shopping

Ligger i sängen och skriver blogg via mobilen. Sovdags för oss som ska upp tidigt i morgon. Idag har det varit en shopping dag! Hela familjen åkte och hämtade marine och sen begav vi oss till entre. Gick i massa affärer och handlade något litet. Skjorta , solglassögon, duplo lego till hampus. Klänning, och babyleksak till nathalie. Morgontoffler till mig. Åt där och sen tog pontus med hampus så vi tjejer kunde shoppa vidare :) tog buss hem och sen har jag fixat ihop det sista till loppisen! Nu sov dags! Natti natt

Kom ihåg barnloppisen!

En liten påminnelse till er alla shopping-glada mammor :)

Barnloppis i folkets park på LÖRDAG den 30 Maj!! Klockan 9 - 13.

Vi kommer sälja där. och det blev en hel del man fick ihopa

Mjuklift  märke carena

  • barndvd
  • barnnöcker
  • flickskor
  • blå minnenlampa från ikea
  • en bok- ett barn blir till
  • 4 st tåg till tågbana
  • bok- resa med barn
  • babygym till tjej
  • blåa badskor
  • tjejkläder i strl 56,62,68  
  • pojkkläder strl 80-86-92
  • solhatt, mössor och morgonrock till pojk
  • babysaker
  • Nallar
  • potta
  • skötväska
  • overall till pojk

Så det blir en del att dra dit :) Men vi kommer stå där hela familjen!


Helgen, mån-tis & Onsdag.

Har inte skrivit vad som hänt i helgen så här kommer lite info för dem nyfikna!

Fredag- ja vad hände då! JO nu minns jag !  Vi hade planerat liseberg med P & C  men vi ställde in det då det skulle regna hela dagen- det såg vi på väderprognosen några dagar innan! Minns inte vad vi gjorde istället.. 


Lördag- jag jobbade på för middagen och sen när jag kom hem tog jag med hampus och åkte till min mormor! Handlade efter det.  Sen gick vi ner på Bahbas med Jonas har jag för mig eller var det på fredagen?

Söndag
Vännernas skumma dag!
Dagen innan frågade N & J om vi ville hitta på något och vi bokade in Skånesdjurpark. Det blev ändrat till Ystadsdjurpark. På morgonen hade J fått feber så det blev med inställt.  Skickar då både till paret E& E och P & C om dem ville hitta på något.   Bokade in träffar med dem båda men skulle höra av mig efter vi hade titat på huset. . pontus mamm ville se vart vi skulle flytta så vi körde dit! . Så på hemvägen blev båda träffarna inställda =(  Ganska skum dag faktiskt- så den slutar med att vi åker själva och äter på restaurang!

Måndag.
Då kommer Marine för jag ville ha lite barnpassning! Det skulle vara visning på lägenheten och jag tyckte att en hjälpande hand hade inte skadat så Marine kom :)

Tisdag- igår då blev det lite shopping. Ett par skor, två klänningar, en skallra, två hårrosetter med karborre!!! Jag har försökt leta jätte mycket efter någon sött hårsak till nathalie då hon inte har så jätte mycket hår! Men så hittade jag dessa två söta rosetter med karborrband så det behövs bara en liten tuss!  Antingen att tofsen står upp eller om man vill sätta in den liggandes, ( sne lugg) Dagen slutade med att vi åt ute på Bahbas med Jonas!. Jag tog kycklingfile och sen en god chockladtårta efter det   * gott  * sen la jag i 40 kr i jack vegasen och vann 400 kr!  Så där var maten betald :)

   




Onsdag- inte mycket händer- får se vad som händer av denna dagen! Beställde en ny kudde till Nathalie då den andra kudden är för bebisar under 6 månader.

 Det går jätte bra att ha henne på golvet nu :)  Hon rullar runt och har sig :)

 Hihi syns det att jag gillar hello kitty på nathalie?




 

great day- foton

Idag har Marine varit här! Underbara Mine!

Marine blev helt fototokig när jag visade henne mina svartvita foton jag tagit på sistonde !!
Så idag blev Marine vår fotograf :)

(alla foton är klickbara till större format)


    
  

   
   


 Tusen tack gumman för dem bilderna :)


Bilder tagna av mig:

   

    
 
        

  

Åh vad jag älskar att ta foton!! Min kamera står som nr 2 av mina käraste ägodelar!
 :-)

Fler av dagens bilder finns på bilddagboken
varahjartan





Nathalie 6 månader!

Idag blir Nathalie 6 månader!!!!
Ett HALVT ÅR!. 




Grattis till dig mitt lilla hjärta!

Dagens bild.

Dagens favorit bild...
Hampus!




   

 

Gårdagen.

Igår kom lönen in och barnbidraget. Satte undan pengar på mitt sparkonto så jag kan handla tvättmaskin och torktumlare när vi flyttar :). Vi får låna nycklarna utav säljarna lite innan och sätta dit lite saker som inte används, lite kartonger, julsaker kanske? Barnens sängar som inte används...

Så igår när Pontus skule komma hem var tanken att storhandla.. Vi storhandlar aldrig men tänkte att när vi bor i hus och har nära till citycross kommer vi att storhandla varannan vecka! Vi kommer ha stor kyl & frys så man kan handla hem mer än vad vi kan idag!

Men Pontus skulle fixa bilen och sen skulle vi skriva ut papper från banken och skicka tillbaka samt betala en liten peng till min pappa för bilen vi köpt! Så vi hoppa över handlandet och åkte mot skurup! Åkte in om mac donals i svedala , skickade sms med min mamma för att se om h on var hemma- tänkte överaska dem men inget svar kom! Annande att hon sov men då var vi redan i skurup så  Pontus ringde Niklas och fråga om vi kunde komma in om en liten stund.

Sen skickade mamma att hon var vaken så då åkte vi till dem och hälsade på :) Väldigt kul att få träffa familjen igen :)

Blev lite bilder

         
Hampus pussar på Leia- Han älskar alla bebisar och barn!

Blixtar och dunder!


Någon som hörde inatt hur det blixtrade? Sen kom ett jäkla rengväder!

Det är mysigt så länge man bor i lägenhet :) och det inte väcker barnen! :)

Att jag skrev igår om gåstol var att det har väl varit en liten debatt om detta med gåstolar att dem är farliga och många håller inte kraven.. men i största allmänhet handlar det att dem är farliga - ifall man har trappa i hemmet.
men som jag säger- man är väl inte så dum att man sätter en gostol på övervåning nära en trappa. Iallfall så köpte vi gåstolen igår ( Kära mormor gav den till nathalie i månadspresent! )  * tusen tackar *
Jag hade en till Hampus- tills han började krypa och Hampus älskade sin! Han fick fart på den och som Emma sa, jagar en :) Det var skönt att sätta honom i den när man skulle klä på sig och sminka sig och han fick köra och busa lite.
Har en videosnutt på Hampus när han kört fram till bokhyllan och står och tar ut alla mina cdskivor  :) kul för honom- tråkigt för mig som fick städa haha :)  Men Tulla vet inte hur hon ska använda sin innu,  hon stampar bara elelr har benen nere :)men hon har leksaker framme på den så det är det hon gillar! Sen kan Hampus leka med henne på ett helt annat sätt!
Fått sätta filt runt henne så hon håller sig stadigt, annars lutar hon sig fram och benen åker upp :)

Man märker verkligen hur mycket Hampus & Nathalie tycker om varandra,
Hampus blir så glad av att se Nathalie när hon har sovit, han vill ofta att man ska bära henne tilll honom i hans famn :) Och nathalie tittar mycket på Hampus och ler! Syskonkärlek! 
Vilken tur att vi bestämmde oss ändå för att ge Hampus ett syskon! :)
    


  Alla barn hamnar nog på detta hållet någongång :) 


Bjuder på lite roliga foton på Hampus!
     

Hampus utveckling:

  
Fick sänka sängen när han var 6 månader 
 Hampus satt när han var 6,5 månad. Kröp när han var 6 månader.
Stod själv  9 månader. Gick veckan innan han blev 1 år!

Lilla Nathalie är fortfarade "bebis" och utvecklas lite senare än Hampe hittenstills iallafall :)

Vikt & Längd

Hampus                                                Nathalie
 1 mån- 4068g Längd -                     1 mån-4300g-54,5cm
2 mån- 5250g  L- 57cm                    2 mån 5350 L-58cm
3 mån- 6874g L -62,5cm                3 mån 6010 L 60,5cm
4 mån 7533g -                                   4 mån 6930 g L- 62,5cm
5 mån- 8080g L 65,5cm                  5 mån 7450g
6 mån- 8560g L-66,5cm

Blev låångt inlägg idag men nu blir det att gå ifrån datorn och städa och umgås med min stora bebis! Den lille sover :)





 

dagens todo

Idag skulle jag varit på BVC med Nathalie men doktorn var sjuk så det blev flyttat- hon ringde och väckte mig.. Jahopp då började dagen tidigt. Kröp tillbaka till sängen efter samtalet- tog med min flicka och mös lite med henne! Hampus tittade på tv- sitt morgon program!
Sen pratade jag med min mamma, min mormor har gått och trillat för ett tag sen och skadade armen.. Den dåliga armen hon hade sen innan då kulleden är sliten. Nu fick hon frakturer i armen på två olika ställen!  men det håller på att läkas.. Sedan kanske fick hon en smäll i huvudet när hon fall.. För hon har blviit lite konstig tycker mamma- och som en doktor hade sagt innan så lutar hon att bli dement och nu sa även en annan doktor att så är felet..  Stackars mormor som fortfarande är så ung!

Sedan blev det en titt på våra bäst år- följer den serien nu när man går hemma :)- efter det blev det tvätt i 6 timmar! Fick bort den stora tvätthögen! SKÖNT! Ska bli så skönt med hus, där man kan tvätta när man själv vill :) Och inte så långt att gå när man ska tvätta :) Sen gick vi och handlade en gåstol till Nathalie! Och ni som har kommentarer om dem behöver INTE skriva! Vill man köpa en sådan är det upp till var och en!

Ska ha visning på denna lägeheten på Måndag! Så kära Marine kommer och passar Hampus så jag inte har så mycket att hålla koll på när det kommer mycket folk. Och så ska man städa och hålla hampus borta för han kan stöka upp på mindre än 5 minuter!.

Kvar återstår ikväll: sortera all tvätt. Diska! Gå ut kanske med hampus lite!- cykla till mormor kanske?!

Sen när barnen lagt sig är det Hells Kitchen!

Försten jag backade pepparkaka nyss :) ljuvligt! Kanske blir det barnbad också!
Nu vaknar min prinsessa!
hej så länge! Bilder kommer sen!

Svartvit- en stor favorit!



   

 







 

Ny Kategori

En ny kategori har jag skapat! mina favoritbilder.
En egen till alla dem bilder jag är nöjda med!
Kommer att fylla på efterhand!

   

   

  
    

   

  

Våra små skatter.




blogg
Hampus, Nathalie
Våra älskade små skatter!!
Att se er le ,
att höra er skratta
det måste vara det bästa med att vara mamma och pappa!!
Vi älskar er obeskrivligt mycket!


Trött och slö.

Gick och la mig inte så sent igår men vaknat mycket i natt. Hörde en hund som skällde ute och jag tänkte att ska dem inte säga till hunden att vara tyst klockan TVÅ på natten...  När klockan var fyra skällde hunden fortfarande och jag tänkte att då kanske har hänt ägaren något- man vet ju aldrig.. Gick ut på balkongen men såg inget så jag gick in igen och la mig.

Vaknade i morse av en pigg Hampus men jag var trött och försökte sova men det gick inte bra. Begav mig till jobb och nu är jag hemkommen. Äitit lite.. Barnen sover. Och jag så sliten.. Tror det är pågrund av vädret.. Jag fryser och vill sova- eller ligga i soffan och bara stanna där..

Men jag måste handla... och komma på vad man ska äta idag..  svårt... soppa? finns inga goda soppor- skulle vilja göra en egen...

ja detta får bli ett litet klagoinlägg idag :) !

Shopping & present!

Gjorde lite shopping för någon vecka sen via H&M- fick den sista beställningen igår. 
 Nathalie behövde lite kläder i strl 74 ( 6-9 månader). Och nästa lördag blir min lilla prinsessa 6 månader!! Ett halvt år!. Herregud min lilla bebis börjar bli stor! Det ska bli jätte kul att se henne krypa och framför allt GÅ :).
Men tiden går för fort! Nu är det mycket med huset och jag vill stanna Nathalies utveckling tills inflyttningen är klart och den värsta renoveringen är över!  :)

När Eva´s bebis -Neo var här i förra veckan och Neo var grinig ville helst ligga intill sin mamma och amma * jag förstår honom väl- varför ligga själv när man kan ligga och lukta på sin mamma :) *  men då kom dem där känslorna upp igen som jag hade med Hampus när han var liten..  Han var väldigt krävande barn om jag ska säga så. Han ville aldrig sova i sin säng, man visste aldrig hur länge sovpass han tog. Var ofta grinig och man fick äta i shift och man inte ville äta kall mat.
När jag såg Eva inte fick i sig sin mat för Neo var ledsen kom dem där känslorna kom fram igen och jag tänkte på hur underbar Nathalie är!. Vilken skillnad det har varit på mina barn! Allting är skillnad. Graviditeten, förlossningssmärtan, deras bebisperidor, mattider, sovtider.  Nathalie är aldrig ledsen förutom när hon är hungrig eller övertrött- men det  har aldrig hänt att jag fått gå upp en enda natt för att trösta henne eller varit uppe och vyssat henne för att hon vart ledsen..
 Vilken tur jag har som har en sådan duktig liten tjej!
Jag vet att jag tjatar mycket om Nathalie och nej jag älskar inte henne mer än vad jag älskar Hampus! Jag älskar dem precis lika mycket och jag tänker aldrig behandla dem olika, men Hampus står stilla i sin utveckling, han säger nya ord för varje vecka men annars står det stilla! Med Nathalie är det  fortfarande nytt med saker- henne skratt, nya kläder, ny mat, och så är hon 10 gånger lättare att fotografera :)
 Här kommer shoppingen:





Vi har föresten sålt vår bil nu, vår audio! Vi kände att vi ville ha mer pengar till huset än en ny bil.
Så köpte vi min pappas kombi merca!¨Så nu har man pengar till lagfart och till besiktningsmannan + till att fixa huset, det blir att byta visa träplankor ute på huset + att måla om huset!. Sen fixa köksluckorna. Det är det första vi ska göra med huset!.
Jag sparar pengar så gott jag kan :)  Det är kul att spara pengar när man vet att man kan köpa en massa saker till huset sen :)

I eftermiddag kommer Eva & Emil med Neo! Jag har en liten present att ge dem! Så ska vi grilla lite på gården!

Välkommen välkommen!

Välkommen välkommen säger jag till min "nya" blogg!

En blogg- jag nu vet kommer minskas i antal läsningar men det bryr jag mig inte om.
Känns bättre att veta vilka som läser istället!
Jag hade i snitt 40 st som läste min blogg dagligen men jag vet på ett ungefär vem 15 av dem är.

Så får vi se om denna blogg kanske blir lite mer personlig- att man öppnar sig mer nu när man har begränsat läsarna :)


Tex så känner jag mig lite "dum".  När vi hade lagt bud på huset och det hade blivit godkänt la jag ut bilder på bloggen.
Många var nyfikna på huset så jag ladda upp bilderna jag hade tagit från hemnet då jag inte hade tagit foto med mobilen i vissa rum och det kändes egentligen inte rätt att göra så mot säljaren. Det var ju deras hembildern jag la ut. Det kanske känns konstigt mot säljaren IFALL hon hade sett att jag "snott" bilderna från hennes hem. Men så tänkte jag att det är ju inte så stor chans att säljaren skulle hitta min blogg!
Men som många märker ibland så är världen allt liten ibland!  "Vi" hittade varandra kan man säga på en internet sida och sen kom hon in på min blogg- och då ser hon ju bilderna.. Känner mig lite som "oooopppss". Förlåt S***** ..
Inte för att du inte fick komma in på min blogg- du är välkommen men det kändes- ja pinsamt är nog ett bra ord!.

Lösenskyddat


Jag känner att det jag skriver ibland, tex om huset, min mormor, och allt annat har egentligen inte världen med att göra.
När jag skriver ibland skulle jag vilja berätta kanske lite mer
 men man passar sig lite för vem det är som läser.
- när jag skriver blogg skriver jag det åt mina vänner-för att hålla dem uppdaterade
 om mina tankar och vad jag gör i mitt liv..
Vissa bor långt ifrån, tex som Alexandra och vissa träffar man lite mer sällan och då är det kul med uppdateringar!.

Så därför har jag beslutat att i morgon sätter jag in lösenord!.


Diana rydell och "nyfiken läsare"
om ni kan skicka era emailsadresser eller vad som ¨så blir det lättare att informera om lösenordet :)
Ni andra kan kolla era mailboxar på typ familjeliv & facebook ;)







Planer!

Mina planer:

tordag (idag) Har varit och hälsa på Pontus på jobb idag, han bjöd på Lunch och sen gick vi på svågertrop!
Blev shopping till Dante!. Nytt läderhalsband kan vara bra att ha när man ska ha en hund lös i trädgården + massa godis till honom! Gick och titta på babyland, rusta , Zoo och jysk!

Ska snart gå och hämta 2 roliga paketer!  Som jag visar i morgon vad det var ;)

fredag- Pontus ska fiska och vad ska vi göra?? Får se vad som vill dyka upp!.

Sen inga planer vad jag vet fram tills nästa FREDAG!
Då är det LISEBERG!!!
LÄNGTAR! Ska bli så kul!! :)

Vänder och sitter.

 
 Här vänds det en hel del här hemma, vänds mycket från rygg till mage!
och så sitter hon i typ 10 sekunder ifall man har tur :)

Bilder på trädgården.

Framsidan av huset.


     gatan.
 fruktträd


sidorna på huset

       

  
 En liten plats till trädgårdsmöbler +
en grusplätt.

Baksidan

  



mitt grönsaksland :)

   


Rabarber, kryddor + gräslök.
Finns även smultron..

Nya matprodukter....



Idag ska det bli annan mat för lilla Nathalie!!

In med riktigt välling och ut med ersättningen!

och så lite "godis" för Nathalie- majskrokar :)

Nathalie blir ju 6 månader nästa vecka och ny burkmat testas också!
Annars försöker jag ge henne så mycket det går utav vår mat!

Dålig natt..

Vad gör man när en bebis har vänt på sig i sängen och inte gillar det. och inte kan rulla tillbaks.
Kan man lägga täcken runt om så att det inte går att vända sig?

Nathalie har börjat vända på sig och inatt var hemskt! Hon vände sig hela tiden och blev förbannad!
Så jag har fått gå upp en del gånger i natt och vända på henne!.  *zzzzz *

Häckeberga




Igår hälsade vi på Niklas & Jessica som hade fått sin lilla Leia!

Lämnade en liten blombukett och kläder!, Sedan beställdes det mat! 
Skräpmat :) Lättast så när man har barn- smidigt och enkelt =)..
Hampus var så underbar!
Jag var nervös att åka dit för att dem andra gångerna vi varit hos folk som inte har leksaker har han klättrat på vägarna och pillat på allt han inte får pilla på :)
Så igår frågade vi om han skulle ta med sig egna leksaker och så tog han en påse och samlade på sig,
3 nappar, mina solglassögon, traktorer, lite leksaker till Nathalie  och sedan sidan om påsen en stor lastbil! Han lekte lite med sakerna , och sedan möblerade han om lite i deras fönster men det blev lyckat iallafall! Han var helt underbar!

Efter det tog vi bilarna och åkte ner till Häckebergaslott där killarna ville fiska lite!.
Första gången vi åskådare såg på när det nappade :) Niklas fick en gädda :)

 
 

Vi satt och tittade på herrarna! Och jag tog lite foton.
 
 




Mina älskade barn!

Åh så rörd jag blev precis! Min lilla pojk! Tänk så stor han blivit! Tiden bara flyger förbi en!.
Tittar runt i stora rummet och ser 2 st bobbybilar + ett släp som står uppochner- Hampus hade bilverkstad igår! Så gulligt det ser ut när man kommer in och ser leksakshammare och en skruvmejsel brevid bilarna :)

Just åkte han med sin farmor! Dem går ju på barngympa på söndagarna och nu kom hon! Han fick brottom :) Hejdå mamma! * skickade slängpussar*  När han kom ner i bilen skickade han massa slängpussar- till Dante med :)
Ser min lilla pojk åka iväg i bilen och vinkar och pussas åh så söt han är! Min älsklingskille!

och min lilla Tulla " nathalie" hon är så glad av sig ... Så lätt att tillfredställa! Ett sådant barn skulle man kunna ha trillingar av utan att tycka det är jobbigt!. Hon sitter mycket i sin stol och bara jollrar på eller så tar hon fram sitt monsterljud :)
Hon vänder sig nu- det är inte ofta men hon kan det och har gjort det flera gånger!

Igår var Eva och Neo här och åt middag! Det var trevligt! Och i fredags träffade jag dem då med!.
Bilder från i fredags:

   Det är så kul att ta bilder - önskar bara att jag själv hade haft någon som hade kunnat ta på mig och mina kidz =( Men för att ta såna här bilder krävs systemkamera, monokrom och att man kan ställa in inställningarna själv.


Lekte lite med kameran och vips så ställde jag in den på  Tv istället för P och fick jätte bra svartvita bilder :) Så Eva nu kan du fota mig utan att man måste sitta blixstilla och få suddiga bilder :)

BORING!

Är sjukt utråkad.. Vad ska man ta sig till??!

Pontus ska på firmafest ikväll och jag har suttit hemma hela jävla veckan.
Nu kan jag spy på det....

Längtar tills vi flyttar så man kan pula i trädgården eller om
det är tråkigt väder kan jag byta gardiner eller inreda på ungarnas rum, tvätta vad fan som helst.
 . Nu sitter man inständ i denna jäkla lägenheten..

2 vuxna + 2 barn och en hund på 70 kvm! HEMSKT!!!



Svar på din kommentar- nyfiken läsare.
Inget av det kan jag göra =(


YWEEEH Åker till Eva- födelsedagsgrisen :)

InredningsTANKAR!

Har lite ideer om huset. Möbler och färg på väggarna  :)

Detta inlägg blir långt så ni vet :)

Hall- Spotligths + skohyllor från ikea ( såna där smala man fäller ut ett lock)

Kök:
Lite spotlight i den hyllan blir nog fint! Samt smala vita tavellistor med kokböker på!.

Matsalen:
kommer målas i någon brun färg. Temat kommer gå i brunt, vit och svart.
  
den hyllan kommer nog att passa till vårt matrumsbord!

Storarummet:
 Det är målat i rött nu och jag vet inte om vi ska behålla den färgen. Om man täker på möblerna jag  vill ha så kanske det passar?!.  Valnött. En lite mörkare röd matta till det kanske...Fick just en ide, i hörnet på hörnsoffan kunde man haft en stor indisk lyckta :)

soffbord,  den hyllan ska ligga ner så man kan ha tv:n på och sista hyllan ska hängas upp.


Sen vill jag ha en liten relaxavdelning i andra vinkeln av storarummet.
Någon mysig mellanhög rislampa i hörnet, +
 (tidningsställ.)
sen har jag en fäll man kan lägga över!  MYYYS!

Trädgården:

 ( på trappan)
 

Mina ideer kommer flöda ännu mer :)

Lille Neo på besök!



Eva & Neo

Dem är så fina så!   * hjärtar *





svar på kommentarer:

Tack Denise för att du såg att det var fel datum jag hade satt ut!
Jag hade skrivit den 25 maj men när jag kollade igen var det ett inlägg från 2007 :)

Så nu har jag kollat för 2009 :) och det är den 30 maj barnloppisen i folketspark är :)

Där kommer vi att stå och sälja :)

Huset har stor potential!
Man kan göra huset riktigt riktigt fint!: Det är stora rum och bra placerade!
Med lite ideer , tid och spara pengar så ska det nog gå :)
Huset är 127 kvm  och trädgården står det 1000 kvm 
men jag vet inte, den är iallafall mellanstor!
 Man får ju plats med trädeck, litet grönsaksland, sandlåda till barnen,
trädgårdsmöbler, grill, plats till spela lite kubb osv =)

Emelie, vagnen jag har sålt är Hampus allra första vagn! Den blåa Emmaljungan :)


Bilder på vårt hus!.

Och INNAN ni tittar på bilderna så vill jag påpeka att ni ska ha i tankarna
att detta hus kommer att göras vid :)


  Huvudingång
(Någon som har tips på vad man kan hänga i kedjorna?)

 
 En vinterbild men ni ser iallafall carporten + garaget.

 Så här ser huset ut när man kommer med bilen.
Träfasaden ska målas om. Runt fönsterna ska det målas svart. Och taket ska skuras!
Runt huset ska det läggas småstenar intill huskanten med solcellslampor och mellanstora krukor med blommor i.

  Köket Luckorna ska sprutlackeras,  nya handtag, ett nytt skåp ska upp
eller kanske tavellistor för kokböckerna * Ideen tagen från Jenny ;)  *

+ ny kakel + bänkskiva.

  Matrummet
Rummet kommer målas. Gärna i någon moccafärg.

 

Hallen som inte använs som huvudhall.
När detta hus byggdes var hallen huvudhall och huset hade en sån här framsida

 

men sedan kom det en större väg bakom denna sidan och då gjorde husets om så detta blev baksida.
Vi tänkte bygga träveranda där och ha det som en uteplats..  Ser ni flagstången?

  Storarummet,
Bakom den första bilden finns ett stort fönster bakom!
Första dörren är ut till hallen och den andra dörren är ut mot köket så
 man kan gå runt hela nedervåningen..
* Kan tänka mig massa bus på ungarna eller köra bobbycar runt runt o runt * :)

  
Hallen där uppe+ grindar runt trappan så inga barn fastnar i räcket eller kastar ner saker :)
Hallen kommer att målas med tiden. Kanske jag kommer ha ett litet fotogalleria där?? :)


  
Vårt sovrum-
ska målas om + nytt golv.

 
 Hampus & Nathalies blivande rum!
Kommer nog att målas om i framtiden när dem själva kan välja färg.

Under huset har man källaren. Där finns tre stora rum. Det första man kommer ner i har två förråd + dörren som går ut mot trädgården ( lätt när man ska förvara trädgårdsmöbler samt grillen )
Sen nästa rum står pellets pannan.
Nästa rum är STORT! Där finns dusch+ vask och tvättmaskin, torktumlaren.
 Det är så pass stor där nere att man skulle kunna ha bastu och bubbelbadkar - liten relaxavdelning :)
Men det kan man inköpa när man vunnit på lotto :)

Så där har ni huset! Som kommer bli så fint när det är klart :)




Inflyttning 1 Juli !


Makalösa!

Idag har vi fått sålt vagnen! *skönt* Resten av sakerna kommer säljas på barnloppisen!
En massa saker man har utan att det används, det märker man när man sortera :)

Efter tjejen hade hämtat vagnen gick vi ner och handlade.
 Jag och Hampus fick för oss att baka gammelfarmos kakor som bara är så MAKALÖST goda!
Och kakorna heter därefter- just makalösa!
Men Hampus somnade och Nathalie fick istället hjälpa mamma i köket!.

  

 
Hampus-  han sov gott under hela bakningen!
Mammas älsklings prins!



Resultatet!
Magarin, rusin, vetemjöl, bakpulver, socker!

Dagens fråga!

Dagens fråga lyder:

I ditt hem, har du tavlor ( eller ja dem flesta har det)  vart har du för motiv på dina tavlor och i vilket rum är dem i?

Jag tänkte framkalla egna tavlor av foton jag tagit och undrar vad för motiv som passar bäst i vilka rum.

Tex man sätter kanske inte ett poträtt av sitt barn i en matsal? :)

Tipp tapp. (långt)

Tippp tapp tipp tapp, tyst i huset *streck* LÄGENHETEN. :) Barnen sover, eller ja nästan.. Hampus sover och Nathalie ska sova men hon får ingen ro!  Går in och tittar till henne i mellanåt och då vrider hon på huvudet , hon vet inte vilken sida hon ska sova på..
Pontus är och fiskar med Jonas, så jag har det mys!.
Igår avslöjade jag för pappa om huset vi ska köpa!. När jag sa till min pappa att vi skulle titta på hus i HÖÖR så hoppade han inte av glädje precis. Gör nog inte mamma heller eftersom det är en liten längre bit  bort från dem men mamma tycker det är helt okej :) När jag får mitt körkort så kan jag på 40 min köra till dem och det är inte så farligt tycker jag!.  Det inte pappa gillar med hussköp i Höör är att han inte tycker om själva staden och han tycker nog det låter långt bort :) men det är det inte om man kört på vägen några gånger :) Sedan vi var på visning i måndags så har vi varit där redan 4 gånger och det är en skön väg ditt. Mycket vacker natur att titta på! Iallfall så blev pappa inte så jätte glad.. Sedan när vi träffade mina föräldrars kompisar + min faster berättade jag om huset.. Och alla tyckte vi gjorde helt rätt med att flytta ifrån malmö. ( alla dessa människor bor på landet ) så började pappa nog att mjukna upp lite :) dem där ölen och whiskeyna han hade tagit hjälpte nog till en del också ;) Han är iallafall inte arg eller så, pappa lilla :)

Min hemliga läsare - nyfiken läsare undrade när vi ska flytta och vi får tillträde till lägenheten den 1 juli.
Vårt lägenhet ska lämnas den siste juli så vi har en månad på att att flytta och städa :) Vilket är jätte bra :)

Sätter ut bilder på måndag på huset :)

Sen vill jag punktera några saker som jag märkte att en vän inte riktigt visste :) Eller tänker sig för när man köper ett hus så är det inte bara att få ett lån så är allt klart!. Man ska även ha

Handpenning ( men det kan man låna till)
Kontantinsats= 10% av köpet på huset ska man betala KONTANT! Så på en miljon är 100 000 kr man ska ha under madrassen och plocka fram. ( detta är nog inget lätt för dem som inte har en lägenhet att sälja eller så )
Lagfart = En sak som ska betalas också för att någon ska stämla ett papper.. Det är någon procent på köpet av huset.. typ på en milje är det typ 15 000 eller runt den summan?.
Pantbrev=  det där är jag inte insatt i men har man otur ska det med betalas!

Sedan så betalas en fastighetsskatt varje år.  Runt 7000 kr eller så. När man köper ett hus mitt på året får man om man har "otur- precis som vi) betala tillbaka till säljarna bestående månaderna! Vilket rör sig om någon tusenlapp för vår del.

Så det är inte bara att låna pengar till ett hus och sen är allt över ;) Det är massa pengar det handlar om och sedan när man får huset så är det kanske nya vitvaror, eller kök som måste göras vid eller man vill ha färg på väggarna :)
Därför sparas det en hel del här hemma nu :) Vill ha:
Ny färg på huset
Tvättmaskin
Nya köksluckor
Ny matta i vårt sovrummet
Annan färg i alla rum
Blommor ute
Trädgårdsmöbler

Ja det kommer ni se sen på bilderna på måndag kväll jag lägger upp att det är ju i uppfräschningsbehov!!
Men det kommer bli fint när det är klart ;)



Barnloppis!

Den 26 Maj klockan 09,00-15,00 kommer jag och Hampus att stå på barnloppisen på folketspark!

Alla ni med barn och barnsaker kan stå gratis och sälja i parken!
Det är bara att ta med sig en egen filt som man har sakerna på!.

Så nu inför flytten har jag rensat ut 2 stora svart sopsäckar med barn kläder,
leksaker, allt man kan se som vi inte vill ha stoppas i säckarna :)

Så ni med barn och har saker att sälja- FÖLJ MED :)

Och ni med barn som vill köpa KOM DIT :)


Valborg!

valborg bestod av att färden blev till Höör- skrev på kontraktet på vårt hus! Sen hem till mina föräldrar. Sen vidare till min faster och masa folk. Grillning och massa gott! Sen gick vi och tittade på elden! Sent illbaka till deras hus. Prat med folk, trevligt sällskap och sen körde vi hem! Ungarna har blivit förkylda! * Eva - radera mitt inlägg om träff- vill inte träffas så länge ungarna är förkylda- Neo behöver inte redan bli förkyld! *
 Glömde kameran hemma men ska lägga upp bilder sedan som min mamma tagit :)

Familjen Andersson

Vi heter inte längre familjen johansson, utan familjen Andersson men vi stannar gärna kvar på denna bloggen ändå ;) . Välkommen hit! :).

RSS 2.0