Hallonstänger



Foto: Diana Johansson ( Jag)

Har idag bakat 3 satser med Hallonstänger! Otroligt gott och lätt!

Hallonstänger, ca 40 st
100 g smör
3 msk socker
2½ dl vetemjöl
2 dl hallonsylt

Glasyr
2 dl florsocker
2 msk vatten ( jag tog mer florsocker så den blev mer krämig)


Sätt ugnen på 200°C. Rör smör och socker poröst. Blanda i vetemjölet och arbeta ihop till en deg. Dela i två, rulla till två längder och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Gör en fördjupning i mitten av längderna och fyll med sylt. Grädda i mitten av ugnen i 13-15 minuter. Blanda samman glasyren och ringla sedan över de färdiggräddade längderna. Låt stelna lite. Skär sedan längderna på snedden i ca 2 cm breda bitar medan de fortfarande är varma.

Förvara i en burk, gärna med bakplåtspapper mellan lagren. För variation kan hallonsylten bytas mot annan sylt eller marmelad, så länge den inte är för rinnig i konsistensen.



Kommentarer
sofie - mamma till underbara Liam

klart du är välkommen att krya ner i väskan, skönt med lite svenskt sällskap ;)



Trotsig är bara förnamnet...hemsk period.... älska dagis. känns hemsk att säga det. men nr han är så, så är det skönt att man kommer ifrån lite. =)

2010-01-13 @ 17:02:03
URL: http://liampromsriadelsgard.blogg.se/
Emelie

Åååh bjud ;)

2010-01-13 @ 17:48:38
URL: http://familjenbrocka.blogg.se/livet


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Familjen Andersson

Vi heter inte längre familjen johansson, utan familjen Andersson men vi stannar gärna kvar på denna bloggen ändå ;) . Välkommen hit! :).

RSS 2.0