas" vänner..

nu ska jag köra! Hejsan :)

Alla dagar.

Förlåt bloggen för att jag inte skrivit på länge! Vi kom ju hem onsdag natt.. På torsdagen skulle jag gå brevidgång på ett jobb, efterdet körde jag och syrran in och tittade i några affärer, även babyland där jag stötte på pernilla och amanda :) på långfredagen hade jag jobb igen och efter det körde jag direkt in och handlade vagnen jag hade blivit kär i! 



En brio spin! Kan även säga att den finns att köpa för endast 2250 kr. brio och carena har 25 % rabatt fram till 5 maj eller något sådant! annars kostar vagnen strax under 3000 kr.



 På lördag var det påskafton.. Påsken blev helt underbar men började med stress!

Jag hade frågat mamma långt innan om vi skulle fira påskafton hos oss.. Vi firar alltid bara påskmorgonen i vår familj.. På långfredagen -  fick jag ett sms som jag läste. Ja ni kan komma i morgon kl 10 och äta påskfruskost :)

kl 10 står vi utanför mammas dörr och hampus frågar om monika med ska komma.. Ja det ska hon- det tror jag iallafall sa jag! Men då kommer mamma och pappa ut genom dörren och säger- vad gör ni här? vi ska ju köra till er nu!! Jag hade allstå läst fel på sms:et!! det stod dem skulle komma till oss, inte vi till dem :)
 
Vi skrattade och sa men då kör vi och handlar frukost- bjud med syrran och mange sa vi!  Pontus, jag och barnen körde snabbt och handlade och vid 11 om alla och vi åt frukost och barnen fick påskpresent utav mormor och morfar med kläder och syrran och mange fick dem ett stort påskägg var fullt med godis! Det fick dem även utav oss!  vid två tiden körde alla hem och vi hade då bestämt grillning hos mamma och pappa vid 16..

En jätte fin dag tillbringades och på söndagen kom farmor, farfar, faster och Inger och vi hade "knytkalas" med sill, ägg, prinskrovar, nypotatis, köttbullar, gräddfil och gräslök! Gott!!

Måndagen kom och det var min sista brevidgång på jobbet och sen skulle jag jobba själv mellan 13-17.. Kände redan på mig sen innan att detta var inte rätt jobb för mig.. Det var helt enkelt för tufft och dagen slutade inte bra alls.  På vägen hem från jobbet märkte jag hur bromsarna på min bil slutade att fungera och jag blev väldigt nervös.. Men hem kom jag och nu åker bilen till skroten.. Min älskade bil!

Men redan i morgon torsdag kommer min första EGNA bil! Som jag SJÄLV har köpt och som står helt på mig :)




Annars finns det inte mer planerat förutom Neos 2 års kalas på lördag- det ser vi fram emot :) Faktiskt Hampus & Nathalies första barnkalas som dem ska gå på :)

måste rusa- Pontus jagar mig!






Dag 10! Kalla Sverige!

Nu ligger jag hemma i min sang. Med männen i mitt liv, flickan i mitt liv ligger i sin säng :) jag kommer hem efter tolv tiden och det var helt underbart att se min familj igen! Pontus hade väckt Hampus och han blev lite blyg men glad av att se mig. Det tog inte lång tid fören han frågade efter sina presenter :) Hampus blev jätte glad. Till honom hade jag köp en Thomas tåg som kan köra själv. Ett Thomas tåg som kör själv med tågbana till , en Thomas tröja, en blixten Mac qeen ryggsäck -à + plånbok. Nathalie fick- en ryggsäck, en minniplånbok, en stor tygdocka, hårsnuddar , hårklämmor och j Kläder. Till mig har jag köpt lyckta och smycken ! Tänkte se om jag kan ta ut fler bilder i morgon ! Nu har ögonen i kors! Natti

Dag 9

Hejsan folk!
idag ar det bara en slappe dag.. Vaskan ar packad och vi har varit och handlat.. Bara mamma och jag
...
Maste beratta en sak som hande igar kvall.. Mamma och jag gick sjalva och handlade. Det finns en supermarket som ligger ganska nara familjens hus. I den butiken finns valdit mycket. Klader, mat och leksaker.
En butik mamma och jag verkligen fastnat forr. Brevid affaren ligger mc donals.. Mamma och jag var hungriga och sa att vi kunde ata spagetti innan vi gick in i affaren...
Portionerna har ar valdigt sma sa vi tankte da tar vi dubbla portioner.  Vi bestallder 4 st portioner, alltsa 2 var..  Jag bestallde och servitrisen borjade att lagga fram var mat.. 2 spagetti och sen forberedde hon vara dricker. Men eftersom hon bara la fram tva stycken sa tog vi det som att hon inte forstod att vi ville ha 4 st sa vi sa- ta tva till... Vi betalade ytterliggare 80 p men nar vi fick var mat fick vi -  2 st dricker och SEX portioner mat.
Vi skammdes som fan och skrattade- vad tusan skulle vi gora haha. Vi sa vi ater ute sa ingen kunde se var mat.. Ja vi borjade ata men slutade med att vi hade 2 st hela portioner kvar. Vi skulle in i butiken och handla och tankte vad tusan gor vi med maten.. Vi kastar den inte nar det finns fattiga som garna vill ha maten... Vi gick utom omrader och hittade en kvinna med ett barn, dem salde lite godis pa ett valdigt litet bord. Jag gick fram och fragade damen om hon ville ha var mat och att vi hade bestallt for mycket mat. Hon sken upp som en sol och hennes man kom och tackade sa hemskt mycket. Det var roligt att se att nagon vissade gladje och dem sa ordet thanks!!
Iallafall idag har vi handlat igen pa supermarketen.. Vi alskar den supermarketen! Nar vi kom hem insag vi att vi maste ta en till shopping tur dar idag :) Detta ar ju var sista dagen har eftersom vi aker sa tidigt i morgon!
Och Neo fyller 2 ar idag sa nu vet jag vad jag ska kopa till honom dar :)
kl ar snart 16  har. Da blir solen lite skonare sen gar vi dit! Eftersom det ar sista dagen idag kopte vi en rulltarta att bjuda pa..
Bild kommer senare pa tartan- den var jatte fin! Eftersom det ar sista dagen sa ska vi alla ata ute idag.. Pa mc donals. Vi hade garna velat ata ute pa en fin restaurang men eftersom dem bor sa langt ifran allt far det duga!
3 cykeln ar valdigt popular har!  Ikvall tar vi den dit nar vi ska ata!  Jon vill helst inte att vi gar i morker!
Pa detta internetcafe ags av Marylen, en 29 arig tjej med 2 sma pojkar. hennes man har tyvarr inget jobb och hon berattade att hennes syster in law fatt hjalpa henne med att ha internet caffe. Hon ar som sagt 10 datorer, + 1 sjalv + tv med tvspel.. Eftersom hon ar en sadan glad tjej varje dag vi kommer och att hon till och med stanger dorrarna efter vi kommit in for att vi ska fa sitta i fred tyckte vi att hon var vard att fa en liten gava utav mamma och mig.. Vi gav henne 1000 peso vilket ar valdigt mycket har i filippinerna! Hon blev sa glad och kramade om oss och det ar nagot inte filippinerna gor- kramas!
Eftersom mamma och jag drar pa oss mycket uppmarksamhet sa har vi alltid en massa barn bakom oss inne pa internet cafet och det kan ibland bli lite storrigt, dem ar inte dar for att surfa utan for att titta vad vi svenskar gor..
Iallafall blev hon sa glad att hon ville ta ett foto pa oss och har nu serverat oss med iskall lask och nacho chips :) Sa visar hon sin tacksamhet mot oss :)
Ja vad har vi annars att beratta- myggorna alskar mina ben och jag har nu 15 st bett som kliar nagot vannsinigt!..
Ja idag har jag inte tagit nagra bilder direkt- tankte att nar jag kommer hem kommer jag lagga in valdigt manga nya bilder under varje inlagg-dag for dag- men jag hojtar till nar detta ar gjort sa kan ni lasa mina aldre inlagg igen fran resan i filippinerna!
Varje gang vi gar ut fran villa omradet gar vi forbi detta... 2 killar forsoker ordna upp sopphogen..  Soppbilen har gatt sonder om vi forstod det ratt sa darfor kastar alla sina sopor dar nu..
En gammal bild pa mamma som ar tagen dem forsta dagarna vi var har...  Jon sa att vi skulle smaka pa en coconut. Vi korde in till kanten och Jon sa att dem skulle ordna en sa att vi fick dricka.. Vi tyckte inte det smakade sa gott sa vi ville bara kopa den dem hade fatt skara i men Jon sa vi koper tva och vi sa nej vi vill bara ha en men da sa Jon till vi tar tva.. Vi gillar inte nar han gor sa.. Det ar vi som far betala och da tycker jag att det ar vi som ska bestamma hur manga vi vill betala for..
Det har hant oss nu ett antal ganger att vi sager att vi ska gora nagot med Loida och Joyce och sen far vi reda pa i sista minuten att vi ska betala for ytterliggare 2 pers. Dem fragar aldrig om dem far folja med- allting tas for givet.. Ogilla..
Bloggen uppdateras inte i morgon eftersom vi flyger  onsdag 10:55 filipinsk tid = 24.00 ( tolv pa natten fran tis till ons. svensk tid och landar i Danmark kl 22.30 pa onsdag kvall!

Tack for att ni foljt bloggen fran filippinerna och att ni kommenterat- varit jatte roligt att lasa :)

Dag 8 Subic Bay Ocean Adventure

Idag har varit den basta dagen pa hela semestern! :) Klockan 06 gick vi upp och 06.30 gick farden. 12 mil till Subic Bay fran Malolos!.
Dagen skulle spenderas pa Ocean Adventure dar dem fina delfiner var! Efter det skulle vi ta en titt pa stranden! Som jag langtat efter det!..

Nar vi var pa vag till Subic bay blev vi stoppade av en sakerhetsvakt.. Ronald hade inte sitt balte pa sa Jon var tyvungen att hoppa av bilen och visa sitt korkort.. Han kom tillbaka och sa- vakten vill ha vatten!
Alltsa bytade vi vatten mot att inte fa boter!!! hahaha som mamma och jag skrattade!


Framme!


Eftersom jag inte lyckats fa nagon farg kladda jag bara snabbt pa med solkramen.. Ocean adveture ligger precis vid havet... = en fin rod brand diana nu pa kvallen hehe..

 nar vi kom in borjade vi med att se Sea Lion. Sjo lejon ar inte riktigt detsamma som salar!

En kanon bra show med mycket skratt! 



 

Det killen gjorde gjorde aven sjolejonet :) Ja som sagt en underbar show! Det gjorde dem riktigt bra!

Efterat sa jag till mamma- vi maste ta ett foto med sjolejonet men mamma var skit radd :) 
 Vi gav 350 p = 56 kr for 2 personer och da fick vi ta 3 bilder med var egen kamera.



Ser ni hon racker ut tungan pa bilden :) Hon misste sina ogon nar hon var liten sa hon ar blind..


Efter det tittade vi pa andra som badade med delfiner. Det var ocksa nagot mamma och jag ville gora men fick reda pa att det var ko och att det skulle vara vid 15 tiden och var var tvugna att aka 13 om vi skulle hinna med allt.



Delfinshowen var 12.30 och den var bra den med.. Dock hade jag redan sett en delfin show pa kolmarden sa darfor blev det inte lika mycket wow som sjolejonen!



Nar klockan var lite over ett hade mamma och jag bokat fototid med delfinen sa vi var forst ut!










Underbar traff :)

Efter det akte vi och handlade och sen forsokte vi hitta stranden!
Efter en tur hit och en tur dit hittade vi till sist en liten strand!











I morgon ar det bara slappe dag, packa vaskan for pa onsdag morgon aker vi hemmat! En flygtid jag inte ser fram emot- far sa jakla ont i rumpan och sova pa flyget ar vardelost!  menmen - sk bli skont att komma hem till sin familj! Kunna sova i sin mjuka sang,ata sin egen mat, duscha i den tempratur man vill ha med mera.

Har i familjens toalett finns det massa kackerlackor i badrummet- jag verkligen hatar det! Toalettstolen har gatt sonder sa man far ta en spann och halla i.. Duschen har bara kallt vatten och du star pa cementgolv.. Ingen vask heller pa toaletten.. Ja man langtar da hem..  

Nej nu ska jag avsluta- kl ar 22.56 och Lyn stanger 23! Godnatt Sverige!


Dag 6 och 7. Inget roligt alls...

Igar som ni kanske markte kom det inga bilder.   Vi skulle ta bussen till Loidas syster. Men pa kvallen sa Jon att vi kunde ta hans 3cykel och det tjanade vi pengar pa och delst tog det inga lang tid som bussen skulle gora..
Vi packade varan vaska och akte. Vi skullle sova dar men egentligen ville inte mamma och jag det men vi marke pa Loida att hon ville helst vi skulle stanna dar fran fre - son. Vi akte iallafall och nar vi kom fram bodde hon i ett ett litet hus som var under renovering.. Dem hade kopt en tomt som dem skulle bygga ett nytt hus pa.. Men deras slakting bodde i huset intill och det var dar vi tillbringade tiden och skulle sova..
Det var ett lyxigt hus. Utsidan var det inte sa lyxigt men insidan var..  Tyvarr inga bilder innan men dem hade iallafall riktig kok och badrum samt marmor golc och riktiga vaggar.
Nar vi kom dit var ju aven Loidas 2 andra barn..
Stammningen dar borjade redan jatte daligt. Systern till Loida kunde inte engelska och barnen som ar fran 27 - 16 ar var blyga och sa ett ett knyst.
Dem grillade men mamma och jag avstod deras mat.
Dock smackade vi pa dem bla baren. Det var filipinska grapes, valdigt torrt i munnen blev det :)
Vi gick for att se bergen och da kom alla barnen med oss. Det var den enda gangen vi var samlade tillsammans.. Sen forsvann alla pa sitt hall och kvar blev mamma och jag sittades pa varandan... Dar satt hon och jag ensamma medans alla andra vart pa olika hall. Ibland kunde nagon komma och prata men forsvann efter 10 min. Mamma och jag satt i flera timmar helt ensamma vi  blev sa besvikna... 
Hon till hoger ar Lolita- Loidas syster! Hon kunde inte mycket engelska men var en riktigt frack dam :)
Eftersom golvet var kallt var det skont att ligga pa det. Eftersom vi var sa nara bergen var vi langt uppe och dar var det varmare! Vi bara svettades...  Ja vi lag pa golvet - mamma och jag och pratade.. Katten var hungrig och at vara chips :)
pa kvallen bestamdes att vi skulle aka till en sjo och bada lite och titta pa naturen innan vi sedan skulle aka hem.. Vi skulle aka med trecyklen dit och sedan direkt hem igen.
Nar morgonen kom vackte dem oss redan 06. Vi forstod inte varfor sa tidigt men eftersom mamma och jag inte gillade det stallet tankte vi att da kom vi snabbare hem.
Pa morgnonen sa vi - da aker vi nu men planerna hade gjorts  om dar mamma och jag sov!
En annan syster kom... Dem agde en Jeepney som skulle komma och hamta oss. Dem skulle folja med till sjon.
Nar vi kort en lang bit stannade vi till for att dem skullle handla.. Da fragade mamma - ar det langt kvar till sjon.. Nej vi ska inte till sjon- vi ska hem till systern som bor pa en bondgard. JAHA????  Detta var inget vi visste om..
Jag sa till mamma- det forvanar oss inte om vi maste betala nagot for detta..
Vi akte dit och det var det trakigaste vi varit med om pa hela resan... Vi satt ensamma dar med! OCh fick bara lata tiden fordriva..
1 timme innan hemgang plockade systern fram saxar och borjade klippa..  jag behovde klippa mina toppar och fragade hur mycket hon tog nar hon har kunder.. 100 p = 16 kr.
efterat hon klippt 3 st fragade hon om vi behovde klippas! Jag hoppa fram i stolen :)
Bjuder pa lite bilder har nu!
Chattar med min pappa pa facebook nu sa jag har bara kort inlagg idag!
en dod orm som Jon hittade.
har ar fran den siste systern.
hos den sista familen vi var hos..

Min pappa fyller 50 ar i sep och skickade just en bekreftelse.... Han har bokat en resa for oss alla i familjen med respektive och barnbarn sa den 8 sep lyfter vi :) Hur underbart ar inte det :)

Tiden ute! I morgon ska vi krama delfinerna :) Nagot mamma och jag ser framemot da vi alskar delfiner! Det ligger i subic bay!

Puregold Dag 5

Hejsan!
Idag akte vi Jeepney. En "buss" man bara hoppar pa, kostade 8 peso for en person. 32 p = 4 kr.
En stor supermarket som bade mamma och jag blev besvikna pa. Dem hade inte alls det jag eller mamma var ute for.. Hon vill kopa klader men alla filippinare ar sma sa hon hittar inget storre an L.  Jag forsokte hitta armband i akta silver men det har dem inte. :(  jag har strl 39 i skor men har var dem alldedes for sma och fanns inte storre storlek.
Vi akte hem efter vi slutat var lite godisshopping och middag pa Jollibee .   Idag kopte vi aven agg, diskmedel, tvattmedel och sjolmedel till hemmet. Diskmedel har vi inte enns sett att hon har anvant, inte heller en vanlig diskborse utan dem anvander gulgron disksvamp som vi ocksa har i sverige. Jag fragade Joyce ifall hennes mamma som stannade hemma och sydde klader ifall hon anvande diskborste eller disksvamp och hon pekade p[ diskborsten och sa- det ar till toaletten inte till koket. Vi skrattade och sa nej det ar till koket men hon gav sig inte. Sen vande jag pa borsten - kitchen stod det hon  blev chockad hehe :)
Nar vi kom hem gav vi Jon aggen vi kopt och han blev valdigt glad!
Varje dag kor han sin 3 cykel fran 05-10 pa morgonen.. Han brukar tjana upp till 200 p = 45kr om dagen.
Pa fredagar ar han ledig. Hans enda ledig dag.  Klockan ar nu 21 nar jag skriver denna blogg och nar vi kommer hem sover Jon redan. Eftersom han varit uppe sa tidigt.
Nar man gar in i affarerna star det vakter som tittar i din vaska sa du inte bar vapen med dig in. Nar du handlar stoppar dem ner dina varor i pasar och pa kvittit skriver dem hur manga pasar du har. Nar du passerar utgangen kollar dem ditt kvitto sa du har lika manga pasar med ut...
Vi lamnade av vara saker for att sedan tog Jon oss till kyrkogarden som ar mycket olik var svenska kyrkogard.
Valdigt rika manniskor far sitt eget hus som dem begravas i.
Aven andra rika manniskor begravas inte i jorden, utan begravas i sma fack pa en stor mamorvagg kan man kalla det.
Bilder pa det kommer senare!
Sakerhets vakter star overallt men nar Jon sager att vi ar turister oppnar dem grindarna! Vi tittade aven pa den aldska kyrkan har. Och vi fick ta foto pa den vakten. Han hade spanska klader pa sig eftersom dem en gang kommit ifran spanien.
Vi korde aven inom Joyce skola och det markes att hon tyckte det var kul att visa oss runt. Dem har sommarlov nu men vakter stod anda ute vid skolgrindarna. Tror det ar for inte dem fattiga ska bryta sig in och sova dar.
Nar vi hade kommit hem gav mamma Jon 500 p = 80 kr eftersom han kort oss sa mycket. Han ar valdigt radd om oss och vill kora oss sa mycket som mojligt men vi sager ofta - ta det lugnt vi kan ga  :) Han ville inte ta emot pengarna men vi sa att det var klart att han skulle ha dem- han blev valdigt glad och da blir vi glada!
Eftersom mamma inte hittar klader sa fick vi borja tvatta. Dock var maskinen sonder sa maskinen snurrar bara runt sa man far gora resten for hand!
Efter det gick vi en runda har i villa omradet! Manga barn tittar och har nog aldrig sett varken en vit mannsika eller en tursist!
Manga hus ar fattiga men aven en del hus bor det "rika manniskor"- manniskor som ar ungefar som oss. Ett hus och en bil!.
Ett valdigt fint hus- rika manniskor.
Detta ar da fattigas hem... Elen har dem klippt av- antagligen inte kunnat betala elen. Husena ar pa samma omrade.
Nu bjuder jag pa lite bilder!
Har ar en bild pa var vi sitter nar vi ar pa internet :)
INTERNET TIME
Tjejen har detta internetcafeet, hon ar jatte trevlig och alltid glad!  Hon ar 9 datorer och saljer aven lite godis.
Mycket traifikpoliser finns ocksa.  Har ser ni Jeepneys. Dem ar mycket poulara.  Man hoppar latt in  in dar bak och dem ar billiga att aka. Dem ar som bussarna i sverige med olika stopp och gar till olika stallen.
Kom just pa- jag undrar hur man aker om man har manga barn och en liten bebis.. Jeepney kan du inte ta med dig vagnen pa och trecykel kan du aka max 2 vuxna i och ett barn, samt ha en vuxen bakom chafforen.
Ser ni ocksa elledningarna.. Dem ar valdigt lagt ner. Det haller dem pa att fixa sa dem kommer langre upp!
Har kommer en bild pa Joyce rum.. 10 ar gammal- man forvantar sig flick/barnrum.
En liten bild pa deras flickvovve. Sa star hon 24 h om dygnet.. Vi tycker det ar synd men sa ar det nohg har for alla har sina hundar sa har!
I detta villaomradet finns det 4 internet cafeer och ganska manga sma butiker som denna. Dar du far handla genom en grind.
Trafiken ar hard!  Detta ar i for sig en motervag! Den heter Arthur highway nagot sandant :)
Detta ar vart sovrum som vi lanar nu nar vi bor har!  Mamma och jag sover pa madrassen jag sitter pa! Den ar mycket skon att sova pa. Forsta dagen vi kom sag vi en kackelacka i det rummet. Tur har vi inte sett fler men myggbet borjar vi fa gott om!  Mamma berattade nyss att nar hon satt p[ toa sag hon 2 st kackelackor.. Jag hade skrikit haha :) Igar nar jag och  joyce skulle lag dar en pa golvet. Hon skulle ta ut den for jag sa att jag var radd och hatar dem.. Hon tog den pa ett papper och gick ut med den men gick forbi flakten och den flog ivag- som vi skrattade! Men hon hittade  den igen och tog ut den :)
I morgon ska vi aka buss igen i 1-2 timmar.. Vi ska till en annan stad och halsa pa Loidas syster. Hos henne ar ocksa Joyce tva andra syskon. Arlene ( Joyce syster) ar dar och det ska bli kul att traffa henne eftersom att hon och jag har ocksa varit brevvanner!
Nu har vi suttit pa internet 2 timmar. Dags att ga! Upp tidigt i morgon! 4 dagar kvar for hemfard!

Dag 4 - Manila och Mall of Asia

Natten till idag sov vi som stockar..  Forsta natten gick bra men dem andra  natterna har vi sovit skit daligt. Vi vet inte varfor.. Kanske for att kroppen inte vant sig an att vi har en annan tid har.
Idag tog vi forst 3cykel till motervagen( att ga till motorvagen tar bara ca 10 min ) men Jon korde oss anda for han skulle jobba. Han kor folk med sin 3cykel.  Sedan tog vi bussen med luftkondioterning- som till och med var for kall! Det kostade oss 66 peso per person och tog 1.5 timme. Sen var vi framme i Manila ( storstaden). Jon sa - TA INTE MED KAMERAN.. Sa vi fick lamna den hemma men det var fler som hade kamoror dar sa vi hade inte behovyt oroa oss. Sa inga bilder idag...
MEN JAG LAGGER UPP BILDER SOM TILLHOR DEM ANDRA DAGARNA PA DERAS DAGAR SA LAS MINA ALDRE INLAGG IGEN SA SER NI DEM BILDER JAG LAGT UPP IDAG!
Jag handlade presenter till Hampus och Nathalie i ett stort kopcenter. Vi at lunch pa mc donals hehe. Dem serverer spagetti och kottfars dar- har jag berattat det? hehe
Sen fortsattte vi i affarerna och jag shoppade lite till- tyvarr hittade vi inte allt det vi var ute efter sa det blev en valdigt billig shopping. Jag sa till mamma just att man sag inga som tiggde pengar och just da kom det fram en pojke med glass i handen och ville ha pengar..
Annars stotte vi inte pa fler som vile ha pengar utan dem springer pa vagarna med olika saker och forsoer salja sa det galler att ha fonsterna uppe och bilen last!
Vi bestamde sedan for att aka till MALL OF ASIA. Sa vi tog en taxi dit som kostade 200 p = 32 kr  Vi borjade med att ata pa pizza hut :) Underbart!!!  Vi satt si skuggana, vinden blaste pizzan vi bestallde var guddomlig! vi riktigt NJOT! Ett stort kopcenter pa 700 affarer!! Det var verkligen SKIT KAST!  Det var VALDIGT DYRT!  Dock hade dem aven afforer som rolex, addidas, levis, och lacost!
Vi borjade med att ata ps pizza hut! otoligt underbart att ata ute, restaurangen och omgivningen var vacker, maten smakade otroligt bra och vi verkligen njot!
Mamma hittade en sak att kopa sen akte vi tillbaka igen med en taxi. Det blev strax over 200 p- hade taxametor och jag gav han dricks men sedan ville han ha 30 p mer. Varfor undrade jag.. Loida fick prata for mig och han forsokte bara att lura oss!
Som sagt taxi forst sen bussen tillbaka. Vi kom hem och lastade av vara saker och sen begav mamma, joyce och jag till affaren for att handla dricka, lite gott gott och brod. Pa vagen dit kom Jon hem fran jobb och korde oss till affaren men vi sa vi kunde ga hem! Det ar inte helt saker att ga pa gatorna har sa jag stoppar mina pengar i BH:n ibland!
Att vara har ar intressant men valdigt fattigt.  Familjen vi ar hos ar fattiga men inte jatte fattiga, dem har mat och tak over huvudet men handlar aldrig nagot onodigt. Pengarna gar forst till mat. Ris ater dem till frukost, lunch middag och kvallsmat men dem varierar det med olika tillbehor.
Nar vi ar ute pa restaurang bestaller Loida alltid ris men Joyce varierar men det blir anda ris i nagon av maltiderna! MALL OF ASIA ar storsta varuhuset i Asien men dem hade aldrig varit dar forut, lika sa fjarilstaden, och badstallet. Vi fragade varfor och dem hade helt enkelt inte rad till sadant.
Att se Joyce rum gor mig ledsen.. Det ar defininitivt inte ett tjejrum for en 10 aring kan jag tycka... Hon har ett karakoe men det ar nog det enda som hon kan " leka " med.
Denna bilden ar tagen av Joyce fran min kamera. Loida star i koket och diskar..
Vi ater inte den maten som dem lagar- vi gissar pa att vi skulle blivit sjuka.
Riset hon gor pa morgonen kan dem ata pa kvallen , den har statt ute hela dagen i 30 graders varme.. Sa kan man inte gora direkt i sverige.
Detta rummet ar finast- alltsa storarummet.
Har sitter Joyce och sjungar :)
Har sover aven Ronald och Jon sover pa golvet. Joyce har sitt eget rum, lika sa Loida men nu nar vi sover dar
sover vi alla tjejer tillsammans, vi vet inte varfor dem flyttade in sina madrasser till oss men det ar faktiskt mysigt  :)
Odlor i uterummet ar inget  ovanlig men nar jag sag den forsta dagen tyckte jag det var skit hemskt. Jag HATAR sma djur!  Men efter en dag sa ser man inte fattigheten lika mycket- man kommer snabbt in  det!  Jag tanker ofta- tank om Joyce hade halsat pa oss i sverige- hon hade trott det var paradiset!
VILKEN LYX VI HAR DET  I SVERIGE!
Har sitter vi i uterummet och Loida fick in lite jobb.
Alla hus har har grindar som dem laser pa natten och galler for alla fonster.
Annars har vi det bra, forutom att det kan kannas lite skumt. Vi var och handlade idag och vips far jag en troja i min kundkorg. Joyce sager att den ska jag ha.. Men jag tror hon menar att hon vill ha den och att hon forsoker fa mig till att kopa den. Men man far inga tack pa nagat. Koper jag nagot till dem sager dem inte tack. inte tack for maten heller. Eller som att vi hade mycket klader med ner, inget tack sa det kanns inte som att dem uppskattar det. Vi hade raknat med att fa se glajde..
Det ar aven hemskt att se nar alla hundar sitter fastkedjade med 1 meter kedja i grindarna vid husen. Familjen har en hund. Den sitter kedjan i 1.5 m kedja 24 h om dygnet. i 5 min om dagen far den ga och bajsa.  Har ger man inte hundmat utan det som blir over vid en egens middag. Samma med deras gris! Den har en staplats pa 1 meter bredd och lang. Dar star den i 4 manader sen slakt. Hemskt att se. Kan aven beratta att har anvands inte toalettpapper...  Men vi kopte sa vi kan torra oss i skarten! Toaletten ar hemsk men man lar sig snabbt att komma in i deras fattigdom och enkelhet och glommer varan lyx hemma.

Dag 3 som en artist!

Idag hade vi bestamt att vi skulle bada. Loida och Joyce bor med hennes "pappa" och han heter Jon som jag tidigare skrivit. Jon har aven en son- Ronald och han bor i huset ocksa. Idag akte vi alla och badade!
Nar man badar pa sana stallen sa hyr man en stuga till ! For 6 pers + stuga kostade under 200 sek. 
FY FAN sager jag bara.. Det var roligt men MYCKET pafrestande.. Ni som kanner mig vet ju om att jag ar valdigt vit i min hy.. Jag kan bli brun men det forsvinner igen efter en tid.
ALLA verkligen stirrade pa mig nar jag kom. Jag forstod inte varfor men Joyce sa det var for att jag var vit.. Joyce sager ofta till mig - sexy nar jag byter klader.. Hon berattade det att alla ungdomar i filippinerna vill vara vita. Ju morkare du ar desstu samre ar det sa darfor badar alla i sina klader for att inte bli morkare. Sa ar det aven i skolan, alla vill vara sa ljusa som mojligt. Har kommer jag krit vit! Alla tittade, sen borjade barnen smyga fram narmare och narmare och fragade vad jag hette, mitt namn och vart jag kom ifran sen sa dem- du ar vacker.. Nagon ropade- sexy... Visst var det kul att hora men dem aldre ungdomarna simmade bort till mig dar jag satt- satte sig brevid mig, kollade in fargskillnanderna och simmade sen ivag. Tyckte det kandes oforskamt gjort.. Jag kande mig illa till mods..
Mammorna log och fragade vad jag hette. Det ar battre att gora sa tycker jag..  Pa paradiset var det 2 stora pooler samt en vagpool.. ( wavepool) Nar jag byttade pool kallade barnen pa mig som jag vore en kandis och vinkade till mig och kom emot mig och log. Det var roligt att bada forutom allas blickar och att sola ( ja jag var den enda som sola) och det gick inte for da kom alla, eller simmade forbi och sa Hello hela tiden.
Det kom en ung kille fram och fragade vilket land jag kom ifran och vilket sprak jag pratade. Han sa han tyckte jag hade mycket fina ogon och fragande om han fick ta en bild pa mig. Det fanns da nagra sma flickor som pratade med mig sa jag trodde killen var med dem och sa att jag kunde ha flickorna med pa bild ( ville inte vara sjalv) men han satte sig brevid mig och tog en bild pa han och mig och tackade sa mycket..
Det kommer jag aldrig att glomma  haha :) med andra ord- fy fan for att vara en kandis!!!
Vi stannade dar hela dagen sa gott som..
Lite annat roligt att veta. Vakterna som denna killen finns OVERALLT. I affarerna vid dorrarna, mc donals, utanfor bankerna och nu badstallena.!
Detta var nog enda gangen nagon hade fragat han om man fick fota honom for han blev sa glad nar vi fragade :)
Maste rusa! Tiden ute!
Till Carina- bilder pa deras hem kommer snart! det ar inte fint som dem bor..Fattigt.. Men det gar bra anda!

Day 2

Ja idag sov vi till 11 :) sovit hur bra som helst i natt. Kallt och skont med luftkon.
Dagen idag bestod av att aka trecykel. Vi hyrde aven grannen att kora for det ville han ha 500 peso. Jon- som bor hos sa att han ville bara ha for sjalva bensinen. Mamma sa han kunde tanka full tank och da blev det 475 peso. Farden gick till butterfly heaven som ligger i Pupilan. Intradet for oss  200 peso. 50 peso = 8 kr - rakna sjalv hehe :)
Har har ni en 3cykel :) Jon som kor och Joyce och mamma pa bild :)
Rundan gick valdigt snabbt- vi trodde det var storre att ga sa det gick valdigt snabbt. Nar man hyr chaffoerna stannar dem pa stallet sa man har aktur hem.
Var hemma ganska tidigt sa vi at lite glass och akte sen in till city med Jon. Korta stacker kan han ta oss alla pa hans trecykel. Det blir tangt men det funkar..
Helt sjukt- jag har borjat think - tanka pa engelska! Aven nar jag skriver eftersom dem inte har dem tre sista bokstaverna i vart alfabete :)
Vi gick i affarerna och handlade lite saker till i morgon. Jag handlade gucci solglassogon, fick 2 for priset av ett.. 250 p = 40 kr.. for  2 :) kopte aven ett par till Joyce. Handlade aven bad saker till i morgon for da blir det BAD :)
vi ska till DJ paradise i morgon, ett stort badstalle med massa pooler! Da ska jag bli brun for just nu kan jag inte bli det! Jag har inte ens blivit red! Vi ar for lite ute i solen :( Men i morgon far vi som jag vill haha bada!!!
Har ar huset vi bor i , pa kvallen :)
Nu maste vi ga!! hejhej :)
bilderna tog 1 timme att ladda upp sa ni far bara smakprov veckan vi ar har!
en bild pa oss utanfor butterfly haven :)

vi ar framme! Day 1

Hej mina lasare!

Vi ar framme! Allting gick jatte smidigt fran sverige till danmark. kastrup till Amsterdam.  Vi fick ga igenom kroppvisitering och vi fick stamlpar i vara passkort som vi hade hoppats pa.
Vi fickade pa kastrup och i amsterdam gick allting sa fort!
Allt vantande gick jatte bra och fort men tyvarr sa flyget till Manila var dar fel pa sa vi blev 2 timmar forsenade.
All heder till smabarnen som var med pa detta flyget- helt beundransvart att dem klarade det sa bra.. Ja mina barn var ju inte med sa jag pratar om andras barn :) Eftersom resan blev forsenad bjod dem pa kaka och dricka.
Flygvardinerna var jattetrevlig och vi blev servade otroligt mycket.
Det  var kakor, ofta kom dem med dricka, middag, mackor/ sandwish- ja jag vet inte allt dem gav oss.
Men att sitta 13.5 timmar pa samma flygplan var inte roligt for vara rumpor!! En flygtid pa totalt 15 timmar. Fy fan vad det varkte i vara rumpor. och sova pa flygplan- fy fan!! hittade ingen stallning alls for benen!
Nar vi landade i Manila slog varmen oss. Vet inte hur varmt det ar men tillrakligt for att folk som bor har gar med skydd for huvudet.  Nar vi hoppade av var vi 2 timmar borta och vi tankte att Loida hade sakert rest hem igen. Har i Manila for man inte ga in p[ flygplatsen om du inte har arande dar.
Sa vi kunde inte informera henne om att vi blev senade.
Men efter lite letande pa vart vi skulle ga hann sag vi en man och Joyce med en skyllt Kerstin pa som var upp och ner hehe. Han ledde oss till Loida och vi kande igen varandra direkt!
En bilresa genom Manila borjade och jag forstar verkligen inte att fler olycker hander oftare! SOM DEM KOR!!! Jag var radd ett par ganger men tankte att detta ar deras vardag- dem ar vana..
Killar sprang pa vagarna och tittade in i bilarna.. Det var ganska otackt. Hade man rutan nere kunde killarna hanga sig pa rutan for att fraga efter mat? pengar? Sag i en bil att en  man hangde sig pa fonstret och han fick en macka!
Jag gomde snabbt min kamera... Sag mammor som badade sina barn intill gatukanten med en vattenbalja- man sag manga fattiga..  Det var ganska hemskt att se- men for dem vet dem val inget annat?
Efter 2 timmar var vi nastan framme! Vi bjod pa mat vid Jollibee. For 6 personer betalade vi 81 svenska kronor. Mamma+ 2 chafforerna tog tog pasta bolognese, jag tog en makaronisoppa, joyse och loida tog nagot med ris + large drickor. Billigt!
Vi akte sedan hemat och fick betala 3500 perso.. ca 500 kr. det var dyrt men dem hade vantat pa oss sen kl 06 pa morgonen och vi kommer in vid 11! Framme vid 13.
Efter vi hade kommit hem och fixat allt sa akte vi trehjulling ner till nagon market dar vi handlade br;d, mjolk, massa godis, lite pasta, yougort ja ganska mycket handlade vi.. mitt gick pa 1350 perso - blir lite under 200 kr! Mycket for pengarna!!
Vi gick hem och har pa traderna finns det mango! Sa Loida bjod pa mango och Joyce blyghet borjade slappa :) Hon ar 10 ar gammal och borjar dras till mig, vilket ar kul! Kanns som man ar lite stora syster till henne hehe.
Sen gick vi och skulle hamta ut pengar. Inte det lattaste nar man inte laser helt ratt. Har i dessa bankomater stoppar du in dit kort. Far ut ditt kort. Klickar pa massa andra saker, skriver i hur mycket, vill du ha kvitto, och sist skriver du in din kod! Efter 3 forsak fattade jag! Sa jag kunde ta ut mina pengar.
Vi gick in pa 7 eleven ( som ocksa finns har :) och vi bjod pa icecream. Kopte 1 liter glass och den blev 48 svenska kronor. Sa mycket ar billigt har men visa saker ar detsamma som i sverige, tex som chockladmjolk och chips ar priset detsamma.
Mycket leksaker ar riktigt billigt men Loida sa- kop inte det har- finns billigare! Men mycket fina saker finns och till bra priser sa jag ska nog hitta nagot kul till mina alsklingar!
Det blev morkt efter vi handlat var glass sa da kom chafforen. Chafforen bort tillsammans med Loida och Joyce- det ar hans hus sa han ville inte vi skulle ga i morker sa han hamta upp oss.
Nu sitter Joyce och jag har pa internet cafe i hennes omrade.. Man kan faktiskt saga att hon bor i ett villa omrade. Visa hus ar jatte fina- visa andra ar fattigmanshus.
For att sitta pa internetcafe kostar det 30 peso for 2 timmar. = 4 svenska kronor :)
Om 15 har var tid gatt ut och vi ska hem till dem andre och ata glass och chips och dricka coca cola :)
Klockan ar nu 20.45 och det ar mandag kvall.
Bilderna kommer jag fa lagga upp nar jag kommer hem!
Far se vad som vi hittar pa i morgon!
Hejda fran den vite!

Nu reser vi!!!!! :)

Idag är det sen stora dagen!! :) Väskan är hos mamma, handväskan är packad, jag är ny duschad och klar! Det enda som återstår är att invänta klockan till 08.30 för då kommer chaffören ( Brossan) och kör oss till Kastrup. Men innan dess ska jag ta farväl av min familj som just nu sover gott :) Jag sitter framför tv.n med en kopp te! Nästa gång bloggen uppdateras är jag i Filippinerna och uppdaterar er ;) Hhhheeeeejdååå kalla Sverige! :)

Dagen sprang förbi :)

Igår hade vi återbesök på BVC. Hampus kollade sitt öga igen men det var inte tillräckligt bra så vi skulle få en tid till ögondoktorn i Ystad. Under tiden jag satt i väntrumet bestämdes det träff med syrran - vi bestämde att åka till bo Ohlsson i Tomelilla! Så efter BVC blev det lämning på dagis, sen hem och göra mig i ordning och packa väskan för på kvällen skulle jag tillbaka på brevidgång på ett jobb. På b o hittade jag en doftgran till min bil och en Miniräknare som jag var ute efter till resan. Sen blev det även en grävmaskin till barnen att ha i sandlådan :) Efter shoppingen blev det mat på mc. Och sen var klockan tid för att köra till jobb. Dagen gick verkligen jätte snabbt! Vaknade halv nio idag. Idag har vi inga direkta planner mer än att tvätta och ikväll kommer svärisarna på kvällsfika ! I morgon blir det att packa klart för på söndag morgon ger jag mig iväg vid sju, åtta tiden på morgonen! Se om jag lägger upp lite bilder idag, lite senare!

Onsdag- glöm inte greys!



En bild som togs för 1,5 vecka sedan- tycker hon är jätte söt!




idag har jag fixat ihop penillas blogg. Hon valde det själv med färger och sånt.. Så dagen har spenderats framför tv och datorn.. Tittar runt i Hampus rum... Ja jordbävning- märks dem varit på rummet och lekt :) Nu sover faktiskt båda barnen! Det händer aldrig att hampus tar en powernap, om det inte är så att vi åker bil!


Tänkte gå ner och börja på maten. Pontus är redan hemma och skulle fixa någon kontakt på bilen så jag tänkte jag kunde göra vid potatisen- ska bli potatismos med fiskpinnar och kaffegrädde idag!
Sen ska vi handla lite mat inför veckan då jag är borta och lite påfyllnadssaker som saft, mjölk och bröd!

Glöm inte greys ikväll :)







sist men inte minst syrran :)



Bjuder på dessa bilder från sista studiofotograferingarna!

Swish forbi!

Idag har vi inga planer alls! I morgon är det BVC igen.. och sen på eftermiddagen 17-21 ska jag på brevidgång på ett jobb som personlig assistent!

På Söndag lyfter planet och sen när jag kommit hem igen så fortsätter jag brevidgången! Skönt att man kunde lösa det så. Har även pratat med Af och fixat allt nu inför resa! Alla pengar är ihop sparade, väskan är packad! Nu är det bara att invänta dagarna..

Som sagt idag har vi inga planer alls, igår städade jag och packade ner det sista så idag ska jag bara ta det lugnt! Barnen vaknade, eller rättare sagt nathalie kom in till oss 7.. Då var det kört- hon somnade inte om. Så 7 har vi varit vakna och då har vi hunnit med att se på barnprogram, hämtat ved och tänt brassan. Ätit frukost och dammsugit.. Nu leker barnen på Nathalies rum och jag sitter vid datan och tänkte fixa pernillas header.

Jag är skit på header men det är alltid lite trevligare med bilder i headern och det kan jag nog knåda ihopa!

Sånt brukar ta gnska lång tid för mig och tid framför datorn betyder att tiden springer iväg och det är det jag vill :)

Jag har ju datorn på Hampus rum så jag har ändå koll på dem små busarna :)


Hejså länge!

Bjuder på en gammal bild på min älskade mormor! Du är så saknad!!



Jag hoppas hon håller skyddar oss alla när mamma och jag åker så långt bort från vår familj.. Som en skyddsängel...

snart :)

Jäklar vad nära vi är nu!

Denna resan börjar snart!! Nästa söndag- vid denna tiden sitter vi på ett stort flygplan till Filippinerna :)

Jag hoppas att veckan kommer gå fort med jobbinterjuv och bvcbesök.  Packa det sista i väskan för att invänta söndagmorgonen :)



Här är bild på "Lo" och hennes dotter som vi kommer att bo hos och umgås med :) Det är dem som får följa med oss och visa oss alla affärer och standen är ett måste att få se :)

Ja nu börjar resefebern ätt komma så smått :)

Familjen Andersson

Vi heter inte längre familjen johansson, utan familjen Andersson men vi stannar gärna kvar på denna bloggen ändå ;) . Välkommen hit! :).

RSS 2.0