Obehagligaste samtal jag varit med om..

Det var den mest obehagliga samtal jag fått..

men först berättar jag lite om helgen!.

Hampus´s faster- Vicki fyllde 18 år i fredags! Det skulle firas igår och vi skulle få vara barnfria!. Mina föräldrar skulle ta Hampus från lördag till söndag men hon sa att hon gärna tog honom från fredag- söndag!. Första gången hampus sover borta 2 nätter irad.  mamma kom och hämtade honom, jag och Pontus åkte till Jessica & Niklas och tittade på deras fina lila lägenhet- sen gick vi ut opch åt!. Sen åkte vi in till casinot- där jag aldrig hade varit..  Jag blev pank =(.  Pontus vann lite..  Blev besviken, jag som bad till gud i bilen om en förstagångstur. Gud finns inte med andra ord *hehe*.

Sen åkte vi hem, hela sängen för oss själva- så mysigt :). På lördagen gick vi upp- åt frukost sen var det jobb för mig!. Kom hem, gjorde vid oss och åkte sen på 18årsfest! Det var trevligt- stannade inte där så länge då Pontus är förkyld. Var hemma vid halv elva..

Fick då ett sms....
- Är du vaken?
-javisst.
- snälla kan du ringa mormor och höra hur hon mår för hon ringde hit och det hördes mycket konstigt..

Ringer till min mormor (63 år gammal men mormor har massor av problem, deppig ibland, högt blotryck, bensår, diabetes,  går med rullator så mormor är inte kry som vanliga 63 åringar så det är klart man blir orolig..

Jag ringer upp mormor och fick mitt obehagligaste samtal jag någonsin fått.. Hon säger att hon ser folk i sin lägenhet. Folk på taket, gubbar bakom gardinen. En liten flicka i hennes soffa.  Hon säger att Hampus har varit hos henne idag men ville inte krama om henne.. Hon var så ledsen över att hampus inte ville ge henne en kram.  jag blev så fruktansvärt rädd.. Tittar på Pontus och säger till mormor- men Hampus är inte hos dig! han är i skurup!. Pontus tittar på mig och förstår att något är inte rätt. Hon säger att hon haft besök under dagen ( utav folk som är döda).  Jag pratar med henne en stund, frågar om hon har ätit idag och så.  och tänker att något är så fel, jag måste dit!. Ringer mamma och säger att något är fel- men vem ringer man för att få hjälp- vad gör man?
112 är ju bara akuta fall. Ringer sjukvårdsupplyssningen.. Hon säger- åk dit och se. Hon har hemtjänskt som kommer ifall hon går och trillar i lägenheten, ring till dem så får dem komma.
Jag och Pontus åker till henne- dörren är olåst. Kommer in och mormor sitter som vanligt i sin fötölj.. Trodde allt var bra, jag frågar om hon ätit och hur hon mår. Hon svarar som vanligt.. Men sen säger hon att hampus och min syster monika har varit hos henne idag.. Hon har haft massor av besök och jag förstår att hon fortfarande fantiserar. Både Hampus och Monika var hos mina föräldrar.! . Och hon upprepar att hon är så förtvivlad- Hampus var hos henne, sov i hennes soffa men ville inte ge henne en kram..
jag försöker få mormor att inse att hampus inte har varit där men hon säger- jo han låg så fint i min soffa och sov.. Och monika sov bakom tv.n.  Sen grät monika som en gris..  men monika är med hampus i skurup svarade jag, dem har inte varit här mormor!!..  Trycker på hennes alarm  och en man svarar. Jag säger att något är fel och han skickar en distriktläkare.. Efter 30 min kommer två tjejer upp.. Dem kollar alla mormors världen.. Allt är bra!.  Dem stannar en bra stund och pratar med henne. Det enda dem sa var att hon skulle gå och kolla upp sitt urin- kunde vara en urinvägsinflammation som man kan få konstiga fantasier av!.
Hon var inte rädd för att vara ensam och var inte rädd för gubbarna bakom gardinen. Vi åkte hem för att sova lite.. Jag tyckte det var riktigt obehagligt när hon hela tiden pratade om hur min son inte ville krama henne och hon var så ledsen över det.  Att han sov i hennes soffa,  han har aldrig sovit där.. Hon pratade om min morfar.. Som varit död i 7 år..  Att han fanns där hos henne...

Ringde henne nu på morgonen.. Då var hon ledsen., gråten i halsen.. Hon hade haft morfar hos sig, efter vi hade gått. Men det var det enda. Inga konstiga gubbar, ingen liten flicka i hennes soffa mm.  Hon förstod att det var fantasier.. Morfar är ju död..  Hon tyckte det blev obehagligt. Hon ska kolla sin urin i morgon hos läkaren. Nu mådde hon iallafall bättre, inga fantasier och förstod vad som var sant och inte sant.!. Men usch tänk själva och veta att man haft fantasier.. ser saker som man vet inte finns där egentligen.. Känna att det har varit något fel med en men man vet inte vad..

Har hon mixtrat med sina tabletter? Hon hade trillat på morgonen så hemtjänsten hade fått hjälpa henne upp.. Har hon slagit huvudet då??. Är det urinen?

*pustar ut att hon var sitt vanliga jag nu i förmiddags.. Hon hade haft fantasierna redan sen i fredags.
Stackars lille mormor!.**

Ialafall idag kommer även Hampus hem- ska bli skönt att se honom! Få prata med honom och pussa på han!.
Åhhh han är så underbar! Min lille son! :)



Kommentarer
Jeanette

Uch, stackare! Det låter jobbigt. Speciellt när hon är så ung också. Hoppas hon blir kry snart! Kram

2008-09-16 @ 21:47:38
Jenny

Nej men fy! Det lät verkligen obehagligt. Hoppas mormor mår bättre snart.



Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Familjen Andersson

Vi heter inte längre familjen johansson, utan familjen Andersson men vi stannar gärna kvar på denna bloggen ändå ;) . Välkommen hit! :).

RSS 2.0