Vårt kök!.





Vårt kök!!!.

Det nya bordet och den nya färgen!!

Kommer så smånning om tavlor och en hylla upp!.

 

3 barn!!

Har precis haft tre barn att ta hand om :). Kevin är tillägget =). Ett par kompisars pojke på 4 år =)!:
Hans pappa och sambon har precis varit och köpt ett köksbord från Mio!. Rejällt bord- dem håller på att få upp stolarna, väntar med spänning på bordet =)!: Sen ska vi göra hemgjorda pizzor!.

Färgen i köket är uppe, likaså ett par gardiner fast det är inte dem jag ska ha sen utan bara tillfället!.

Så vi får det fin fint nu till i morgon, nyårsafton! Kevin och hans föräldrar kommer hit.
Det blir tupp till middag men sås och potatis, sallad!.
Sen efterätt- kladdkaka med vispgrädde och senare på kvällen blandat godis!.

Så har man haft besökare också, sålt vagnen! Det gick fort =)!

Så dagen har varit fullspäckad! Äntligen börjar det lugna ner sig!

Bilder på köket kommer senare!.


Ny vagn :)



Då var den nya vagnen inköpt!!! Nöjd!!.

Sedan så handlas det nytt köksbord i morgon!!  Vi håller på att renovera lite av köket.. den har fått en ny färg och det nya bordet kommer i morgon kväll! Sen senare ska det handlas andra gardiner! vet vilka jag ska ha!!!!

Ska ta bilder senare i veckan på hur lägenheten ser ut nu med möblering och det fina köket!!


saker som hänt!

VAGN::

I morgon så fort jag vaknat åker vi och köper ny syskonvagn!  Vi ska fortfarande ha babytravel syskonvagn men jag vill ha KOMFORT DE LUX= breddare mellan hjulen.. Den vagnen som vi har nu är ca 2 år gammal och har dem "tätta" hjulen+ sänkt suflett... Dem slår i varandra HELA tiden och idag fick jag NOG!.  Jag skulle upp på bussen och höjer framhjulen upp i luften och ser inte att hjulen står snett framåt  "" som dem gör när dem fastnar i varandra"" och lyfter, lägger tyngden på framhjulen, lyfter bak och ska köra in i bussen och det blir total tvärstopp.. Mitt i bussdörrarna! Där fastnade jag!. Jag blev så jäkla förbannad! Så pinsamt!. jag fick lyfta in vagnen snett för att kunna komma in! Ofta när jag går blir det tvärstopp om hjulen slår in i varandra och jag får ofta handtaget mitt i magen,mindre skönt!. Så ny vagn i morgon! Får se vad det blir för färg på vagnen, får ta någon som dem redan är uppmonterad. Efter det är det hem och tvätta!! Massa tvätt när man haft kräkbarn!.

KÖK:
fick i julklapp av svärmor färg till vårt kök + hjälpen att måla köket!. Ska köpa nytt bord till 6 personer när köket är klart!. även en fin kökslampa! Det är vårt projekt nu.. köket!!  färg och sådant får ni se sen när det är klart  =)
Sen är det toaletten men det får vänta!

BYTE AV RUM:
Igår möblerade vi om!. Vi byttade rum med barnen!!. Det tog oss 3 timmar =).

SHOPPING
Annars har det varit lugnt! Shoppade idag på HM. Träffade min bror där och hans tjej. 7 tröjor till barnen , två hårpannband till nathalie, en sparkdress, en scarfs följde med hem!

BESÖK:
sen fick vi besök av alexandra och martin =).. dem hade med sig fina presenter :). fick inget kort på dem med min kamera så jag får sno bild av alex sen =).

det var allt för idag!.

Lite bilder:








jul jul stårlande jul

Vi är så gott som friska och nu ska det firas JUL :). Firandet börjar idag då vi ska till pontus farmor och äta julmat och fira julen lite.. Imorgon är det riktiga juldagen =)! Den ser jag verkligen framemot.. Och jag längtar så att få ge mina föräldrar sin julklapp förjag tror dem kommer bli glada över den!. =)

Vi mår alla bra nu och det har gått nu 48 timmar sen pontus var sjuk så nu är det klart! Vi smittar ingen och vi mår bra! Eller ja Pontus har muskelvärk- men jag tror han överlever det :) eller hur älskling? :)

var på BVC idag!

NATHALIE blir ju en månad idag :)

Hon väger nu 4300 g och var 54,5 cm lång!.

Det får bli allt för idag!
Ha en underbar jul allihopa!! :)


Hampus 2 år idag!.


HIPP HIPP HURRA FÖR VÅR HAMPUS IDAG!!!!!!!!!!!!!!!!

För två år sen kl 06,32 föddes vår underbara son Hampus !
Helt otroligt att vår lille gosse blivit så stor!. Tiden går så sjukt snabbt!!!. 

Vi skulle fira dagen idag med dem närmsta i familjen ( jag= mamma hade sett fram mot detta riktigt mycket). men som jag skrev i tidigare inlägg blir allt inställt..
Likaså Hampus kalas =(. Hampus har inte blivt bättre sen i fredags då han började spy..
Och nu åkte Pontus på det i morse!! Jag hoppas verkligen han är frisk i morgon!!!
Så vi alla kan vara friska!. och hoppas innerligt att inte lillstumpan får det för då måste hon nog läggas in!.
Jäkla vinterkräksjukan!!.

Han fick iallafall öpnna sina presenter idag!.
* bobbycarstrailern ( vilket han blev jätte glad för- det har körts mycket :)
* pyjamas
* en dvd med massor av fiskar i :)  
* En bok om fiskar. ( mycket om fisk men han är helt galen i det  =)
* En leksaksbil... den där röda bilen som är mycket popular just nu.. Blixten Maqin något.... Bilen låter och väsnas och hörs  =), ""han får den senare idag""
* och från Nathalie ska han få senare idag ett par addidas skor  som är i gortex!. 

Tur han är så liten att han inte förstår för då hade han hatat att vi var sjuka och inte firade hans dag!.



Annars har det inte hänt speciellt.. Planer för veckan:
Måndag- vet inte,

Tisdag- Då är det BVC+ på kvällen julfirande hos Pontus farmor!

Onsdag - Fira jul hos mina föräldrar!. Sen senare på kvällen kör vi inom Pontus föräldrar!.

Torsdag- Jag ska jobba några timmar!.

fredag- Jobbar några timmar och sen är det julfirande hos pontus mormor och morfar- då hela den sidan av släkten
träffas!. Ska även få se lille Neo som är våra barns första nästkusin!. Han är 2,5 vecka äldre än Nathalie :)

Lördag- jobbar som vanligt.

söndag Ledig!.

Jessica var här igår! Tog några bilder på henne :). Vis ka göra nytt försök då det inte gick som jag ville.. Kunde inte ta hjälp av dagsljuset  och kunde därför inte köra manuellt..

Hon är här i v 22!



Skickade även ut kort till dem som besökt bb och kommit med presenter nu när Nathalie föddes..
Så här såg våra fina kort ut med guldkuvär =)

tagit bilden av jessica som tackade för kortet :)

Annars så tar vi det lugnt här hemma, hoppas ni andra slipper kräksjukan och kan få en underbar jul!.







Sjuk... =(

Minns inte sist jag var sjuk men när jag väl blir det, blir jag det ordentligt..

Igår fick jag antigen någon maginfluensa eller vinterkräksjukan... Spydde och sket.. och sov.. Det var det enda jag gjorde under hela dagen.

Idag mår jag sådärr, inget bajs och inget kräk men slö i kroppen... och så håller jag på att tvätta.. Har egentligen ingen ork till det men jag måste verkligen.. Alla gummans pyjamisar är smutsiga nu,, och kräklapparna likaså...

Så igår blev det ingen glöggkväll hos mina föräldrar- det som jag hade sett fram emot SÅ länge!!.
får träffa dem på söndag istället!. Då HAMPUS-- MIN FÖRSTFÖDDE blir hela TVÅ ÅR!!!!!! :)


Full rulle

Har haft mycket att göra på senaste tiden så det har inte blivit något bloggande på jätte länge!.
Vi är ganska mycket i Limhamn och går runt!. Det blir lindex, apoteket  och mataffärerna :).. Blir mycket klädhandlande och mediciner på apoteket.. Hostmedicin, postafen, näsdroppar mm.. Senast idag har vi besökt alla dem affärerna :).. Blev även lite julklappsshopping till Nahalie.. Alla är nu klara förutom till syrran och mina föräldrar.. vet vad jag ska köpa men ska bara hitta ett ställe som har det på lager :).

 Förra veckan blev det julbord som var jätte trevligt, på lördagen var det jobb och pappa Pontus tog hand om barnen!. På lördag kväll åkte Pontus till båten och jag och barnen överraskade med att köpa julgran!. Gjorde en liten tabbe.. Hade letat som en galning efter julgranspyntet men inte hittat det.. Gick och handlade ALLT man behöver.. Kulor, belysning, julgransfoten, stjärna mm!. Får upp granen (världens fulaste gran) och ska bara ner snabbt i källaren och ta julgransmattan som jag sett, hittar jag allt annat till granen! Jag hade slängt ner allt tillsammans i en enda röra i en vanlig påse- vilket jag inte minns att jag gjort.. och därför inte tittat i den påsen.. Så jäkla typiskt va! Orka gå med allt till affären igen, näe..

Igår var det shopping också!. Köpte vinterskor!.  Everest kängor på stadium- hoppas dem är varma!.  Gick inom babyland för att hitta julklapp till nathalie men hittade inget som vi fastnade förr!.

Annars kan jag inte komma på mer spännande att berätta. Blev ingen glöggkväll i lördags utan vi skött fram det till nu på onsdag!. Söndag är det kalas för Hampus ! Han fyller ju 2 år då :) MIN STORA POJK!!. Och pappa ska baka tårta tänkte han :). 
Och från fredag till lördag ska Hampus få sova hos Moster och hennes kille Magnus! Dem har blivit sambor nu och varit det i en månad typ!. Så hon frågade om hon fick låna Hampus!. Det kommer han säkert gilla :).

Tisdag i morgon!.- då blir det nog lussekatter för att ta med till mina älskade föräldrar på onsdag!. :)


Lite bilder kommer här:

   Alla kläder hon har är i rosa *ler*

 mammas pluttar små :)



Gäsp på ikea!

Jag har en dålig sida.. När jag inte får det jag vill ha blir jag sur!.  Var på ikea igår och ville ha det runda mammutbordet från ikea!. Kom fram och tittade vart bordet låg, då stod det kontakta personal.. Antagligen har dem inte bordet utan man får köra till deras lager och hämta det- vi kom i sista minuten så det skulle vi inte hinna och sen kände vi inte för att köra dit heller.. Så såg jag att dem hade det fyrkantiga röda bordet, så jag tänkte att det kunde vi ta istället. När vi då går ner och ska hämta det så  var dem slut!. Så jäkla besviken. Så inget bord kom med hem =(..  Istället fick en krokodilspegel följa med hem istället!. Och en gris i sparbössa!.


Finns SÅÅÅ mycket jag vill ha på ikea men jag är inte rik =(.. *hehe*.

Idag kom ett paket på posten, trodde det var en sak jag beställt som jag väntar ivrigt på men istället kom ett paket jag hade glömt att jag beställt!. Från nallephu klubben, det är mer än en månad sen jag beställde detta och nu kom det!. jag undrar när mitt andra "paket" ska komma.... Gått 1,5 vecka nu =(..

Fick iallafall en jätte fin nallephu bok som är som min första bok eller vad man kallar dem! Sån man ska skriva in om barnets första år!. Hampus har en "mitt första år" också i nalle phu men denna bok var helt annorlunda!. Riktigt fin och inte alls dyr!. Skulle vilja ha likadana böker till barnen så jag skulle vilja ha en till sån bok jag fick nu men inte kul när leveranserna är så dryga!.

Annars har det inte hänt mycket idag!. Väntar på att Pontus ska komma hem, vi skulle dricka lite glögg idag.. Njuta.. Äta lite pepparkakor :). Kanske få massage?? =) Ska se om barnen kommer i säng och somnar inte allt för sent :).

Får se vad som händer i morgon!. Inga planer..  *trist*.. Har så dålig fantasi på vad man kan hitta på!. Ska iallafall ner i källaren i veckan och kolla upp om jag kan hitta kartonger med jugranspyntet!.

Ha det bra!!



Ikea idag?

Pontus skulle bli klar med båten igår, färdig att köra ut den till mina föräldrar.. Den ska stå där under vintern.. Men det jobb dem hade lagt ner på den, något gick fel så den är inte klar..  Så nu måste dem lägga ner dagar denna veckan på båten... Skit trist för oss här hemma...  Jag känner mig som en ensamstående =/...  Idag håller han nog på med båten och sen ikväll ska vi till Ikea =). Ska handla julklapp till hans mamma och min syster. *vet vad som ska handlas* Ska se om vi har plats i bilen och få hem det där mammut bordet Hampus och Nathalie ska ha på sitt rum!. Han skulle ha massa annat i bilen så vi får se om det får plats :).  Möblerade om idag igen :) Tycker jag hittar nya sätt att få rummet större!!.  Ska se om det inte blir för sent att äta på ikea också- beror på när Pontus i klar i verkstan/garaget!.

Annars har det inte hänt så mycket idag.. Gammelfarmor kom i morse och skulle ha Hampus kontonummer och Nathalies personnummer för att kunna öppna ett konto åt henne.. Sen tog vi på oss och gick ut med Dante och sen  vidare in till Limhamn.. Gick in om apoteket och handlade hosmedicin till Hampus + postafen!.
Sen till Willys och handla ersättning, våtservetter och lite hygiensaker till Nathalie.. Natusan babyshampoo och duschtvål.. Hade Barnängens innan men tyckte inte det doftade så gott..  Ska bada henne ikväll innan sovdags och testa om det doftar godare med natusan.. Sen börjar hon bli torr- någon som har tips på vad man kan göra åt torrhet?

I veckan händer inte mer än ikea idag.. Sen har jag inga planer fram till fredag då det är julbord med företaget jag jobbar på.. =) och lördag är det jobb sen hem till mina föräldrar! Ska bli jätte mysigt, glöggkväll =). ska se om vi kanske handlar julgran på fredag också =).

Behöver nya jeans, någon som kan tipsa om vart man kan köpa billiga jeans??



Fick denna overallen utav Marine i veckan, liiite för stor men såå sööött =).

Ensam Fredag.

 

Igår kom Marine till oss!. Hon hade med sig presenter till Nathalie!. En skit söt overall i rosa så klart, pyjamas,  flera boydsar och hängselbyxor!.  Tusen tack gumman, det hade du verkligen inte behövt!. Jätte fina saker!.

Sedan kom Jessica. Vi skulle alla tre se unga mödrar men missade programmet! Gjorde makaroner och köttfärssås- vi var så hungriga :)... Blev läggdags vid nio tiden!.  Vid tio somnade vi nog och halv tre vaknade jag till!. Lillan hade inte vaknat vid tolv och velat ha mat, så jag fick typ sovmorgon :).. Sen upp vid sex och ge båda barnen ersättning/välling och sen somnade vi om till halv tio! Jag och Hampus gick upp och lillan sov 15 min längre än oss så jag började på lussekatterna :)
 


När dem var klara storstädade jag lägenheten då barnmorskan skulle komma och göra hembesök!. När allt var klart kom hon! En jätte trevligt barnmorska från BVC.. Jätte nöjd med henne!. Sen kom posten.. Mina foton som jag framkallat kom + nathalies registreringsskylt.. Nu sitter bådas skyltar på vagnen också :)

 

Annars så är det idol idag :).. Får sitta med mina gos-barn och titta på det.. Pontus ska till garaget och sen så ska han nog på julbord med sitt jobb.. Har för mig han skulle dit annars så skulle han hålla på med båten.. Annars får Niklas vara där ute ensam och det tyckte inte Pontus var särkillt snäll så.. Men jag får sitta själv i vilket fall som helst... Lite tråkigt med ingen vuxen men men det får gå!.

I morgon ska jag jobba! Syrran ville passa barnen så.. Ska bli kul att jobba lite- röra på sig utan den där magen i vägen :). och sen ger det mig bra med pengar eller så kan jag förlänga min mammaledighet :).



Fick blomsterbud idag också, från Pontus jobb :).. Dem skickade även när Hampus föddes! Väldigt snällt :)



Mammas älsklingsbarn :).. Längtar tills nästa vecka då pappa är hemma lite mer!.
Känns nu lite ensamt och man får lägga sig själv på kvällarna.. Igår han vi kramas lite innan han åkte till garaget..
Nu känner man att man verkligen att man saknar honom, det gör nog Hampe med!.

Det var allt för idag! Ha en trevlig helg!.








Tjejdag + lussebullar?

Idag är det torsdag!. Idag kommer tant Marine och hälsar på!  När jag fick Hampus var Marine sjuk så hon kunde inte komma fören en vecka senare och titta på hampe.. Denna gången har där varit vinterkräksjukan på hennes jobb så hon har inte fått eller velat komma och träffa Nathalie!. Men idag kommer hon äntligen :). Det ska bli trevligt att träffa henne!. 

Ska snart gå och handla, behöver jäst till lussekatterna- tänkte baka idag!. Så har man något att bjuda på senare ikväll när Marine kommer =)..  Jessica kommer också, killarna håller ju på med båten så det är lite trist för henne och sitta hemma- det kan jag förstå..

Väntar ivrigt på foton som jag framkallt + en namnskylt till barnvagnen till Nathalie!. Hampus har redan en och då får ju lilltjejen också ha en =).  Sen har jag fixat en sak till men det säger jag inte vad det är för det är en sak som ska skicka ut till släkt och vänner :)..

Ska göra barnen klara nu för att gå och handla!.


mammas underbara barn!


sjukt trött..

TRÖTTHET
Nu börjar man bli sjukttrött.. Men det är förstårligt.. Nathalie är nu 10 dagar gammal och jag har inte sovit en hel natt på evigheter.. Först att man tar ut alla sina krafter på förlossningen, sen den första natten med henne har man svårt att sova av allt man gått igenom! Dem övriga nätterna går man upp var 3 timme och ger mat! Upp och gör välling, micra..  sen sitter man och matar i ca 15 min.. Byter en miniblöja, väntar på rappen!. Sen kan man sova om igen tills nästa matning.. Vi sover sen till runt åtta, nio.  Under dessa 10 dagar har Hampus haft feber två olika omgångar.. Den siste varade i 3 dagar.. Och det har med påverkat vår sömn!  Man mår så dåligt när ens barn är sjuk =(.. Finns inget värre.. Man lider så med dem och inget kan man göra för att få dem friska! man ska verkligen njuta när dem är friska!.

NATHALIE
Sedan börjar hon skrika mer nu!. Hon är fortfarande väldigt snäll av sig men hon verkar hungrig bara efter två timmar, Pratade med barnmorskan idag, hon ringde hit, henne jag ska gå med nu till BVC. Hon sa att det var sugbehovet dem har... Så nappen ska nog börja användas mer.. Fast hon gillar inte napp så mycket som Hampus gör..

HAMPUS
Sedan är Hampus så glad för sin lillasyster att det NÄSTAN blir  lite jobbigt.. Hellre det i för sig än att han ska vara svartsjuk på henne!. Så fort jag lagt henne någonstans där inte Hampus ser henne- går han och leter och säger Bebis! Han pussar på henne och smeker ofta hennes hår! Men nu har han börjat försöka leka med henne.. Han ställer sina bilar på henne, drar filt över henne, eller drar bort filten, försöker stoppa in nappen, ge henne mat, bära henne!. Så fort han närmar sig henne så är jag där och hökar för att se så han inte råkar skada henne!. Tycker så synd om honom, han vill så gärna leka med henne men hon är ju för liten =(.  Han kan knappt hålla sig borta från henne och dem är så snuttiga :).  Han vill gärna lägga sig brevid henne och ligga och mysa!! :).. Så kul dem kommer att ha när han kan leka med henne!

GJORT IDAG
Har möblerat om på deras rum!. Ska se om jag kan få bild på det i morgon!. Ska försöka få in lite rosa saker inne på rummet sen så det inte känns så killaktigt :).
 
Pontus har fullspekat hela veckan, varit ute hos båten med Niklas hela veckan... Lite tråkigt här hemma att få göra allt själv, ta hand om barnen, laga mat själv, tvätta.. Men det får gå!. Bara denna veckan så då får man stå ut!.
På fredag ska Pontus på julbord med hans jobb. Lördag ska jag jobba! Börjar jobba lördagar igen!. Syrran frågade om hon fick ta barnen så hon ska gå i stan med dem medans jag jobbar!
 
Nästa fredag är det jag som ska gå på julbord med företaget jag jobbar på.. Lucia på lördagen, då är det jobb för mig igen och sedan är det julmys hos mina föräldrar med glögg och så :) *gott*.

Annars har det inte hänt mycket mer!

Lägger in lite bilder i morgon!.

Snart sängen för oss, ska gå och lägga oss nio idag!.  Hoppas barnen somnar snabbt och gott så jag får lite sömn jag med :)


Hampus sjuk =(

Hampe liten är sjuk =(.. man lider med honom =(..Han har haft feber nu i 3 dagar... och i morse var hans bajs helt löst.. Influensan?

Och vår vovve Dante har fått anfall.. Vi misstänker att han har fått elepsi *stavas*? Ringde veterinären igår sex gånger men kom inte fram! Får försöka ringa dit idag!. Dem får göra en hälsokontroll på honom samt prover eller något..

Och vår lilla tjej är så snäll!. Hampus skrek väldigt mycket när han var liten, minns nätterna som jobbiga och jag sov ofta med honom på bröstet för annars sov han inte...

Nathalie vägrar sin säng på natten (som hampus gjorde) men skriker det gör hon inte så mycket! Sover större delen av dagen. Skriker när hon vill ha mat vilket är var 3:dje timme!. Hon sover med oss i sängen ( i sängen ligger 2 vuxna + 2 barn och lite på kvällarna- vid fotändan Dante!. Men det går helt okej- alla får sova och det är det viktigaste :). Nattsömnen är ett måste för mig.. Annars mår jag dåligt.  Ibland kan man vara så trött att man mår illa..

Har ett annat problem...  Jag har fullt upp nu med två barn, men eftersom hon sover ganska mycket hinner man ändå med och diska och sådant..  Men det känns som man skulle behöva sitta i soffan lite och ta det lugnt- men jag kan inte.. Jag måste hela tiden vara sysselsatt.. Känns som jag måste ha saker att göra hela tiden... och det stör mig att jag har den känslan... Jag skulle behöva ta det lugnt.. Igår tog jag barnen och gick ut med dante på morgonen. Sen åkte vi till gustav, gick till trianglen och handlade lite födelsedagspresenter till hampus från nathalie. Träffade syrran där och gick runt lite.. Sen till södervärn- hem... Handlade. Sen kom Jessica... lagade mat, pratade en massa! Dem väntar en flicka :) Fick dem reda på igår när dem var på rutinul :) Jätte kul för oss för våra flickor kommer vara vara ca 6 månader emellan och när dem är äldre så blir dem ju jämngamla .). Annars kanske det blir en flickvän till hampus haha =).

Idag har vi inga planer.. Så skönt! Jag hinner sitta här lite och funderar på att baka lussekatter idag!. Ska ut med Dante nu  i regnet.. Tar affären sen när det slutat regna!  Ska ringa till veterinären nu!  Sen framkalla foton!.

Lite bilder:

 Hampus feber på bilden.. =(

 
nathalie satt i sin babysitter och hampus lyfte sin fötölj och satte sig brevid henne :)

 Då var det dags för ny bil igen!.


Familjen Andersson

Vi heter inte längre familjen johansson, utan familjen Andersson men vi stannar gärna kvar på denna bloggen ändå ;) . Välkommen hit! :).

RSS 2.0